В момента чета...53

• 64 291
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Стана ми любопитно за новия скандинавски автор, но под името Саймън Мьорк не намирам нищо. Вени, ако се сетиш, как се казва, пиши!  Peace

# 301
  • София
Стана ми любопитно за новия скандинавски автор, но под името Саймън Мьорк не намирам нищо. Вени, ако се сетиш, как се казва, пиши!  Peace
Тотално съм объркала името, извинете ме, момичета  Embarassed! Човекът се казва Самуел (Самюел) Бьорк - Samuel Bjørk, ето линк към ГР https://www.goodreads.com/author/show/7279348.Samuel_Bj_rk.

# 302
  • Belgium
Венка, не мога, бе - Крис Картър е извратен  Mr. Green hahaha

За "Царицата на нощта" ще пиша тепърва в блога на Ориндж. Много мащабна книга е това, изобщо не знам откъде да го подхвана ревюто  ooooh! Алегзандър Чи я е писал 15 години, прави сметка  Shocked
Но ако трябва да обобщя - опера, рокли, цирк, куртизанки, висше общество, Париж по време на Втората република и Наполеон III (има я и блокадата на Париж, когато са събирали кора от дърветата и са я варели на супа, защото е нямало какво да ядат). Приключенията на главната героиня са в стил барон Мюнхаузен - адски много, адски невероятни, чудиш се изобщо как са му хрумнали на автора. Същевременно се появяват и реални исторически личности като Тургенев и императрица Йожени, съпругата на Наполеон III. Абе, лудница  Crazy

# 303
  • София
Леле, 15 години! А като те слушам, ще я хвана и ще я изям за един уикенд  Grinning. Звучи идеално.

# 304
Вени, мерси, набелязах си го. Дано да излезе скоро.
Крис Картър го погълнах наведнъж по време на една лятна отпуска. Бях като дрогирана  Mr. Green, обаче последната му, която четох "Престъпен ум" , ми дойде too much.
Сега се заинтригувах от "Царицата на нощта.

# 305
за Ларшон да не говорим, за мен той е колос знаеш  
Започнах току-що трилогията му - толкова хубави неща съм чела за Ларшон, че чак ме е страх да не се разочаровам заради високите си очаквания. Умишлено я отлагах години наред, но вече ѝ дойде времето.
Прочетох "Затворникът на рая" - Сафон. Чела съм доста мнения, че е най-слабата книга от трилогията. За мен и най-слабата книга на Сафон (повторението е умишлено) е по-добра от 90 процента от новите книги, които упорито биват рекламирани и хвалени напоследък. Абсолютна наслада за мен беше "Затворникът..."; Сафон не е просто писател, а художник, рисуващ с думи.
обаче последната му, която четох "Престъпен ум" , ми дойде too much.
Голям фен съм на Картър, но намирам "Престъпен ум" за доста по-слаба от останалите му книги.

# 306
  • София
Само за инфо, издателството има голямо намаление на 19 и 20 юни в размер на 40%, аз мисля да съгреша именно с този роман Simple Smile.

Прочетох "Затворникът на рая" - Сафон. Чела съм доста мнения, че е най-слабата книга от трилогията. За мен и най-слабата книга на Сафон (повторението е умишлено) е по-добра от 90 процента от новите книги, които упорито биват рекламирани и хвалени напоследък. Абсолютна наслада за мен беше "Затворникът..."; Сафон не е просто писател, а художник, рисуващ с думи.
И аз съм чела същото, System, а "Затворникът..." толкова много ми хареса!

# 307
  • Belgium
Венка, дано ти хареса "Царицата", ще чакам да кажеш мнение  Laughing

Систем, силно се надявам Ларшон да не те разочарова. Няма да почна за пореден път да обяснявам колко е велик за мен, да не те пренавия  Wink За Сафон също съм съгласна - много го обичам, той е класи над много нашумели напоследък уж добри романи.

На Крис Картър съм чела само въпросния "Престъпен ум" (Вени е виновна  hahaha ). Може да пише човекът, не отричам, но да ми описваш извращения само и само, за да шокираш читателя, за мен е излишно хабене на дарбата. Просто си го представях как е седял зад бюрото и си е мислел: "Сега как по-гнусно мога да пр**ба моя детектив"  Mr. Green

# 308
Лу, лош избор за запознанство с Крис Картър. Ако бях прочела първо "Престъпен ум", едва ли щях с такова настървение да търся останалите му книги. Simple Smile Не че е лоша, но в сравнение с останалите е по-неубедителна.

# 309
Лу, точно това усещане остави и у мен тази книга. Както винаги добре си хванала същността. Право в десятката. Дай му шанс поне  с първата!

# 310
За "Царицата на нощта" ще пиша тепърва в блога на Ориндж. Много мащабна книга е това, изобщо не знам откъде да го подхвана ревюто  ooooh! Алегзандър Чи я е писал 15 години, прави сметка  Shocked
Но ако трябва да обобщя - опера, рокли, цирк, куртизанки, висше общество, Париж по време на Втората република и Наполеон III (има я и блокадата на Париж, когато са събирали кора от дърветата и са я варели на супа, защото е нямало какво да ядат). Приключенията на главната героиня са в стил барон Мюнхаузен - адски много, адски невероятни, чудиш се изобщо как са му хрумнали на автора. Същевременно се появяват и реални исторически личности като Тургенев и императрица Йожени, съпругата на Наполеон III. Абе, лудница  Crazy

Леле, кога успяхте да я издадете. Супер, много сте бързи.  newsm20 newsm74

А Милениум и аз я планирам вече повече от месец, скоро ще я почвам.

# 311
"Убийства в Шведската академия" е първият роман за възрастни на Мартин Олчак и наистина не може да се сравнява с най-добрите скандинавски криминални трилъри, но хубавото й е точно това, което каза Вени - "разходката" из Стокхолм (но нея ще я оцените най-добре, ако сте били вече в града и имате някаква представа все пак - аз съм била Simple Smile, или може би също ако търсите снимки от местата или гледате на карта улиците и парковете, то просто си трябва за тази книга...) плюс любопитните подробности около Академията, нобеловите награди, Стриндберг.

Аз пък чета сега "Жените, които го познаваха" и ми харесва повече от първата на Юрт и Русенфелт. Най-интересен обаче ми е Себастиан. Laughing

Но изключително много ми харесва "Лечителят" на Ноа Гордън, която също чета в момента - обичам такива книги, Средновековието ми е интересно, евреите и всичко около тях също, главният герой също много ми допада. И направо се чудя как такава книга, издадена преди толкова години, включително на български, доскоро въобще не ми беше попаднала в полезрението.

# 312
  • Mediterraneo
Сега започвам 11/22/63 на Кинг.
Една от любимите ми негови книги.  Simple Smile

Вече и моя!

Аз съм на третата книга от поредицата на Камила Лекберг Каменоделецът. Много ми харесва!

# 313
Аз вчера завърших "Булчинска рокля" на Пиер Льометр. Тъкмо исках да я оставям и стигнах до средата и не можах да заспя преди да я прочета докрай. Жестока книга!

# 314
  • Ямбол
Аз минах за малко на поезия - "Кого живея" на Костас Монтис.

Общи условия

Активация на акаунт