Ин Витро център Стефанов - тема 8

• 87 108
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
stz, браво! 5 са чудесна бройка, дано от утре имате само хубави новини  Hug

# 586
Благодаря момичета Hug

# 587
  • Сливен
Супер!Стискам палци всички да са се оплодили и най-вече да се похвалиш с +тест.

# 588
Здравейте момичета.Днес ми се обадиха и ми казаха ,че 3 от 5те яйцеклетки са се оплодили и се развиват добре.GrinningНо имаме голяма дилема.Бях настинала и все още кашлям.CryТрябва да взема решение дали да ги замразим и трансфера да е другия месец.Или да е в неделя(на 3 дневни) или да изчакаме на 5 дневни ,ако ми се оправи кашлицата дотогава.Много ме е страх,че са само 3 и, ако ги замразим може да не се размразят или да не оцелеят.Не знам какво да правя.Моля ви посъветвайте ме.Ако някоя от вас е била в подобна ситуация да ми каже как е постъпила.Ще се побъркам от притеснение.Не знам какво да направя.

# 589
  • Бургас
По принцип изписват таблетки за потискане на имунитета, а ти си си с нисък сега явно....знам ли, имунолог трябва да каже!

Аз бях на медрол и трансфера ми беше зимата, естествено се разболях  Joy

# 590
  • Стара Загора
Да, инвитрото е пробив в имунитета на жената.
Новите изследвания показват , че ЗЕТ е по-успешен от фреш трансфера, защото се "събужда " съпротивителната сила на ембриона. Освен това и лигавицата се възстановява, защото от стимулацията изтънява.
https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/nov-in-vitro-me … vni-problemi.html
Изгледай клипчето.
А ембрионите са ти малко , за да чакаш до 5-ти ден, мое мнение. Дано всички да се развият, но по-принцип при по-малко ембриони се процедира трансфер на 3-ти ден, защото в матката им е по-добре отколкото в изкуствена среда.
Така ,че добре си помисли.

# 591
Благодаря ви момичета за отговорите и съветите:hugs:Имам още един ден да помисля.Въпроса е ,че аз не се чувствам болна.Просто чувствам ,че сега е момента да ги върнем.Не знам защо,но така го усещам.Ще говоря пак в неделя с ембриолога и ще решим.Мисля си и за друг вариант.Да върнем едно,а две да замразим за всеки случай.Или обратното.Наистина  не знам как да постъпя.Първи дългоочакван опит ни е, и много ме е страх от неуспех.И за капак тази дилема:confused:

# 592
Послушай съвета на Наталия, тя най-добре ще каже. При мен бяха само две яйцеклетки и от тях станаха два ембриона, Наталия настояваше за трансфер на втори ден, а аз много се притесних, предишните ми бяха все на пети ден и страшно се колебаех. Тогава тя каза, че ако държа много тя е готов да ги чака и до пети ден, защото е сигурна че са добри и че ще оцелеят до тогава, но все пак според нея е добре да ги върнем на втори. Послушах я и не съжалявам за решението си. Няколко дни след трансфера се разболях, пих хомеопатия и всичко беше наред. Успех ти желая, много!

# 593
Salilinda, на какво най-вече отдаваш успеха във вашия случай? Все съм си мислела, че на 2-ри ден връщат не дотам добрите ембриончета, за да им дадат по-голям шанс за оцеляване.

# 594
Здравейте, нова съм в групичката. Имаме записан час с приятеля ми за 4.12 при д-р Стефанов. В Сливен установиха, че има проблем и няма да могат да ни помогнат. А въпроса ми е с първата консултация на същия ден правят ли се някакви изследвания и зачита ли до някаква степен направените ни до сега изледвания?

# 595
Diva, сложен въпрос ми задаваш...това ми беше пети опит от пет стимулации, с намален резерв съм и с мъжки фактор, при първия опит в София не стигнах до трансфер, защото фоликулите се спукаха и направихме инсеминаци, после има още два опита там, като на единия имах и ембрион от моя яйцеклетка и от донорка и стигах само до биохимична. Направихме изследвания и се оказа, че съм с тромбофилия, четвъртия опит беше при Стефанов, пълна нула и за петия опит мога само да ти кажа какви бяха разликите с предишните, а успеха дали е от това или е късмет, не знам. Та за петия опит отидох при доц. Русев, той ми пусна нови изследвания (старите бяха от софийската клиника още) за НК клетки, излязоха завишени, предписа ми вливки на интралипид преди трансфера, още една при положителен тест и една до девета седмица и изследва витамин Д, той беше под норма. Изписа ми и DHEA за подобряване на качеството на яйцеклетките и витамин Д по 9 капки на ден и трябваше да ги пия поне два месеца преди опита. За тромбофилията предписа фраксипарин от 0,4, като при положителен тест трябваше да се изследвам на всеки три седмици, за корекция на дозата. д-р Стефанов ми назначи противозачатъчни, пих ги няколко месеца и фсх от 20 падна на 12, стимулацията беше по лимитиран протокол. Трогнаха три фоликула, три дни преди пункцията в десния яйчник тръгнаха още 5-6, но те нямаха време да наваксат и разчитахме истински само на два. Пункцията беше на 34 час вместо на 36 след овитрела, защото при мен действа по-бързо от очакваното и на 36 час фоликулите се пукат. Имах две годни и двете се оплодиха, а Наталия настояваше за трансфер на втори ден, защото при толкова малко ембриона нямало смисъл да се чака и най-доброто място за тях е в майката. Тя каза, че се изчакват до пети ден, когато са повече и могат да се изберат най-добрите от няколко ембриона, но колкото и да се стараят не могат да им осигурят по добра среда от тази в матката. Не зная от къде беше толкова сигурна, че са добри, но беше готова да ги чака и до пети ден, ако настоявам. Различното от всички предишни опити беше- противозачатъчните  и вливките, като първата вливка беше с имуновенин, въпреки изписания интралипид от Русев, вкарването на витамин Д в норма, DHEA добавката и трансфера на втори ден, като преди това съм имала два трансфера на пети ден с биохимична и един на трети, който беше отрицателен. Много дълго стана, дано не е и много объркано  Crazy

ilenceto1990, носи си всички изследвания, които имаш до сега. В зависимост от деня на цикъла там могат да ти пуснат още изследвания или да ти назнач такива в дуг ден, според цикъла, също така най-вероятно ще направят спермограма на ТМ, не е зле да е подготвен с 3 до 5 дни въздържание. Успех и добре дошла!

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 00:20 от Salilinda

# 596
Дойде и моят толкова дългочакан момент!!!! На 01.11 се роди със спешно секцио моят прекрасен син Божидар!!! Малката нинджа е 3050 гр. и 49 см!😁 Вдига нна балон цялата болница , когато реши и определено е мъж с характер ( дупе да ми е яко)!!!! Пожелавам на всички момичета , борещи се за тази мечта , много успех и само положителни мисли!

# 597
Ами честита малка сирена тогава хих. Ще се нагодите с малкия мъж с огромен характер,времето оправя всичко- я няколко ден, я седмици или пък в най-лошия случай няколко години   Joy  Hug  Heart
Да ви е жив и здрав мъника отново, другото е на заден план Animal Hatching Chick

# 598
Salilinda, много, много благодаря за изчерпателния отговор. Изобщо не е объркващ, защото всичко ми е доста познато, та доста бързо се ориентирах!  Hug
G.g_stz Grinning Да е жив и здрав малък, ревящ Божидарчо! Много да ви радва и много, много да е здравичък!!!

# 599
Честито бебче. Да е много здрав,много обичан и послушен bouquet

Общи условия

Активация на акаунт