Парфюмни размисли и страсти - 210

• 125 454
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • София
според отзивите, които успях да събера /натрупах ги в предишния пост, за да ги намеря по-късно лесно с търсачката  Mr. Green/, май Хуберта е моят  Wink

bubanka - сигурна ли си?  Mr. Green Труден парфюм е, няма шега. Дървесен е, а има и нещо хладно, мрачно и плашещо в него. Сякаш те пренася в крими трилър  Sunglasses Не казвам, че е лош, но определено е много далече от меките и балансирани европейски композиции.

Радвам се да видя, че феновете на Мадона Нейкед се множим  Heart Eyes

sympathy - за  Jeanne en Provence Verveine Cedrat  - https://www.fragrantica.com/perfume/Jeanne-en-Provence/Verveine-Cedrat-31198.html

вярно, че само споменах, че го очаквам, но така и не обелих 2 думи за него  Embarassed
При мен като трйност е около 4 часа, като добър шлейф има в първия час и половина, а до края е по-близък до кожата. Като аромат - за мен е чудесен, защото ми дава точно това, което обещава - свеж, натурален цитрус. Първите 30 минути са прекрасни  Heart Eyes Усещането е като аромат на някакъв хубав летен цитрусов коктейл  Mr. Green - сочен лимон, с тънката киселичка жилка, с леко тръпчивото излъчване, допълнено от разхлаждащи зелени нотки.  Когато премине тонизиращата експлозия в старта, парфюма се успокоява и започвам да усещам мъха на листенцата, което дава едновременно повече дълбочина, но и много ободряващ ефект. Намирам го за успешна покупка, защото звучи натурално, добре композиран и цената му е отлична. Понякога при тестове в магазинте на L'Occitan съм усещал подобни парфюми и винаги ми се е искало нещо от този тип семпъл, но реалистичен цитурс, независимо от трайността, защото го намирам за чудесн избор за домашен парфюм или пък за разходка в парка  Simple Smile

По питането на bubka:) - от изброените бих заложил на Bvlgari Goldea.

# 496
  • София
Deetron, благодаря Hug Както винаги, прекрасно описание! Звучи наистина много добре, но аз принципно се напьлних сьс свежаци и още един нетраен ще ми е в повечко ooooh!

# 497
Какво ни е прихванало всички с тези слепи покупки! Снощи кликнах това Womanity:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Womanity-Liqueurs-de-Parfum-19416.html
Дано ми хареса! Crazy Обожавам първообраза и Taste of Fragrance, би трябвало да се разберем.
Много интересна изглежда пирамидата, непременно да споделиш впечатления  Hug
Днес се радвам на My Burberry, след като десетина дни наред носих само Мон Герлен - прекрасен е  Heart Eyes

Иначе като се замисля на какво бих се зарадвала като подарък... май бих избрала Jour, Jour d`Hermes Absolu или някой Hermessence  Mr. Green  На около 40 съм  Whistling

# 498
А, аз забравих вчера да пиша за Womanity Liqueurs de Parfum Mugler, страхотен е просто. по-хубав е от оригинала за мен.
Днес съм на сватба на съфорумка - приятелка и ще заложа на Honour Woman Amouage. Heart Eyes

# 499
  • СОФИЯ
Преди дни си взех напълно насляпо, както вече казах Musc Intense Nicolai Parfumeur Createur. Чела съм описанията и мненията на Йоан Владимир и нарочно се пазех, и не търсех/пробвах, защото подозирах че ще са много мои.
Трябваше бързо да реша какво да правя и след малкото прочетени мнения вк. буква по буква отново на Йоан, реших да рискувам. Като видях бутилката, която е повече от приказка, страшно се развълнувах и се изплаших, ако вътре сока не е както трябва за мен, как ще се разделя с нея?! За щастие ароматът е невероятен! Heart Eyes Просто е съвършен муск с круши и рози. Знаех, че ще ми допаднат парфюмите на Мадам Николай, но никога не съм предполагала колко точно. Е сега кофти! Twisted Evil Ще трябва да търся, да пробвам и да придобивам. Пазя се като дявол от тамян от нови скъпотии и ето ти... Laughing

Скрит текст:

Къде ги намирате???!!! Това описание  мисля, че и на мен ще ми допадне  Thinking Искам го и съм смела да взимам насляпо /доста пъти към го правила/ кога сполучливо, кога не  Crazy
Траен ли е?

# 500
  • Козлодуй

Аз никога не харесах за покупка парфюм на Милър Харис. Не вървяха добре в Съркъл и не ги продават вече, съответно и не поръчвам проби.
Преди малко взех първият, Cassis en Feuille. Свежо цитрусово начало, зелени листа - може би касис, може би малко доматени, после преминава в по-меко цветно ухание, като окъпана от летен дъжд градинка. Чудесен, чист, слънчев аромат, идеален за сезона. Не е типично мой, но ми харесва.
Вторият тъкмо е пристигал вчера в склада на GGBG в Англия.

От ибей. Поръчах си и мостра на Моn Guerlain и докато пристигнат, кой знай още колко ще поръчам Simple Smile .
Рових в ибей, но не открих Cry

Междувременно снощи тествах отново Shanghai Tang Oriental Pearl, видях, че го има във fragrancex и се сетих, че имам пробичка от Ковачева Heart Eyes Началото много ми харесва, има си всичките ми любими съставки-пачули, лабданум, амбра, бензоин, но ми стои твърде интимен, усещам го само ако си навра носа в мястото дето съм пръснала, а пръснах щедро...Отказах се да го придобивам.

# 501

Аз никога не харесах за покупка парфюм на Милър Харис. Не вървяха добре в Съркъл и не ги продават вече, съответно и не поръчвам проби.
Преди малко взех първият, Cassis en Feuille. Свежо цитрусово начало, зелени листа - може би касис, може би малко доматени, после преминава в по-меко цветно ухание, като окъпана от летен дъжд градинка. Чудесен, чист, слънчев аромат, идеален за сезона. Не е типично мой, но ми харесва.
Вторият тъкмо е пристигал вчера в склада на GGBG в Англия.

От ибей. Поръчах си и мостра на Моn Guerlain и докато пристигнат, кой знай още колко ще поръчам Simple Smile .
Рових в ибей, но не открих Cry

Междувременно снощи тествах отново Shanghai Tang Oriental Pearl, видях, че го има във fragrancex и се сетих, че имам пробичка от Ковачева Heart Eyes Началото много ми харесва, има си всичките ми любими съставки-пачули, лабданум, амбра, бензоин, но ми стои твърде интимен, усещам го само ако си навра носа в мястото дето съм пръснала, а пръснах щедро...Отказах се да го придобивам.

Има каквито си искаш тестери. Просто трябва да видиш, кой ще ти ги прати до Бг.
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675 … mple&_sacat=0

# 502
  • Козлодуй
 ooooh!
Мислех за новата Аура и ми се е искало да си намерила нея Mr. Green Голяма съм бяла птица...Музата не ме вълнува засега.

# 503
Аз искам да попитам макар че индивидуално но искам да си взема Инсоленс на Герлен -тествала съм едп само,едт не съм! Бихте ли споделили кой е по траен от тях!Защото четох в темата че имали някаква разлика(дано не бъркам) Пък ЕДТ не съм тествала(търсих го по парфюмериите тук в Ук,но тестер само на едп ) Благодаря предвариелно!
ЕДТ е по-траен, по-богат като нотки, по-излъчващ и по-шлейфов. Разбира се, сравняваме трайност примерно 20+ часа с 24+ часа, т.е. и двата имат съвсем удовлетворителна трайност - от слагане до душ, просто за едп трябва да пъхнеш носле накрая, пък едт още се развява Simple Smile

-Благодаря ви момичета! Едт ще пробвам! Simple Smile 
Отностно Майкъл Корс специално тези два въобще не са ми химически Simple Smile  За това ги предложих! Както споменах си е строго индивидуално и тн Simple Smile

# 504
  • от един красив град
Моля за съвет, много ми се е приносило нещо Жадорско, хвърлила съм око на два от новите, но нямам къде да ги тествам и ще стрелям на сляпо, въпроса е обаче кой? https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/J-Adore-In-Joy-43704.html
или
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/J-adore-Lumie … ilette-36495.html
Най вече се интересувам, как са откъм трайност ( аз съм с доста суха кожа ), усеща ли се много солта в първия?
Всякакви мнения ще са ми от полза. Дано има дами, които да са ги пробвали.  bouquet

# 505
  • Бургас
Заклет фен съм на Жадор/първообраза/,но J`Adore In Joy ме разочарова тотално.Никак не го усещам мой,няма прилика с Жадор за мен,усеща се на моята кожа солта,да.Не го препоръчвам на сляпо в никой случай. Опитали са се да сътворят нещо различно,но моето мнение е,че няма да се хареса масово този парфюм.Трайността му иначе е добра,но...аз съм за J'adore Lumiere Eau de Toilette,който за моя вкус е много по-добър.Трябва да ги пробваш.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 17:09 от Bright Crystal

# 506
  • София
И на мен никак не ми допадна J'Adore in Joy.  Peace А харесвам оригиналният J'Adore. Определено не е за мен солта... Пробвай ги задължително, Divina.

# 507
На мен ми харесват страшно и двата. Heart Eyes

# 508
Не мога да не споделя-вчера,по обяд си доизпръсках пробичка на врата,попаднало ми е и по косата,на Mancera Roses Vanille,сега,30 часа след....още го усещам да се обажда при движение на косата.Удивително.Ценя много високо добрата трайност на парфюмите, при мен тя е важна наравно с хубавия аромат.

# 509
  • София
Не мога да не споделя-вчера,по обяд си доизпръсках пробичка на врата,попаднало ми е и по косата,на Mancera Roses Vanille,сега,30 часа след....още го усещам да се обажда при движение на косата.Удивително.Ценя много високо добрата трайност на парфюмите, при мен тя е важна наравно с хубавия аромат.
Мансера са велики в това отношение Peace Признала сьм ги! Мога да сравня само с трайността на Монталите, но определено са по-игриви, няма я тази присьща на Монталите монотонност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт