ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 625
  • 970
  •   1
Отговори
# 750
  • Куциндрел
След като при вас всяка болест или неразположение при децата са в следствие на ваксините, предпочитам да не ми показваш.
Стелт, твоето дете как пострада от ваксините?

Никой и никъде не твърди, че всяка болест или неразположение е в следствие на ваксина, ако ти не го твърдиш, разбира се...  Laughing  Моето дете е моя грижа, ти си гледай твоето...  Peace
Ех как се фръцна, начи.

# 751
И от тук чрез елементарно мислене, човек стига до 2 извода - Ако е посещавало ДГ на чий лекар е сложила индиректно главата в торбата, или просто ги е сложила, пък се обявява против ваксините ей така за спорта.

трети вариант- сложила е само част от ваксините, след това "проглежда" и не слага останалата част, след това нито ги вписва като сложени, нито детето й ходи на детска градина Peace

Да, затова 100 пъти написах АКО. Някой чете ли изобщо?? Или просто си праскаме коментари, без да сме наясно с мнението на отсрещния??

# 752
  • в кукувиче гнездо
И от тук чрез елементарно мислене, човек стига до 2 извода - Ако е посещавало ДГ на чий лекар е сложила индиректно главата в торбата, или просто ги е сложила, пък се обявява против ваксините ей така за спорта.

трети вариант- сложила е само част от ваксините, след това "проглежда" и не слага останалата част, след това нито ги вписва като сложени, нито детето й ходи на детска градина Peace
Ей това с проглеждането ми е най-яко в тая тема  Joy Joy

# 753
Е, аз написах, че детето ми е имало проблеми след ваксини (определено не беше само една) и не става въпрос да ми се е отворило третото око... Освен това многократно съм писала, че имам/имах познати и приятели, лично пострадали от ваксини, но това не ми е било на дневен ред, докато не станах аз родител... И последно, не съм имала желание детето ми да ходи на детска, историята беше друга, а БТВ не постъпиха коректно, тъй като ги алармирах за проблеми и противоречия в нормативната уредба и изобщо не ставаше въпрос "за или против ваксините", както са си озаглавили предаването, нито ставаше въпрос за моя конкретен случай, тъй като случай нямаше, но на тях явно някой трябваше да им запълни ефирно време...

Сеса, че беше горещо тези дни - беше, че слънчасах малко - слънчасах, но чак толкова не съм слънчасала за да ти отговарям сериозно на цялата наглост...

Flower, единствено за официалната медицина мога да кажа, че е неадекватна, но не и за лекариТЕ... Затова, ако конкретно ме питаш мен, цитирай ми конкретното мнение... Спорихме вече и казах, че има и лекари, и лекари... Мога на момента да кажа един лекар, д-р Менделсон, който сам се критикува в книгите си, което нито го прави по-добър лекар (правил е грешки, вероятно е навредил на много деца, па макар и неволно), признал е грешките и е разкритикувал медицината изобщо, за което го уважавам... Познавам и други лекари, които са завършили хуманитарна медицина, с идеята да помагат, но след като са се уверили, че официално признатата медицина не помага са се насочили към алтернативи, което нито отменя дипломите им, нито ги прави по-малко лекари... Познавам и лекари, които не биха ваксинирали пациентите си, ако имаха избор, но не могат да плюят на професията си, затварят си очите и правят, каквото им се налага... Така че, ако обичаш да не ме набеждаваш, че плюя лекариТЕ, че лекариТЕ са мафия и каквото там си написала... Сега вероятно е редно да те питам, поне случаите на лъжливи диагнози, измислени операции и т.н., които излизат наяве по ТВ-то или проблемите с купуване на дипломи не ги ли знаеш или смяташ, че са лъжа и такова нещо няма? А недокладването на НРВ как да го тълкуваме? Там кой е виновен - ваксините, защото те са просто перфектни и не дават НРВ, лекариТЕ, защото са мързеливи и не им се докладва или РЗИ, които не приемат докладваните НРВ? Всичко е цветя и рози, а лекариТЕ някак оцеляват, както и голяма част хора от липсващата държава България... В която и сфера да бръкнеш, смърди на мърша...

# 754
Ок, ако ти конкретно не си казала такова нещо, се извинявам и си насочвам въпроса към останалите.

Вписани диагнози, вписани, но неизвършени операции има разбира се и не са само тези, показвани по телевизията. Всичко е, за да се точи здравната каса. Което е голям проблем, защото хипотетично ти си невролог да речем и се ориентираш за пациента не само с преглед и анамнеза, а и като видиш всичките му епикризи и когато има вписана лъжлива информация може да предпишеш неправилно лечение и изобщо да не му помогнеш.
За купуване на дипломи не знам. Не казвам, че няма, може и да има, но лично аз не съм чула за такъв случай.

# 755
  • в кукувиче гнездо
А какво става, ако детето докато играе се нарязва на нещо? Лекарите питат има ли ваксина срещу тетанус. Кво правим - лъжеш ли или му слагаш поемайки риска и в двата случая?

# 756
А какво става, ако детето докато играе се нарязва на нещо? Лекарите питат има ли ваксина срещу тетанус. Кво правим - лъжеш ли или му слагаш поемайки риска и в двата случая?

Между другото, ако трябва да сме напълно обективни ваксината за тетанус не предпазва за дълъг срок от време. Мисля, че във всички случаи на съмнение за тетанус се слага профилактично ТАП, независимо кога е била ваксинацията(някой да ме поправи, ако не е така). Лично за мен тази ваксина на това си ниво няма много смисъл да е задължителна, при положение, че сложена/несложена пак се реагира при съмнение.

Но все пак нека не се подценява тетануса като заболяване и дано никога не ви се налага да го мислите, но дори и да не слагате ваксини, се замислете поне за противотетаничен серум при съмнение.

# 757

Ако детето докато играе се нареже на нещо и лекарите ме питат има ли ваксина срещу тетанус, ще им отговоря има ли или няма и ако има кога е направена... Ваксина не мисля, че ще му сложа, ако искат да сложат... Не разбирам за какво да ги лъжа и какви рискове да поема, ако ги излъжа или ако не ги излъжа... Ваксината срещу тетанус е една от най-неадекватно поставяните ваксини у нас... Поставя се за щяло и нещяло, след ухапване от кърлеж например, често без да питат дори искаш или не искаш... Едновременно с това се твърди, че пазела 6 месеца, а като изключим първата година от живота на бебето, след това е предвидена в календара доста по-нарядко... Нарязването само по себе си не е причина за поставяне на тетанус ваксина...

# 758
  • Куциндрел
На моето дете не му сложиха ваксина против тетанус след ухапване от кърлеж. В болницата извадиха кърлежа, казаха да отидем от ЛЛ за ваксина, но ЛЛ като видя, че кърлежа не е смукал много и че почти няма следа къде е бил каза, че няма нужда.  Така, че не е вярно, че не те питат. Все едно някой те дебне да те убоде с ваксина в лекарския кабинет. Joy Joy Joy

В чужбина как стои въпроса с ваксината против тетанус?

# 759
На моето дете не му сложиха ваксина против тетанус след ухапване от кърлеж. В болницата извадиха кърлежа, казаха да отидем от ЛЛ за ваксина, но ЛЛ като видя, че кърлежа не е смукал много и че почти няма следа къде е бил каза, че няма нужда.  Така, че не е вярно, че не те питат. Все едно някой те дебне да те убоде с ваксина в лекарския кабинет. Joy Joy Joy

В чужбина как стои въпроса с ваксината против тетанус?

От нета: "Снощи се наложи да ми вадят кърлеж в Пирогов, освен грубото отношение , за което платих 30лв., ми шибнаха без предупреждение и Тетатокс, побеснях...как може, и питам как без да ме уведомите ми слагате инжекция, отговора беше, че такава е процедурата, била безвредна, и ако кърлежа е заразен с тетанус или енцефалит, какво ще правя?! На косъм съм да тръгна да се разправям, но нямам идея какво да направя."

Значи след като на нас конкретно не ни се е случило, не е възможно и на други да се случва... Сеса, твърде несериозно се отнасяш към темата с ваксините... Ако не ти е интересна темата, никой не те задължава да четеш и да се включваш, но всяко мнение тук приемаш като опит някой да те излъже, измами или не знам какво...

# 760
Не че искам да се заяждам, не съм запозната с историята, ама тая жена сливи ли е имала в устата, че не е питала с какво я боцкат след махането на кърлежа. При ухапване от кърлеж е абсолютно безсмислено да се слага Тетатокс, освен ако няма някакви казуистики, която я се случат 1:милион, я не. Сега естествено, че и лекарите имат вина, не знам дали поради незнание или защото им е практика след махане на кърлежа и бам ваксина. Някой ако е запознат как стоят нещата в други страни с кърлежи да сподели 

Аз лично, ако беше въпрос на личен избор не бих слагала ваксина срещу тетанус по ИК, защото няма смисъл (не знам колко време действа, знам, че е малко, но ако е както казва Стелт 6 месеца, детето ми може да се ожули на 6 месеца и 1 ден и пак ще се слага Тетатокс). Но ако не дай си Боже падне, надере се на място, където може да се развиват тетанични спори, да веднага бих отишла в спешното.

# 761
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
но дори и да не слагате ваксини, се замислете поне за противотетаничен серум при съмнение.

според педиатърът на детето, с когото имах обширен разговор, серумът не върши работа, ако няма сложени ваксини, защото инкубационния период на бактериите е 6 седмици, а серумът действал само 2 седмици.

ама тая жена сливи ли е имала в устата, че не е питала с какво я боцкат след махането на кърлежа.

да ти кажа, след като си боцнат е късно да питаш... Wink

# 762
Не знам, може и така да е, не съм много запозната. Иначе имах на предвид преди да я боцнат, но не знам, може и да не е успяла да пита, ако по бързата процедура са свършили всичко.

# 763
  • София
Някой модератор ще обръне ли внимание на системните обиди в тази тема, както и на изнасяне на лична информация за потребител, "подклаждане на враждебно настроение" към потребител, или както там беше терминът използван в правила

Оставяте потребителят lechugitka да вилнее, за да проверите колко дълго могат да издържат нервите на някои от нас и да си изпросим бан?

# 764
"Тъй като и преди са обсъждани кърлежи и тетаничния серум,който в България слагат за Добър ден,искам да ви споделя моя опит. Преди седмица в централния парк в Люксембург дъщеря ми незнайно как се сдоби с кърлеж на главата...Та,беше съвсем малък и пресен. Отидохме в една детска клиника и го извадиха с един "уред",който се продава в зоо магазини. Нито ваксини,нито въпроси дали е ваксинирана (явно там знаят,че тетанус няма общо с кърлежи....),нищо. Попитах все пак за Лаймска болест. Отговорът беше, че това е болест,която се лекува с хапчета и трябва да я наблюдавам за зачервяване."

"Здравейте , може ли майките , които не са поставяли ваксини да споделят малко опит със срещите ви с кърлежи. Днес ни се наложи за пръв път да вадим кърлеж и от мен и от бебе (1,7 г.) .Той няма ваксини освен първите две, а аз нямам никакви непомня от кога . Сега в кабинета ни предложиха и на двамата да ни сложат за тетанус, което отказах."

"На мъжа ми сега му извадиха кърлеж и въпреки всички мой съвети да не приема ваксина тетанус, все пак са му били."

""Има частни кабинети, които вземат парите на хората и бият инжекция за тетанус. Не е ясно защо точно такъв препарат. Ваксина за тетанус се слага само, ако има дълбока рана, замърсена с почва. След ухапване от кърлеж тя не носи никаква полза", коментира микробиологът." (проф. Тодор Кантарджиев)

"Имам едно питане и много ми е притеснено,вчера вадихме кърлеж на малкия и ни изписаха от спешното само антибиотик,като казаха че тетанус не бил нужен защото бил имунизиран(не че съм се натискала да му бият),но въпреки всичко ми е притеснено,защото се консултирах с още няколко доктора и едните казват че трябвало др пък не!?И сега стоя и не мога да се успокоя и се чудя трябва ли или не?Също и за антибиотика пак така,едните казват трябва др. казват абсолютно ненужен!Какво да мисля какво да правя?"

Общи условия

Активация на акаунт