ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 889
  • 970
  •   1
Отговори
# 240
Стелт,как очакваш да разговарям с господина, защо е казал това или онова, при положение, че никъде не фигурира подобна статия (както сама знаеш, такива новини рядко присъстват само в един източник. Ако приемем, че е изтрита от Монитор, би следвало да я намерим в други сайтове), и никъде в твоя цитат не фигурира неговото име, а е добавено като личен коментар. Да, Дженър е инжектирал гной от пустули на болна от кравешка вариола (а не както Z каза от болна крава..). А във ваксината използвана до миналия век се е съдържал Vaccinia virus. Идеята на Дженър е била кръстосания имунитет, който се е създавал между двете заболявания. Установил е, че хора, заразени с Cowpox virus, не се инфектират с Variola virus. Оттам е тръгнала основата на съвременната ваксинация, но както сама си запозната със съдържанието и общата представа за днешните ваксини, би следвало и сама да откриеш разликите в ефекта.

Оооо, разликата в ефекта я виждаме, да.... Виждаме и разликата в идеята... Преболедуването на едно заболяване, по-леко и безобидно може да ни предпази от друго заболяване, страшно, гадно, с висока смъртност... Това твърдение съществува и днес за други заболявания... Не ви е интересно и няма да губя време да търся за кое заболяване се смята, че предпазва от друго и разбира се говорим за наблюдения, а не правене на опити с умишлени заразявания (за разлика от опитите на Дженър)... От друга страна, ваксината си има няколко щама и уж пази, но само от тях, но може и от тях да не пази и изобщо голяма мистерия с това пазене и търсене на антитела и изопачаване на диагнози... Да, наистина виждам разлика...  Laughing   Ама пишете си де, няма проблеми...  Laughing

Напротив, сподели,ако обичаш за кое заболяване говориш. Да ти поправя грешката само, ваксината не може да има няколко щама, вирусите са тези, които се характеризират с наличие на различни щамове (това разбира се, не се отнася за всички).

Няма какво да ме поправяш, по-добре чети с разбиране...  Laughing  Не обичам да споделям за кое заболяване говоря, виждам че имаш доста излишно време, ще намериш сама информация и ще запознаеш аудиторията с нея... После ще се появат още няколко да наспамят с около 100-200 поста, които няма да имат изчитане и така уикенда ви ще мине...  Laughing  Приятни почивни дни и от мен!  bouquet

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 11:36 от stelt77

# 241
Стелт, пак си противоречиш...каза, че няма да кажеш за кое заболяване става дума, защото няма да има интерес, сега изведнъж, когато се видя, че има интерес се отметваш от думите си и въпреки всичко няма да кажеш... Изводите ще си ги запазя за себе си 😉😉

# 242
Може, може. Но не знам какво имам да коментирам на ясния извод от изследването, което ти си цитирала, а именно:"CONCLUSION:
The prevalence of allergic diseases and non-specific infections in children and adolescents was not found to depend on vaccination status."

Дано и на теб ти е било полезно.

# 243
http://www.vaccinedecision.info/cgi-bin/viewcontent.cgi?article_id=52

Тук са по- подробно написани нещата с цитирани източници.

# 244
  • София - Рим и обратно
Още повече че макар и при малко случаи, е доказано че е така.
Кои са тези случаи, кой го е доказал и как?

# 245
Хора, вие не сте добре...не сте ли чели, не сте ли гледали предавания където родители с документ издаден от медицински лица показават че уврежданията са от ваксини. Разрових се в този сайт и в тази тема с желанието да събера повече информация от хора с опит в тази област но тук има само нападки и обиди. И все пак имаше и нещо полезно за мен. Когато защиваш някаква теза трябва да го правиш образовано и с ненападателен тон или обиди. Обратното показва че си несигурен в себе си. Аз спрях да ваксинирам след случките които описах, но продължавсм да търся инфирмация, достатъчно достоверна за мен за да съм сигурна в решението си. За мен такава информация са освен мненията на специалистите и опита на родителите преживели тези ужасни последици. Защото докторите казавт не, това не е от ваксината, а родителя със сълзи в очите, казва това не е моето дете, не беше такова преди тази ваксина. Моля ви изслушвайте се културно, всеки има своите доводи и е прав в извстна степен. Нека тази тема стане полезна за търсещите повече информация вземайки тези важни решения. Благодаря ви.

# 246
  • в кукувиче гнездо
Спря да ваксинираш, защото някое дете се е подрискало, а друго е започнало да кашля? За Бога! А информира ли се от какви заболявания пазят ваксините и какво се случва, ако не дай Боже се заразиш??!!!

# 247
Бети, и на теб ще кажа същото, което споменах в предни мнения. Визирам конкретно частта с '' това не е моето дете ''. Отново ще подканя всеки, който чете, че ваксините предизвикват аутизъм да проучат генезата на заболяването. Това обаче ще отнеме доста време, няма да стане само с едно цъкане в интернет, или с прочит на една статия. Както казах и на Стелт, ще намерите книги и научни списания, разглеждащи въпроса, във всяка по-голяма библиотека (или в специализирана такава). Без да се заяждам искам да те питам нещо - просълзи ли се, когато чу за починалото детенце в Пловдив от морбили, заразено от неваксиниран член на семейството?

# 248
Lechugitka, изказванията ти са отвратителни. След като не си гопреживяла ти е лесно да се говори..как ли ще реагира майката на това детенце дето " кашля" всеки месец с ужасни пристъпи на твоя коментар. Не желая да комуникирам с хора като теб.
Flower, да много ми е мъчно за всички пострадали дечица, независимо от ваксини или от нещо друго. Аз съм просто една майка която иска да направи най- правилния избор за своето дете.

# 249
  • в кукувиче гнездо
Бети, аз вече ти написах и няма да влизам в обяснителен режим. Моето дете прави ларингитни спазцми почти от бебе - състояние, при което е наложително бърза реакция с кортикостероиди или влизане в болница. Появило се е след слагане на ваксина, но не го приемам като следствие. Та те питам - ти как реши, че причина за бронхоспазма и разстройството е вследствие на ваксина? Ти наясно ли си колко деца има с различни здравословни проблеми? За всички тях ли са виновни ваксините? А прочела ли си какви болести са морбилито, паротита, тетануса, коклюша? Или и ти си от тези с отворените очи, дето си мислят, че морбили е обикновена детска болест, или че изобщо не съществува, че паротита се изкарва на крак или че няма никакъв проблем от тетануса??!!!  Shocked

# 250
Бети, ако търсиш отговор на въпроса '' Кое е най-добро за моето дете'' няма да го намериш тук, или в който и да било форум. В конкретната тема ще намериш(като махнеш споровете)  само изказвания колко са вредни ваксините. Ако влезнаш в тема за ползите от ваксини - обратното. Сега тук имаш два избора. Първия е да се довериш сляпо без да си проучила подробно въпроса - дали на Медицински специалисти,или на хомеопати(основно) и твърдения на майки е твое решение . Втората ти опция е да се увериш сама, месеци наред да се ровиш във всякакви източници на информация (касаещи и двете гледни точки) и в крайна сметка да вземеш това, което тук толкова се промотира - информирано решение! За целта най-доброто, което можеш да направиш, е да излезнеш от форума, където ще ти се представи само едната гледна точка, да проучиш въпроса и ако решиш, че ваксините са вредни-да се върнеш отново и да си отстояваш тезата.

# 251
  • Куциндрел
Който се е втренчил само във вредата от ваксините, вижда всеки здравословен проблем като следствие от тях. За всичко са виновни те, а ако случайно ваксините при детето липсват по ред причини, то е виновна майката, че е ваксинирана, така вътреутробно е увредила плода, нищо че ваксини са й бити преди n броя години.

Flower_DG, а аз точно в бг-мама взех решение да ваксинирам детето ми. Като прочетох няколко броя подобни теми и като видях какви светила на мислАта пишат в тях и са против ваксините, то реших, че не съм чак толкова еволюционно извисена и конспиративно настроена.

# 252
  • София - Рим и обратно
Бети, ти сама не виждаш колко си заслепена. Твърдиш, че четеш тази тема, за да събереш още информация от майки, които са убедени, че децата им са увредени от ваксина. Не четеш, за да вземеш правилно решение, а за да оправдаеш самоубеждението си и да се надъхаш още повече. Решила да не ваксинира, понеже някакви две деца били се продрискали и прокашляли... Ами представи си  какво щеше да им се случи ако се бяха срещнали с дивия вирус. Мислите ли изобщо, не знам.

# 253
  • София
Еее, никак не е трудно да се намери интервю с проф. Плочев, което съдържа подобни твърдения /не знам какво се захванахте с тази вариола/. Ето ви едно: http://www.monitor.bg/a/view/9155-%D0%9C%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0 … %D0%B5/www.air.bg

За да бъде едно проучване статистически издържани, трябва да има приблизително равен брой лица от всяка група.

Това е като онова с 95000 деца, в което около 90 % били ваксинирани  Wink ? Не можах да прочета цялото изследване, но ми направи впечатление, че макар афроамериканците да са 15 % от населението на САЩ, в изследването делът на афроамериканчетата е 3 %. Защо ли?

# 254
Туцка, мерси, че ми показа интервюто, никъде не успях да го намеря. Все пак аз отстоявам позицията на cdc, както и на редица други източници, които не съм цитирала в темата, отнасяща се до Monkeypox virus. Обясних и историята малко по-нагоре.

Да, Туцка, онова изследване го качих само защото се отвори темата и ми беше поискано. Никъде не съм написала, че е статистически издържано. Дефакто не е толкова лесно да се намери изследване(независимо в каква посока е насочено), което да е абсолютно безпристрастно и коректно.

Общи условия

Активация на акаунт