ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 735
  • 970
  •   1
Отговори
# 225
Fower_DG .Вариола минор  причинява smallpox-едра шарка, Вариола майор- причинява сифилис- по цитати от медицински източници.

"Най-често срещаната идея е, че ваксиниа вирусът, вирусът на кравешката шарка и вирусът на вариолата (причинителят на едра шарка) са били всички получени от общ родов вирус. Също така има спекулации, че ваксиния вирус първоначално е бил изолиран от коне..."

Върнах се и отново те цитирам, тук твърдиш, че се причинява от Variola major... Точно затова акцентирах на противоречията в коментари ти.

# 226
  • София - Рим и обратно
Вместо само да се обиждате можеше да се описва полезна информация която би помогнала да се направи правилен и инфирмиран избор.
По-полезна информация от това, което пише Flower, здраве му кажи. Или за вас не е полезна, защото не утолява жаждата ви за конспиративани теории, а борави само с медицински доказани факти. Ами приеми, че тези две дечица на твои познати имат страдания, получени СЛЕД ваксините, а не ПОРАДИ тях.

# 227
  • Куциндрел
Направо, изобщо.  hahaha hahaha hahaha

Flower_Dg, не ми приписвай глупости ако обичаш, никъде не съм казала, че варицела и сифилис е едно и също, това е всъщност, което Дженнър и последователите му са направили.. Варицела е известна много преди да бъде обединена с вариолата, по- горе дадох линк. Също не съм аз който твърди, че едра вариола е сифилис, това са неща която фарма медицината пише в източниците си...

Flutter

В миналото хората не са знаели, за това е наречен вариола майор-сифилисът...Аз в Теория на вирусите не вярвам, вярвам на Creighon и исторически факти...
Едрата шарка е инфекциозно заболяване, причинено от два вирусни варианта, Variola major и Variola minor. [3] Болестта е известна и с латинските имена variola или variola vera, получени от varius ("петна") или varus ("пъпка"). Болестта първоначално е била известна на английски като "шарка" [1] или "червена чума"; терминът "едра шарка" се използва за пръв път във Великобритания през 15 век, за да разграничи вариолата от "голямата шарка" (сифилис) [4]. Последният естествен случай на едра шарка (Variola minor) е диагностициран на 26 октомври 1977 г. [5] https://en.wikipedia.org/wiki/Smallpox

От мен- едрата шарка е  наречена вариола около 15 век .Но е пoзнаtа под същото име-едра шарка  дълго преди това Варицела е считана за средна форма на Едра шарка пак около това време.

Та коа ще внасяте искане вкасините да станат препоръчителни? Горните твърдения биха ви били голЕм коз в каузата.

# 228
  • Куциндрел
Lechugitka, на теб сериозно ти липсва възпитание. Само пишеш колко са неграмотни и куп други разни обидни думи " женички които влизат във форума" визирайки и вероятно мен. Аз съм майка на 1- годишно момиченце, досега с всички бити ваксини. Започнах сериозно да се информирам на тези тема, когато дечицата на две мои близки пострадаха сериозно. И не, не са ги лекували с хомеопатия, едното момченце постъпи 12 часа след симптомите си в болница, лекуваха го но хроничната диария си остана. Другото, пак момченце е всеки месец с бронхоспазми. Кажи ми как може да се обръщаш по този начин към родители които търсят информация, искат да разберат и двете страни на нещата. Всеки родител иска най-доброто за детето си. Вместо само да се обиждате можеше да се описва полезна информация която би помогнала да се направи правилен и инфирмиран избор.
Спокойно можеш да спреш да ваксинираш. До тогва си част от майките антивайсерки, които ваксинират децата си, но карат другите родители да не го правят.

# 229
Всеки ще си направи сам изводи от всички тези коментари. Нямам намерение да падам на нечие ниво и да обиждам. Пожелавам здраве на всички дечица.

# 230
  • София - Рим и обратно
Аз си направих извода, че З е на някакви особени лекарства и май не уцелва дозата често, а Стелт е просто невъзпитана, арогантна и й липсват елементарни познания, но пък се чувства свободна и призована да пропагандира.
Представете си, че днес си обувате за първи път зелени гащи, а след 2 дни се разболявате от страшен грип. Дали зелените гащи са причината? Ето такива са вашите "доводи" против ваксините..

# 231
  • в кукувиче гнездо
Hands Clap ако си правиш изводите на база писаници на Стелт и З. Едната живее малко след Христа, другата си ваксинира децата, но агитира другите да не го правят.... Да ви имам информирания избор, да ви имам!!

# 232
Стелт, никъде няма такава статия от въпросния господин, единствено доказателство са само и единствено твоите цитати,преписани един Господ знае откъде. Но виж, можеш да намериш доста информация, в която въпросния господин, говори за източник на вариолна инфекция - маймуни. И никъде не споменава Variola virus. Сериозно, изискват се елементарна възможност за преработка на информация, от мои коментари, от конкретния доктор,от източник на информация cdc, за да се разбере за какво се говори. На въпроса ми от предната страница съвсем предвидимо отговори уклончиво. На последния ми въпрос за Плочев - липса на еднозначен отговор... Какво повече има да се каже, не знам.

Източници за маймунска вариола и ерадикираната вариола - бол. Единствената информация, че вариолата още съществува (и съответно че няма маймунска) е в твоя цитат. Всеки сам да си прави изводите.

Това, че статията, която съм цитирала още през 2011 г. не се намира в момента не я прави нито по-неправдоподобна, нито по-малко важна... Скрийншот е логично защо не съм направила, през тази тема са минали толкова много статии, че нито намирам за нужно всяка да се доказва за невярващите на цитираното поколения, нито имам намерение насила да доказвам нещо, което не желаете да възпримете... Човека още е жив, попитайте го какво е искал да каже, попитайте и Монитор къде им е статията, аз я четох многократно, доста дълга беше и вариолата беше спомената само в цитираната част... Всеки сам да си прави изводите да, дори може всеки да си намери във форума къде и кога е коментирана статията, на мен ми излиза поне на 3-4 места и цитирана от поне 2-ма други потребители...

И аз не съм присъствала по време на изследванията на Дженър, но от някои източници информацията е, че той забелязал, че преболедувалите кравешка шарка не се заразяват с черна вариола (Variola major), основния виновник за високата смъртност... Неговите наблюдения водят и до първите опити за предпазване от черна вариола като умишлено заразявал хората с кравешка шарка, която била далеч по-безобидно заболявание от черната вариола... Ако приемем, че това е така и че реално той е предпазвал от едно заболяване, заразявайки хората с друго, то днешните ваксинации и дори съвременната ваксина срещу вариола нямат нищо общо с откритието на Дженър... Не съм си правила труда да се ровя в историята как се е променила самата вариолна ваксина във времето, но със съгурност мога да кажа, че се е променила и не е използван от самото начало Vaccinia virus във ваксината...

Да си прави изводите човек, който може да мисли и има акъл в главата. Обаче като гледам освен з и стелта, тук друг не пише. Затова пък влизат разни женици, дето чели-недочели, отворили си очите и почват да търсят лекари, които слагат ваксини, ама наужким. На такива, като горепосочените две трябва да се търси сериозна отговорност, защото са наистина опасни за здравето.

Може би ще те изненадам, но темата е активна заради вас самите... Аз не бях писала доста отдавна в нея, докато не се появи една друга Персона, която започна да се заяжда и да обръща темата в спор за или против...  Laughing  Като гледам и Z се е активирала по същата причина, иначе темата в този форум съвсем беше умряла...  Mr. Green

# 233
Не са противоречия просто грешно определение в бързината.

# 234
Стелт,как очакваш да разговарям с господина, защо е казал това или онова, при положение, че никъде не фигурира подобна статия (както сама знаеш, такива новини рядко присъстват само в един източник. Ако приемем, че е изтрита от Монитор, би следвало да я намерим в други сайтове), и никъде в твоя цитат не фигурира неговото име, а е добавено като личен коментар. Да, Дженър е инжектирал гной от пустули на болна от кравешка вариола (а не както Z каза от болна крава..). А във ваксината използвана до миналия век се е съдържал Vaccinia virus. Идеята на Дженър е била кръстосания имунитет, който се е създавал между двете заболявания. Установил е, че хора, заразени с Cowpox virus, не се инфектират с Variola virus. Оттам е тръгнала основата на съвременната ваксинация, но както сама си запозната със съдържанието и общата представа за днешните ваксини, би следвало и сама да откриеш разликите в ефекта.

# 235
Стелт,как очакваш да разговарям с господина, защо е казал това или онова, при положение, че никъде не фигурира подобна статия (както сама знаеш, такива новини рядко присъстват само в един източник. Ако приемем, че е изтрита от Монитор, би следвало да я намерим в други сайтове), и никъде в твоя цитат не фигурира неговото име, а е добавено като личен коментар. Да, Дженър е инжектирал гной от пустули на болна от кравешка вариола (а не както Z каза от болна крава..). А във ваксината използвана до миналия век се е съдържал Vaccinia virus. Идеята на Дженър е била кръстосания имунитет, който се е създавал между двете заболявания. Установил е, че хора, заразени с Cowpox virus, не се инфектират с Variola virus. Оттам е тръгнала основата на съвременната ваксинация, но както сама си запозната със съдържанието и общата представа за днешните ваксини, би следвало и сама да откриеш разликите в ефекта.

Оооо, разликата в ефекта я виждаме, да.... Виждаме и разликата в идеята... Преболедуването на едно заболяване, по-леко и безобидно може да ни предпази от друго заболяване, страшно, гадно, с висока смъртност... Това твърдение съществува и днес за други заболявания... Не ви е интересно и няма да губя време да търся за кое заболяване се смята, че предпазва от друго и разбира се говорим за наблюдения, а не правене на опити с умишлени заразявания (за разлика от опитите на Дженър)... От друга страна, ваксината си има няколко щама и уж пази, но само от тях, но може и от тях да не пази и изобщо голяма мистерия с това пазене и търсене на антитела и изопачаване на диагнози... Да, наистина виждам разлика...  Laughing   Ама пишете си де, няма проблеми...  Laughing

# 236
Вирусът използван за Smallpox ваксина е ваксиния-Жив ваксиниа вирус, произведен чрез технология на клетъчната култура. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://rhce … arison%5B1%5D.pdf

Vaccinia вирусът е голяма мистерия във вирусологията. Не е известно дали ваксиниа вирусът е продукт на генетична рекомбинация или ако е вид, получен от вируса на кравешката шарка или вариковия вирус чрез продължително серийно преминаване.
Как Дженнър установява, че кравешка вариола може да предпази човек от едра шарка?
Creighton отгваря- на базата на легенди.
Днешните ваксини абсолютно следват тренда на създателя си.

# 237
http://www.vaxchoicevt.com/science/studies-comparing-vaccinated- … ated-populations/

А може ли някой да коментира това изследване или и то не е от достатъчно добър източник...и да когато симптомите се проявяват непосредствено след ваксината и то при много деца, нормално е да се досетиш че е от тях. Още повече че макар и при малко случаи, е доказано че е така.

# 238

Оооо, разликата в ефекта я виждаме, да.... Виждаме и разликата в идеята... Преболедуването на едно заболяване, по-леко и безобидно може да ни предпази от друго заболяване, страшно, гадно, с висока смъртност... Това твърдение съществува и днес за други заболявания... Не ви е интересно и няма да губя време да търся за кое заболяване се смята, че предпазва от друго и разбира се говорим за наблюдения, а не правене на опити с умишлени заразявания (за разлика от опитите на Дженър)... От друга страна, ваксината си има няколко щама и уж пази, но само от тях, но може и от тях да не пази и изобщо голяма мистерия с това пазене и търсене на антитела и изопачаване на диагнози... Да, наистина виждам разлика...  Laughing   Ама пишете си де, няма проблеми...  Laughing

Напротив, сподели,ако обичаш за кое заболяване говориш. Да ти поправя грешката само, ваксината не може да има няколко щама, вирусите са тези, които се характеризират с наличие на различни щамове (това разбира се, не се отнася за всички).

# 239
http://www.vaxchoicevt.com/science/studies-comparing-vaccinated- … ated-populations/

А може ли някой да коментира това изследване или и то не е от достатъчно добър източник...и да когато симптомите се проявяват непосредствено след ваксината и то при много деца, нормално е да се досетиш че е от тях. Още повече че макар и при малко случаи, е доказано че е така.

Бети, имаш ли цялото изследване? На пръв поглед видях, че е базирано на наблюдения от страна на майката (без да ги омаловажавам), а цифрите на края на статията се отнасяха само за ваксинирани,т. Е не можем да говорим за сравнение ваксинирани/неваксинирани.

Извинявам се да се редактирам, не бях дочела.. От изследваните деца ясно пише, че 0.7% не са били ваксинирани, след което започват цифрите, описващи развитите се заболявания. За да бъде едно проучване статистически издържани, трябва да има приблизително равен брой лица от всяка група.

Общи условия

Активация на акаунт