ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 819
  • 970
  •   1
Отговори
# 450
Ceca, значи си изградила, да  Grinning Същото и е когато човек има грип например- температурата, кашлицата, хремата, всичко това е реакция на организма в отговор на чужд агент. Ваксините работят на подобен принцип - вкарват се вируси, които не могат да заразят организма, защото нямат патогенност, но поради наличието на имуногенност се възприемат като чуждо тяло за организма, което се '' атакува '' чрез изграждането на специфични антитела. Затова и реакции като температура след ваксина, оток, зачервяване не се приемат за патологични.

Както знаете след ваксина Бцж се гледа дали детето има белег на рамото - това не се прави с цел да се види на кой му е бита и на кой не, а именно да се провери дали са изградени антителата - при тази ваксина конкретно отговорът е най - често с образуване на оток, от който след няколко дни започва да изтича жълта гноевидна секреция.

Тц, тц, язък ти за всички обяснения до тук...  Laughing   Белега след БЦЖ означавал имунитет!? Боже, Боже!   hahaha Joy

# 451
Стелт, ако ще отхвърляш нещо без дори да обясниш защо не е така, защо изобщо се хабиш??

Ако желаеш с удоволствие бих ти обяснила защо остава белег( най-често) точно след този тип ваксина. Но така и така няма да прочетеш нищо, а просто ще се хванеш за едно изречение и ще го изкараш от контекста както направи току - що. Никъде не съм написала, че ако имаш белег, означава, че имаш имунитет.... А че реакцията, оттокът и най-вече специфичната секреция са причина за образуване на този белег.

Съветвам те да проучиш по-добре въпроса, защото иначе излиза, че просто нападаш, без да имаш дори минимални познания, ами ей така за спорта, което отстрани изглежда грозно   Wink

# 452
Изобщо не ме интересува как ти изглежда отстрани...  Laughing  Белегът, както и Манту след БЦЖ не означават имунитет срещу туберкулоза... И най-големите проваксъри в бг-мама го разбраха това нещо, но нищо де, ти си ги убеждавай, че имат имунитет, направо извират от имунитет... И тежките странични реакции сигурно това означават, сцепили са се от имунитет...

# 453
  • София
при тази ваксина конкретно отговорът е най - често с образуване на оток, от който след няколко дни започва да изтича жълта гноевидна секреция.
Как промиват мозъците в учебниците..едва ли не човек да реши колко хубаво било да му изтича "жълта гноевидна секреция" от рамото Sick

# 454
Жалко, че не те интересува как изглеждаш в очите на хората, наистина. Поне си докажи твърдението (ако можеш разбира се, де) със свои думи, а не с рандъм статия.

И ти пак не ме разбра за белега, хем го обяснявам на елементарен език, за да не затруднявам никой... Проучи какви фактори съдържа отделената секреция и се надявам сама да разбереш защо точно остава белег след реакцията и на какво се дължи.

# 455
при тази ваксина конкретно отговорът е най - често с образуване на оток, от който след няколко дни започва да изтича жълта гноевидна секреция.
Как промиват мозъците в учебниците..едва ли не човек да реши колко хубаво било да му изтича "жълта гноевидна секреция" от рамото Sick

А как промиват мозъците в интернет... Едва ли не ще реши човек, че е по-хубаво да се разболее от туберкулоза, отколкото да има лек оток от непатогенен микроорганизъм съчетан със секреция.  Sick Sick

Моля ви, за да не си говорим празни приказки погледнете защо се образува белега и защо има и секреция.

Никой не ми отговори със свои думи на въпроса ми, предполагам защото сте си изградили мнение на база статии и разни сайтове, а не на база някаква научна информация..

# 456
  • София
Хайде без обобщения,кой как изглеждал в нечии очи...силно безинтересно ми е нечие мнение на случаен "писател" по форуми. И нали медицината е напреднала- "ваксинопредотвратимите" болести биха могли да се излекуват със стандартни средства, какво плашите толкова Simple Smile

# 457
Dayana, не се притеснявай. На база на разказаното от теб се касае за локална възпалителна реакция. Накратко имунната система на детето ти е разпознава чуждите антигени и изработва антитела срещу тях, които ще изградят имунитета с/у инфекциозните заболявания, включени в конкретната ваксина. Предполагам всички имаме белег на рамото след ваксина БЦЖ - същото е. Отокът обикновено спада за 3-4 дни. Ти естествено можеш да забързаш процеса с Риванол, но не прекалявай с него(разбрах, че почти си използвала един литър вече). Можеш да редуваш със студен компрес.

Няма как да не се притеснявам , аз съм майка ... Дано да си прав/а .. и да мине скоро , защото вече се отчайвам ... повече от 48 часа  е така и нищо не помага

# 458
Хайде без обобщения,кой как изглеждал в нечии очи...силно безинтересно ми е нечие мнение на случаен "писател" по форуми.
Самата истина. Случайните писатели по форумите, особено ако са неграмотни и със слаби възможности за мислене, са безинтересни. В най-добрия случай, смехотворни.

# 459
Хайде без обобщения,кой как изглеждал в нечии очи...силно безинтересно ми е нечие мнение на случаен "писател" по форуми.

Тогава защо се заяждаш? Щом го правиш, значи не съм ти чак толкова безинтересна, колкото ме изкарваш.

Един път да влезне човек, който да не ви затормозява със сложни за вас статии и проучвания и какво ли още не, ами да ви каже всичко на елементарен език и вие ще го разпънете на кръст...

Поне проучи с едно кликване защо нещата стоят така с тази ваксина и се надявам, че ще разбереш.  Hug

# 460
Dayana, знам, че като майка ще се притесняваш за всичко, което се случва с детето ти, това е съвсем нормално. Потърсила си мнението не само на един лекар, което е похвално. Но и двамата са ти казали, че ще мине. Продължавай с компресите и ще видиш, че скоро ще спадне.

# 461
  • София
То не е лошо човек да има знания, или поне да си мисли, че ги има.Не знам защо реши,че имаме нужда точно от твоите знания, че и загрижена го раздаваш. Преди да се появиш ти в темата всички тънеха в безпросветност Flutter

# 462
Dayana, знам, че като майка ще се притесняваш за всичко, което се случва с детето ти, това е съвсем нормално. Потърсила си мнението не само на един лекар, което е похвално. Но и двамата са ти казали, че ще мине. Продължавай с компресите и ще видиш, че скоро ще спадне.

Страх ме е , дали има вероятност да не спадне ?

# 463
Ще спадне, разбира се, но се обърни и към личния лекар, който наблюдава случая, той Най-добре познава детето ти и ще ти даде най- правилната информация Simple Smile

# 464
То не е лошо човек да има знания, или поне да си мисли, че ги има.Не знам защо реши,че имаме нужда точно от твоите знания, че и загрижена го раздаваш. Преди да се появиш ти в темата всички тънеха в безпросветност Flutter
Останалите в темата, които раздават знания, включително и такива от Преди Христа, защо са решили, че някой има нужда точно от техните знания?

Общи условия

Активация на акаунт