ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 695
  • 970
  •   1
Отговори
# 570
Да, ама разбира се, кърмаче на 3 месеца, с недоразвито нервно - психично развитие, разбира, че му се слага '' отрова '' Страшна логика, наистина. За да предотвратя коментари от сорта на, че всичко се развива на подсъзнателно ниво ще упомена, че въпреки че нервните клетки са завършили митозата си при раждането, диференциацията на клетките продължава до 7-8 годишна възраст .

Тези 6 пъти са груби сметка спрямо броя компоненти, но дори и да е натоварена 10-15,че дори и 20 пъти повече, пак се ангажира изключително малка част от имунната система.

За АТ след ваксина - не помня дали получих отговор на въпроса ми, така че ще го задам отново. Защо според вас след ваксина и след преболедуване се създават еднакви АТ, включва се и клетъчния имунитет и при двата процеса, но след ваксина не се развива имунитет? Каква е логиката? Окей, за да сме напълно точни има разлика в напрегнатостта (и то само при някои заболявания).

Родителите на някои кърмачета разбират, че им се слага отрова и не допускат да им се слага...  Crazy  Стана ли ясно сега? Освен това боцканията не са редуцирани толкова много пъти по простата причина, че от 2010 г. насам се вкараха няколко нови ваксини за напълно излишни заболявания, както многократно давах пример защо аз лично избрах да си купя Инфанрикс пред Пентаксим, когато по ЗК се поставяше ДифТетКок...

След като тази смес от отрови, чужди белтъци, вируси, бактерии и каквато помия са набутали във ваксините успява да ангажира толкова малка част от имунната система, означава ли това, че имунната система е достатъчно силна? Как каза, че се измерва имунитет, например когато ми казват, че ми е паднала имунната система и мога лесно да се разболея по какъв начин мога да си я измеря и съответно да си я вдигна, откъдето е паднала?  Crazy

# 571
Стелт, основата на имунологията е как се '' измерва '' спаднал имунитет, предразполагащ към развитие на болестни процеси. Ако тази основа ти липсва, защо с такова убеждение говориш за всичко, не знам..

Не е от значение броя боцкания, а количеството антигени - не си спомням добре подробностите, но общо взето преди време беше станала много популярна една графика, отразяваща как в миналото срещу по - малък брой заболявания чрез ваксини са се вкарвали с около 100 повече антигена в сравнение със сега. Т. Е не се стои на едно ниво от откритието до сега - постоянно се доусъвършенства, подобрява, моделира. Във връзка с тази графика имаше и клинично проучване, че са намалели честотата и сериозността на НРВ(не поради неотчинане на такива, отнася се за клинично проучване преди ваксината официално да бъде одобрена). Ако успея да го намеря ще го пусна, но не обещавам, нямам никакъв спомен къде съм го чела.

# 572
  • Куциндрел
Родителите на някои кърмачета разбират, че им се слага отрова и не допускат да им се слага...  Crazy  Стана ли ясно сега? Освен това боцканията не са редуцирани толкова много пъти по простата причина, че от 2010 г. насам се вкараха няколко нови ваксини за напълно излишни заболявания, както многократно давах пример защо аз лично избрах да си купя Инфанрикс пред Пентаксим, когато по ЗК се поставяше ДифТетКок...
Ау и твоето дете ли е ГМО дете? Laughing Laughing Laughing

Искам да попитам нещо  Flower_DG, че малко да престане дърпането на плитки... само за малко.
На какво се дължат силните реакции към ваксините, тези които наистина правят човека инвалид? На набеждаваните консерванти или на реакция към самите болести вътре?

# 573
Стелт, основата на имунологията е как се '' измерва '' спаднал имунитет, предразполагащ към развитие на болестни процеси. Ако тази основа ти липсва, защо с такова убеждение говориш за всичко, не знам..

Скрит текст:
Не е от значение броя боцкания, а количеството антигени - не си спомням добре подробностите, но общо взето преди време беше станала много популярна една графика, отразяваща как в миналото срещу по - малък брой заболявания чрез ваксини са се вкарвали с около 100 повече антигена в сравнение със сега. Т. Е не се стои на едно ниво от откритието до сега - постоянно се доусъвършенства, подобрява, моделира. Във връзка с тази графика имаше и клинично проучване, че са намалели честотата и сериозността на НРВ(не поради неотчинане на такива, отнася се за клинично проучване преди ваксината официално да бъде одобрена). Ако успея да го намеря ще го пусна, но не обещавам, нямам никакъв спомен къде съм го чела.

Не искаш да кажеш как да си измервам имунитета и това си е...  Laughing  Хората се интересуват, не само аз... Отивам например на лекар, нещо не ми е съвсем добре и той ми казва, че ми е паднал имунитета и съм лепнала вирусче... Как да си измеря имунитета например утре за да видя какво ниво държа, паднал ли е или не и да си имам едно на ум да не се мотая покрай вирусоносители...  Flutter

# 574
Дължат се именно на това, което Ивет беше упоменала. С масовата ваксинация се пренебрегва фактора индивидуалност и генетични различия. Отделно не всяко съществуващо преди ваксина заболяване е било с клинична изява, останало е недиагностицирано и поставянето на ваксината е предпоставка за неговата клинична изява със съответните реакции.

# 575
  • Куциндрел
Дължат се именно на това, което Ивет беше упоменала. С масовата ваксинация се пренебрегва фактора индивидуалност и генетични различия. Отделно не всяко съществуващо преди ваксина заболяване е било с клинична изява, останало е недиагностицирано и поставянето на ваксината е предпоставка за неговата клинична изява със съответните реакции.
Да разбирам ли, че бурната реакция след поставяне на ваксина е предизвикана от причинителите на болестите вътре?

# 576
Стелт, '' измери '' си имунитета с:
1.Хуморален - количество Ig, тигър на изоаглутинин, количество В клетки и тяхната типизация, митогени, субкласове IgG
2 . Клетъчен - брой Ly, морфология, количество и типизация на T клетки, изследоване на тимус, стимулация на  лимфоцити,кожни тестове.

Референтни стойности искаш ли или и сама ще се справиш?

# 577
Да, Цеци, те са провокиращия фактор, но не и първопричина!

# 578
Стелт, '' измери '' си имунитета с:
1.Хуморален - количество Ig, тигър на изоаглутинин, количество В клетки и тяхната типизация, митогени, субкласове IgG
2 . Клетъчен - брой Ly, морфология, количество и типизация на T клетки, изследоване на тимус, стимулация на  лимфоцити,кожни тестове.

Референтни стойности искаш ли или и сама ще се справиш?

Благодаря, ще си го измеря...  Laughing  Дано и другите видят как се мери имунитет и да знаят, когато мед. лица, пък и обикновени граждани си позволят да изкоментират, че имунитета им е паднал и затова са болни по какъв точно метод са установили това...  Laughing

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 14:09 от stelt77

# 579
  • Куциндрел
Значи, ако тези хора, дали силна реакция към ваксината, се срещнат с болестта, то биха дали към нея подобна силна реакция.

Стелт, що не запишеш една медицина с профил после имунология? Тъкмо няма да се чудиш защо така ти говорят тези лекари, начи.

# 580
Значи, ако тези хора, дали силна реакция към ваксината, се срещнат с болестта, то биха дали към нея подобна силна реакция.
Скрит текст:
Стелт, що не запишеш една медицина с профил после имунология? Тъкмо няма да се чудиш защо така ти говорят тези лекари, начи.

Да, ако вируса е понесъл със себе си малко формалдехид, малко алуминий, малко тиомерсал, белтъци от кокоши ембриони, маймунски бъбреци и всичко съвсем по малко...  Laughing

# 581
Комплектът от МНС молекули и гените, които управляват производството на  различни антигенни фрагменти, варират значително в отделните индивиди. Следователно, въпреки че имунната система на двама души може да отговори на същия протеин във ваксина, техните Т клетки могат да отговорят на различни части от този протеин. Това разнообразие поражда различия в отговорите на ваксинните антигени.
Има най-малко девет химически различни класа имуноглобулини, а балансът на различните видове цитокини, които стимулират секрецията на антителата, определя крайния отговор към ваксината.

Счита се, че молекулярна мимикрия, която може да доведе до автоимунно разстройство, може да възникне между само-антигени и антигени от микроби или ваксини, които трябва да имат подобна структура в тесния регион, който се свързва с рецептора на Т-клетките, аминокиселините в този регион не трябва да бъдат идентични.
Изследвания показват, че това може да се случи, ако са изпълнени три критерия:
Първият е, че съществуват антигени, които имат молекулярна структура, подобна на самите антигени, открити в определени човешки тъкани.
Втората е, че има адювант, получен от стените на бактериалните клетки, използвани в производството на ваксината.
Третият е, че съществуват антигени, показващи допълняемост.
Когато тези три критерия присъстват, антигенното предизвикателство към гостоприемника предизвиква автоимунитет.

# 582
Flower, посочи ми едно изследване или редица такива, от които може да се разбере, че дадена реакция или заболяване се дължи (или не) от приложена ваксина?

# 583
Flower, посочи ми едно изследване или редица такива, от които може да се разбере, че дадена реакция или заболяване се дължи (или не) от приложена ваксина?

Ивет, вече дадох отговор на въпроса ти, но ще го кажа отново. Всички тежки реакции, които са описани в листовките на ваксините са полиетиологични - това означава, че могат да бъдат предизвикани от голям брой причинители. Тъй като на този етап няма тест или изследване, с който директно да се докаже, че се касае за реакция от ваксина,диагнозата се позовава на метода на изключването - доказва се, че не е предизвикано от нито един друг причинител (вкл. генетична предиспозиция и различни вродени малформации) и тогава чак се доказва, че се дължи на ваксина.

# 584
Едно време на този линк имаше информация за докладваните странични реакции от ваксини - http://apps.who.int/immunization_monitoring/globalsummary/countr … ntry%5D%5B%5D=BGR
Махнали са тази информация, но имам запазена от цитиране през годините...

2011   2010  2009  2008  2007  2006

Nº AEFI were reported? number      32      39      29      35      70     55
Nº AEFI were categorized as
"serious" adverse events number    11      21      17      28      41      26

Ивет, зная за решение на ВАС по дело за вреда от живата полио ваксина, в което осъждат МЗ да заплати 50 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди от причинено на здравето на дете увреждане, решението е интересно да се прочете...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=669263.msg23178650#msg23178650

Общи условия

Активация на акаунт