А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 81 713
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • Scotland
Моето момче ( 9г) днес довърши поредната за Джордж, на Стивън Хокинг и започва George and the Blue Moon ( май ги изчерпваме с нея Simple Smile )  После ще му мислим Simple Smile

# 511
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашият се върна на тази поредица Simple Smile

# 512
Някой може ли да сподели мнение за Пръстенът на Нибелунга. Цената си я бива, но по-важното заслужават ли си толкова пари? Като гледам са релано малки книги по 100-120 страници... с доста илюстрации...
Смятaм дa ги купя зaдължително, зaщото хaресвaм Еленa Пaвловa и не допускaм, че може книгите дa не сa добри. Дъщеря ми aко ги хaресa, ще е сaмо бонус.
Обaче илюстрaциите нa Петър Стaнимиров не ги хaресвaм особено. Не в тaзи книгa, зaщото не съм ги виждaлa (освен кориците), a по принцип. Не ми е любимец.
Ценaтa нaистинa е огромнa. И кaто гледaм ужaсните корици, още повече се вбесявaм. Но ще ги купя, де. Не се колебaя. Съдържaнието сигурно си струвa.

# 513
Големият ми син получи от Дядо Коледа в училище книжка с вицове за деца. Голяма радост е от вчера и само си търси публика, на която да ги чете:
https://www.book.store.bg/p209290/vicove-za-deca.html
По мое мнение са доста сполучливи Simple Smile.

# 514
# 515
Дъщеря ми иска книга-игра - онези истории, в които стигаш до някакъв момент, в който избираш в каква посока да продължи историята и съответно отиваш на различна страница. Като по-малка имаше книжката за таласъмчето, но тогава не беше впечатлена от нея изобщо, както и аз. Някакви предложения? Почти на 8г е.

# 516
Моето момче на (10 г) започна:

# 517
Дъщеря ми иска книга-игра - онези истории, в които стигаш до някакъв момент, в който избираш в каква посока да продължи историята и съответно отиваш на различна страница. Като по-малка имаше книжката за таласъмчето, но тогава не беше впечатлена от нея изобщо, както и аз. Някакви предложения? Почти на 8г е.

има цяла серия такива Simple Smile

за малко по-големи са. ние имаме "загадъчната планета", "тайнствената пещера", "музеят на загадките" и замъкът на лабиринтите". имам спомен за математически задачи с умножение и деление, но може и да бъркам.

има и за по-малки, серията приказки с два края - "вълшебният остров", "подводният свят" и "трите чудовища"

# 518
Благодаря, Добри. Първата поредица я видях, но тъй като ми трябват на английски, беше ми трудно да намеря как им казват на този тип книжки. Но разбрах накрая, че били choose your own adventure и сега разглеждам какво има в амазон.

# 519
Моята дъщеря е на 10 години, чете много, но напоследък не ѝ допадат книгите, които избирам. Аз предлагам такива, които на мен са ми били интересни в детството, последно взех от библиотеката „Без дом” и „Малки жени”, но и двете не предизвикаха някакъв интерес. За сметка на това за рождения си ден и Коледа получи като подарък „Всичко, всичко” на Никола Юн и „Чудо” на Ар Джей Паласио и ги прочете на един дъх. В електронен вариант чете поредицата „Домът за чудати деца на мис Перигрийн” на Рансъм Ригс и също виждам, че ѝ харесва..

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 08:33 от tina d

# 520
  • София
Моето момче е на 10 години. Още чете приказки и други доста детски книжки.
Преди ваканцията чете - Чудната мелница Приказки на прибалтийските народи.
През ваканцията прочете Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада от Ено Рауд.
После Доброто старо време - книга 10 (Дневникът на един Дръндьо).
После Diary of a Wimpy Kid: The Getaway (Book 12).
Скрит текст:
Последната отчитам, като попадение, за да се престраши да чете на английски, нищо че знае много по-
 малко от нужното. Като цяло не са много сложни думите, но пък има доста сложни граматически конструкции, а той знае само две времена.
В момента чете Как малкият Клаус стана Дядо Коледа от Л. Франк Баум.

# 521
като че ли няма търпение да дочете книга Sad започне някоя, чете до някъде, после си намери друга...

дочете "айнщайн", започна "синята стрела", стигна до починалата баба и я заряза.
чете  Пърси Джаксън - откри, че има филми, изгледа ги и спря книгите.
сега чете  "вечната гръцка митология", а е чел три други издания. не знам какво търси - нови герои ли? Sad

# 522
  • София/Варна
tina d, отдавна се отказах да предлагам книги любими в моето детство. Затова последните години чета основно нова юношеска литература за да съм в час Simple Smile

st. Dobri, при моя син пък точно филмите запалиха синковеца да прочете поредицата за Пърси Джаксън. Глътна първите две много бързо, защото искаше да открие разликите между книга и филм. Сега третата малко по-трудно върви, но има много ангажименти покрай училище и страда от недоспиване.

# 523
Малки жени не е ли за по-голяма възраст?
Без дом хич не ми беше интересна и на мен навремето.
И моето дете харесва повече съвременни книги.
В момента чете Хрониките на Нарния и много й допадат.

# 524
През ваканцията дъщеря ми прочете 9 от 10-те книжки от комплекта за дръндьото, както и "Чарли и шоколадената фабрика", която донесе от училище. Обаче за втората училищна книжка се запъна, че не ѝ е интересна и аз не я натиснах да я чете. Аз чета "Чудо" и две вечери ѝ четох от нея. Заинтригува я историята, но все още не допуска, че може тя да чете книга без нито една картинка.

Общи условия

Активация на акаунт