А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 81 755
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря, Юна, добре чете, но досега все с картинки си е избирала и по-кратки книжки. В стор.бг видях 140 стр и някои изцяло с текст, може да я пробваме с редуване.

# 451
Някой да е чел Ерагон и да може да сподели как се е приела?

Напоследък каквото и да предложа, не се приема добре и вече много внимавам. Прочетох "Мост към Терабития" от край до край, за да преценя дали да я предложа и все още се колебая.
Нещо взе да става много сложно Sad

Та сега обмислям Ерагон. Ще се радвам да споделите.

# 452
  • София
Момче - Роалд Дал

# 453
Еее, доживях и аз да напиша в тази тема, коя книга чете сина ми (8г). Първата, която сам си е избрал и почнал. Миналата седмица са ходили с децата от класа му в училищната библиотека и си е взел за Хитър Петър с кратки приказки и има амбицията да я прочете за една седмица. До миналата седмица не можех да го накарам да седне да чете сам, сега казва "аз обичам да чета" и е въодушевен много Simple Smile. Под елхата ще го чака една огромна книга, първата за Хари Потър, изданието с много илюстрации и е хубаво да се подготви малко Simple Smile.

# 454
Gingerina, спокойно, ще зачете Simple Smile
Аз така се бях почти отчаяла с големия, все с нежелание четеше. Като се разчете това дете преди една година (4ти клас), сега не мога да го накарам да легне да спи. Това 200-300 страници на ден, за нищо ги няма. За негова жалост училището и уроците много му пречат.
Дреб започна да чете "Джордж и тайния ключ" и вече е към средата. Заряза Билбо  или по-скоро аз му казах да я зареже, много бавно му вървеше. Реших, че няма смисъл да я мъчи.

# 455
  • София
Момичета, може ли да ми препоръчате книга подобна на "Виплала магьосникът". Дъщеря ми чете много ,но тази толкова я хареса ,че ме помоли да и дам друга подобна, а аз не мога и затова се обръщам към вас Simple Smile

# 456
Напоследък каквото и да предложа, не се приема добре и вече много внимавам. Прочетох "Мост към Терабития" от край до край, за да преценя дали да я предложа и все още се колебая.
Не съм чела книгата, но ми стана интересно какво те притеснява в нея?
Отдавна се канех да ви питам дали четете книгите, които предлагате на децата си? По-детските книги са ясни, но в тези за тийнове и предпубери знам ли какво може да има.
Аз хич нямам нерви да чета фентъзи и разните там нови тийн поредици.

# 457
Не съм чела книгата, но ми стана интересно какво те притеснява в нея?
Отдавна се канех да ви питам дали четете книгите, които предлагате на децата си? По-детските книги са ясни, но в тези за тийнове и предпубери знам ли какво може да има.
Аз хич нямам нерви да чета фентъзи и разните там нови тийн поредици.
Обикновено не съм ги чела, а тези, които съм чела като дете и предлагам не са й задействали интереса.

# 458
Обикновено ги чета или поне зачитам, след което преглеждам ревютата в Goodreads. Но специално "Мост към Терабития" беше толкова кратка, че дали и час ми отне не съм сигурна.

Много се колябая дали да я предложа, 60:40 съм спрямо да не я предлагам, защото не е точно в нейн стил.

В момента чете "Чудо" по мое настояване и ако не настоявах, нямаше да я чете.

# 459
У нас трилогията на 'Чудо' се изчете на един дъх. Видях трейлъра на филма и й го показах. Веднага го взе присърце.
След това в Амазон потърсихме книгата и с нейна ваучер карта подарък я закупих. След това видяхме, че има и други книги към тази и след нейното желание се закупиха и изчетоха на един дъх и те. Сега се чака филма.

По същия начин процедирам и с другите книги, но рядко аз насочвам към нещо. Тя сама си избира книги от библиотеката в у-ще или си очертава желаните заглавия в месечният абонамент за книги -  Сколастикс от училище  и след като избере новите за месеца аз само поръчвам.

Опитвам се да я ориентирам към нашите любими книги от детско-юношеския период, но засега само до филмите стига и няма интерес и да ги прочете. Така мина Матилда, Ането, Пипи, Вълшебникът от Оз и т.н.

Опитвам се сега индиректно, чрез театъра, да я заинтригувам.
Взела съм билети за Жул Верновото 'Пътешествие около света за 80 дни' и след като гледахме любимият й Скрудж в 'Коледна песен'  по Дикенс се загледа в бюлетина за следващите постановки я заинтригува рекламата в театъра и й разказах, че това е една от  обичаните книги от баща й и я имаме купена на АЕ за да я прочете, но не виждам интерес засега. Но пък чака театъра с нетърпение.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 15:07 от Анонимен

# 460
Аз ѝ давам достатъчно голяма свобода. Всяка седмица взема поне по 4-5 книги от библиотеката. В България лятото я водех почти всеки ден в книжарница и я оставях по 1-2 часа да си избира и после купувах каквото си е избрала.
Проблемът е, че на английски не се осмелява да чете по-дълги и сложни книги, иска си подбутване. Но учителката ѝ я похвали, че има по-добър правопис от съучениците си, дори от някои в 6-ти клас (те са смесен 5-ти + 6-ти, тя е 5-ти). И го отдаде на четенето.
Но на мен все още ми се струва, че прекалено бавно напредва.

Иначе на "Чудо" се мръщи, защото не харесва книги на социални теми. Не са ли приключенски и фантастични - не са за нея. От вчера ме подпитва дали ще стане нещо фантастично в тази книга, дали детето като тръгне на училище, ще се окаже, че има супер сили и магически способности. Направо я усетих как искаше да каже, че ако няма да има нищо такова, няма и една буква повече да прочете. Затова я излъгах, че не знам и се оправдах, че не съм чела книгата.

# 461
  • Scotland
Момичета, 'Чудо' за каква възраст е подходяща? А има ли я някъде за сваляне - без значение дали на български или на английски?

# 462
  • София
За тази ли Чудо говорите? https://www.helikon.bg/174567-%D0%A7%D1%83%D0%B4%D0%BE.html че не виждам автор в последните постове?

# 463
  • Scotland
Да, за нея, Angel_Dust!

# 464
За тази ли Чудо говорите? https://www.helikon.bg/174567-%D0%A7%D1%83%D0%B4%D0%BE.html че не виждам автор в последните постове?
Това "Чудо" видях и аз в Амазон, там я дават за деца над 9 години, което е много условно, разбира се. Моето дете, което няма навършени 8, със сигурност още няма да я чете. Но книжката привлече моето внимание и сигурно ще я поръчам за мен сега.

Общи условия

Активация на акаунт