Нашите кухни - 69

• 121 059
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Сиренце, и аз съм в търсене на такава тапа или както се нарича. Това, което съм срещала е Blanco capflow. Не съм сигурна обаче за съвместимостта му и не знам как да я проверя. В магазина в София още не съм питала, но в сайта на Blanco не я намирам освен в комплект с една мивка. Намерих в Амазон и все още обмислям дали ми се рискува да не стане с цената от почти 20 паунда. https://www.amazon.co.uk/BLANCO-CapFlow-drain-cover-517666/dp/B005ZJUN26

Ако откриеш нещо друго, би ли споделила тук?
В немския е 11 евро  Wink https://www.amazon.de/dp/B005ZJUN26

# 541
  • Бургас, София
Grin Даа, открих го и аз в немския след като написах коментара. Разрових се, но благодаря все пак. Аз реших и да се обадя до Евросет, които са представител на Blanco. Имат въпросната тапа и отделно, въпреки, че в сайта я няма показана. Цената е 35лв.

# 542
  • Варна
Сиренце, мелницата ти не е на основното корито, така ли? И само с тапа ли е?
На мен от магазина ми дадоха цедка и ми е ок с нея. По различна е от стандартните, с гумен пръстен отдолу, и си изглежда като стандартните. И пак ако се натисне надолу се запушва,  ако не - водата си тече през нея.
Сега погледнах описанието на мелницата, моята е Тека, пише Включен в комплекта специален сифон.
Но съм сигурна, че имат в магазините за уреди и мивки, поне във Вето ги бяхме коментирали тези сифони. Peace

# 543
  • Sofia
Скрит текст:
Мъниче, и аз си го представям така, но не ми се вижда редно. Гърбът трябва да е плътно прилепнал към стената. Този майстор май не го бива много  Rolling Eyes
+1 . Преди години ни едни "майстори" точно така ни монтираха гърба на кухнята - можеше да се бръкне с пръст отзад там, където свършва гърба (до врата). Отвратително грозно!

Скрит текст:
Да попитам, някой да има или да е виждал тази мивка в бял цвят? Интересува ме дали цветът е чисто бял (като порцелан) или има някакви частици в сивкаво.
Koгато стената е много крива и неравна как може да се сложи плътно гръб на кухня?

Предполагам като стената се шпаклова и изправи.

# 544
  • Countryside
Сиренце, мелницата ти не е на основното корито, така ли? И само с тапа ли е?
На мен от магазина ми дадоха цедка и ми е ок с нея. По различна е от стандартните, с гумен пръстен отдолу, и си изглежда като стандартните. И пак ако се натисне надолу се запушва,  ако не - водата си тече през нея.
Сега погледнах описанието на мелницата, моята е Тека, пише Включен в комплекта специален сифон.
Но съм сигурна, че имат в магазините за уреди и мивки, поне във Вето ги бяхме коментирали тези сифони. Peace
Ще погледна във Вито, дано имат онлайн. Мелницата е на основното и единствено корито И моята е Тека и пише със специален сифон с тапа, тапата е гумена и за вършене на работа върши, просто е грозна. Сифонът от мивката не става.
stasy-bs, ако намеря нещо ще споделя. Сега търся с габаритните размери, в момента само онлайн, нещо ако изскочи, непременно ще се похваля.

# 545
  • Countryside
Намерих!
Отворът е стндартен, 3.5 инча.
Хората са го измислили:
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B01C8E6DIS?psc=1
Има си кошничка и капачка, има и само с капачки, има и стандартен тип сито:
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B06XFSLHP9?psc=1 В търсачката пуснах : cap for kitchen disposer и веднага излязоха.

# 546
Привет.
Признавам, че не съм чела цялата тема, но с търсачката не открих това, което ме интересува.

Като с те на тема мивки - имате ли мнение кое решение е по-удачно: вграждане над плот или под плот? Опит, мнения, препоръки и защо има два варианта - от какво е продиктувано това решение...Всичко ще ми е от полза, благодаря! Blush

# 547
Под плот се вграждат в технически или естествен камък.

# 548
  • София
Момичета , майка ми си поръча кухня, като аз я насочих към вратички модекс. Аз обаче сега се зачудих дали са достатъчно качествени. Четох насам натам по интернет , че може да се разлепят и се притесних. Няма да дадат малко пари и се чудя дали да я разубедя. Проблемът е че не знам какви други могат да бъдат , като изискването е да са такива фрезовани и да не са бели, а дървесен цвят.
Някой може ли да даде отзив за тези вратички? Надявам се и на професионалното мнение на Шадоумен.

# 549
  • Бургас, София
Free Soul, наистина е важно с какъв плот си. Изрязването на отвора за мивката оставя термоплота незащитен от влага и затова въпросната се монтира оторе. Самата мивка си има борд 1-2см, който ляга върху самия плот. При естествен или технически камък може и двата варианта - до предпочитание е. Отделно мивките за вграждане под плот обикновено нямат отцедник. Ако държиш на такъв може да се издълбае в самия камък. Изглеждат доста добре по мое мнение. Удобство е, че няма ръбче, което да се зацапа с времето. Пък и като имаш нещо разсипано по плота, направо го забърсваш в мивката - няма какво да спре ръката.

# 550
Благодаря за отговорите. Явно няма да е под плот, за мое съжаление, иначе много добре изглеждат.

# 551
  • Някъде на път....
Майсторът ни каза, че шкафът под мивката трябва да е 60см задължително. Но за мивките,  които сме харесали,  пише за шкаф със светъл отвор 45см / 50см.
В такъв случай може и по-малък да е нали?
Да, може.  Naughty

# 552
  • Някъде на път....
Мдаа, много се циганят за отстъпки, а съм сигурна че имат отстъпки от каталожната цена, да не говорим, че и за количество трябва да направят, уредите в една кухня не са никак млалко и ако си купиш висок клас цената е...
Laughing

# 553
  • Countryside
t_ilieva,  кое му е смешното? При условие, че купувам кухненски уреди за почти 10 000лв, очаквам на търговците да им се откъсне поне 15-20% отстъпка. В общия случай дават 5%, макс. 10% при много мрънкане. И се оправдават с малкия пазар и с факта, че нямало мърдане от цената, което не е точно така си мисля. Ако случайно знаеш някакви врътки за отстъпки, сподели, ще е от полза на всички.

# 554
Пуснах нова тема и сега видях тази, мисля, че ще е по-добре да попитам и тук:
Ще правя ремонт на кухнята и имам нужда от няколко съвета ще съм благодарна на всеки който се включи:
1. Предлагат ми в новата кухня, на остров да са разположени котлоните и мивката, мислите ли че това е удобен вариант или е по-добре да си бъдат стандартно до стената. Понякога мия по някоя чиния на ръка, когато са малко, а така няма да е удобно да има оцедник за тях, а пък от друга страна няма да пръска по стените при готвене и миене. Сещате ли се за други за и против? Има вариант и само мивката или само котлоните да са на острова.
2. Много ми харесват вратички гланц, много ли е трудно поддържането им и на какъв цвят евентуално няма да личат следи от пръсти толкова? Кой материал за вратички мислите, че е най-добре?
3. Фурната обмислям да бъде на високо над-плота, май така било по-удобно, но някъде четох, че шкафовете над нея след няколко години се раздували от влагата, така ли е наистина?
Ако се сетя още неща ще питам.

Общи условия

Активация на акаунт