Нашите кухни - 69

• 121 056
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Някъде на път....
t_ilieva,  кое му е смешното? При условие, че купувам кухненски уреди за почти 10 000лв, очаквам на търговците да им се откъсне поне 15-20% отстъпка. В общия случай дават 5%, макс. 10% при много мрънкане. И се оправдават с малкия пазар и с факта, че нямало мърдане от цената, което не е точно така си мисля. Ако случайно знаеш някакви врътки за отстъпки, сподели, ще е от полза на всички.
Сиренце, просто ми стана забавен начина, по който коментираш отстъпките...  Laughing
Отстъпка по принцип се дава срещу определено условие.  Peace

Интересно ми е - ако търговеца ти направи 20% отстъпка за уреди и условието е да гаранцията да не е например 5 г., а само 1, дали би се съгласила?  Wink

В този ред на мисли, купувайки от търговец уреди с 10-15-20% отстъпка (защото например правиш оборот 10 000 лева), как уреждате нещата с доставката, пренасянето и свързването на тези уреди? Thinking

Защото когато купуваш уредите на нормалната им цена, минимум две от посочените по-горе три условия би трябвало да влизат в тази цена, нали?
Чисто професионално любопитство!  Peace

# 556
  • Русе
Пуснах нова тема и сега видях тази, мисля, че ще е по-добре да попитам и тук:
Ще правя ремонт на кухнята и имам нужда от няколко съвета ще съм благодарна на всеки който се включи:
1. Предлагат ми в новата кухня, на остров да са разположени котлоните и мивката, мислите ли че това е удобен вариант или е по-добре да си бъдат стандартно до стената. Понякога мия по някоя чиния на ръка, когато са малко, а така няма да е удобно да има оцедник за тях, а пък от друга страна няма да пръска по стените при готвене и миене. Сещате ли се за други за и против? Има вариант и само мивката или само котлоните да са на острова.
2. Много ми харесват вратички гланц, много ли е трудно поддържането им и на какъв цвят евентуално няма да личат следи от пръсти толкова? Кой материал за вратички мислите, че е най-добре?
3. Фурната обмислям да бъде на високо над-плота, май така било по-удобно, но някъде четох, че шкафовете над нея след няколко години се раздували от влагата, така ли е наистина?
Ако се сетя още неща ще питам.

Когато котлоните са на остров ще ти трябва и специален модел аспиратор и съответно въздуховод /ако ще има такъв/. Мисля, че тези аспиратори са малко по-скъпи. Майстор може да каже и какви са изискванията за монтажа, за да е над котлоните ...

# 557
Някой търсеше запушалка за сифона, намерих нещо симпатично https://opp.bg/product/%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B … 1%84%D0%BE%D0%BD/

# 558
  • Countryside
t_ilieva,  доставката е от търговеца до врата, ако има асансьор, но факт е че са помогнали на ММ да вкара уредите и вътре в апартамента. Хладилникът обаче не се събрал в асансьора и ММ им е платил да го качат по стълбите. Смешно е като ми го разказва, как са пуфтяли по стълбите, ама никак не им е било лесно на хората, понеже хладилника е скромните 201см висок.
Иначе, относно гаранцията, нямам проблеми уредите се регистрират онлайн и няма мърдане в срока, гарантирано от производителя, не от търговеца.
Относно отстъпката, аз си искам, почти винаги минава номера, кога повече, кога по-малко. Пазарлък му се вика, но понякога е особено забавно, ако и търговеца ми влезе в тона. Иначе, уреди за 10 000лв, може да не са великия оборот, но и не са малко от един клиент все пак, ако пак опрем до свития пазар.

papi6, интересно решение, ще взема да поръчам. Благодаря за линка и идеята! (прегръдка)

# 559
   Цените се виждат от линка, на мен ми направиха отстъпка и ще ми струва 270 лв.
Ant може ли да споделиш от къде я поръча с отстъпка по какъв повод имаше, защото и аз май се преориентирах към тях? Като цяло масово те се предлагат, и където и да отида не мога да видя наличности на ТЕка, а е важно за мен  Peace
благодаря предварително  bouquet

# 560
  • Варна
t_ilieva, и при нас продавача направи отстъпката без да променя другите условия. Уредите да стоят при тях до деня в който ни потрябват, доставка до апартамента/има асансьор, предполагам доплащане за хладилника. Предлагат свързване с/у заплащане на уред. Аз избрах да ги купим през фирмата която прави кухнята. Отстъпката беше по-голяма в случая, доставка и монтаж беше включена в цената на ел утредите. Мивката беше монтирана, само за мелницата не се наеха и предложиха човек заминаващ се с ВИК . Двамата с моя мъж свършиха тази работа, че беше сложно малко ... .
Предполагам, че това е практика, едва ли сме били някакво изклюение.

# 561
  • Countryside
Забравих, монтажа на уредите си беше почти изцяло от нас. За миялната, мелницата и пералнята дойде водопроводчик да ги върже.  Абсорбаторът е вграден и го носихме да го вградят в шкафа, след това сами си оправиха комина, заедно с монтажа на кухнята. Другите уреди са само ток и ММ си ги свърза. Мебелистите, които правиха кухнята само ги наслагаха по нишите.
Принципно в монтажа на кухнята влиза и свързване/монтаж на уредите, но не навсякъде се наемат и специално за канала се опъват.

# 562
Ani-ali, не съм от София. Пиша от мобилната версия и не виждам ти откъде си. Иначе мивката я поръчах в обикновена местна строителна борса. Не съм се пазарила, просто ми казаха, че ще ми направят отстъпка. Предполагам всички търговци си знаят маржа, до който могат сами да правят отстъпки на клиентите си.

# 563
  • София
Ще ме ориентирате ли за мелницата- на единично корито може ли да се ползва без проблеми или трябва да имам отделно, само за тази цел? Нямам навик да беля в мивката и не мисля, че бих придобила, но ми се иска да сложа, т.к. така или иначе попада битов отпадък в мивката, остатъци храна и пр. За такова "по-малко" ползване удачна ли е? Има ли големи и малки мелници, размери спрямо типа ползване или всички са еднакви?
Предварително благодаря!

# 564
  • Варна
Аз исках мелницата да е на отделно корито и затова избрах мивка с две корита, показвах я малко по-напред. Оказа се, че по една или друга причина, на малкото корито няма как да се монтира мелницата и затова я сложихме на основното корито.
Аз също нямах навик да слагам каквито и да е отпадъци в мивката, никога не бях го правила. Обаче много лесно някак се научих:-)). Сега дори смятам, че на голямото корито е по-удачно да се сложи отколкото на отделно, по-малко евентуално. Но предполагам, всичко е въпрос на навици.Simple Smile
Ползвам си голямото корито без проблеми, не слагам тапа/капачка да го запушвам. На предни стараници коментирахме това. Към момента не съм усетила каквато и да е миризма, или нещо друго негативно произтичащо от машинката. Снимах сифона който дойде и ползвам.
Скрит текст:

# 565
  • София
Привет! Предстои ни цялостен ремонт на новият ни дом и разбира се кухнята Simple Smile Включвам се за начало със схема на кухнята, която ще е бяла с дървесен плот и ще е част от едно общо помещение с трапезария и хол http://prikachi.com/images.php?images/191/9148191V.jpg Още мислим вратичките и разпределението на горните шкафове. Хладилникът ще е в края до плота с котлоните и ще е голям (70см широк и 77см дълбок)Малко ме притеснява, че с тази дълбочина ще стърчи от плота с около 17 см и дали няма да е дразни това. Ето така горе долу ще изглежда като разпределение: http://prikachi.com/images.php?images/196/9148196J.jpg 

# 566
Ако ви стърчи хладилника мен лично би ме дразнело. Един вариант е плотът където е котлона да го направите със 17 см по-широк и така да се изравни с хладилника. Нашата кухня е също г-образна и единият плот е по-широк от другия. За да няма голяма разлика можете да направите плотът с мивката да е широк например 65 см., а този с котлона 75см или колкото идва там за да се изравни с хладилника. При нас единият плот е 64 см, а другия 61 см. Нямам представа дали ще е хубаво само давам идея, вие ще си прецените. Старата ми кухня беше с такива отворени полички а накрая, да ви кажа не са добра идея, само прах събират и непрекъснато има някакви натурии по тях.

# 567
  • Варна

Старата ми кухня беше с такива отворени полички а накрая, да ви кажа не са добра идея, само прах събират и непрекъснато има някакви натурии по тях.

И при мен беше същото. И моя съвет е без тях да си направите шкафовете. Особено долния...

# 568
Старата ми кухня беше с такива отворени полички а накрая, да ви кажа не са добра идея, само прах събират и непрекъснато има някакви натурии по тях.
Точно! Това са прахосъбирачки.

# 569
  • Пловдив
+1 за горните мнения - в  сегашната ми кухня имам такива отворени полици и адски много ме дразнят Confounded
В тази, която е почти готова, всичко е скрито зад вратички и чекмеджета

Общи условия

Активация на акаунт