Нашите кухни - 69

• 121 065
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Раковски
Ако ви стърчи хладилника мен лично би ме дразнело. Един вариант е плотът където е котлона да го направите със 17 см по-широк и така да се изравни с хладилника. Нашата кухня е също г-образна и единият плот е по-широк от другия. За да няма голяма разлика можете да направите плотът с мивката да е широк например 65 см., а този с котлона 75см или колкото идва там за да се изравни с хладилника. При нас единият плот е 64 см, а другия 61 см. Нямам представа дали ще е хубаво само давам идея, вие ще си прецените. Старата ми кухня беше с такива отворени полички а накрая, да ви кажа не са добра идея, само прах събират и непрекъснато има някакви натурии по тях.

Ако плотовете  са камък, дърво или изкуствен материал става, но със стандартен плот от пдч трябва да се избира от цветове поддържащи различни размери което свива избора.

# 571
Явно да, при мен е гранит.

# 572
  • Countryside
+1 за горните мнения - в  сегашната ми кухня имам такива отворени полици и адски много ме дразнят Confounded
В тази, която е почти готова, всичко е скрито зад вратички и чекмеджета

Напълно подкрепям, и на мен сегашната ми кухня е с такива отворени полици и постонно са натрупани разни вещи и събират прах. Явно са популярен метод за завършване на кухненски шкафове, но изобщо не е удачен. Новата кухня съм я направила само със шкафчета. Имам винарна и отворена полица с мехнизъм за чаши(който още го чакам...) и всичко друго е с вратички.

# 573
Писах, Писах и всичко се затри...новата версия никак не ми допада нещо.
 Хаосът при нас предстои. Имам някакви идеи за мечтаната кухня, но всичко трябва да отлежи първо в главата ми 😉 Решила съм едната стена и гръб да са облечени с камък (далечните от котлоните 😃) Събирам идеи в тази посока.
Хубав ден на всички@

# 574
Събирам идеи за поставка за подправки, която да сложа на плота, разглеждах доста и все не ми се струват практични. Извинявам се, ако не питам в подходящата тема.

# 575
  • What are you laughing at?
Здравейте момичета, някой знае ли къде могат да се закупят дръжки в София на ProDecor?
Благодаря предварително bouquet

# 576
Прочетох, че Сиринце са викнали ВИК човек за свързването на мелница, миялна и пералня. Има ли някакви особености за пералнята, че ние мислим сами да си я вържем? Какви рискове крие това?

# 577
  • Раковски
Прочетох, че Сиринце са викнали ВИК човек за свързването на мелница, миялна и пералня. Има ли някакви особености за пералнята, че ние мислим сами да си я вържем? Какви рискове крие това?

Риска е да протече вода и всичко да се осере.

# 578
Охх, точно такова осиране не не трябва, че 'сичкото е ламинат Scream Ама има ли нещо специфично, което водопроводчикът би направил? Аз бих използвала ВиК услуги, но приятелят ми ще се засегне Weary

# 579
  • Варна
Мишелин, всеки що годе грамотен технически мъж може да свърже една перална. Ако връзката е с по сложна конфигурация, на едно място да са и съдомиална, мелница, 1-2 корита на мивки ... тогава ок, за всеки случай викнете и водопроводчик.
Ние извикахме, защото моя мъж каза, че няма време да се занимава а беше това което съм описала. Обаче е Тома неверни и в крайна сметка намери време и водопроводчика направи това което той измисли.  Mr. Green Връзките в шкафа под мивката са умопомрачителни, приличат на лабиринт и съм 100% сигурна, че може да се опрости. Ама ... важното е, че не тече отникъде и всичко работи, нали Crazy

# 580
  • София
Здравейте, дами! Знаете ли дали техническия камък подлежи под някаква форма на полиране в домашни условия? Вчера търках едно петно на кухненския плот с грапавата част на гъбата (не знам с кой акъл) и го матирах. В момента ми вади очите и погледът ми е все там. Ако беше светъл камък бих го преживяла, но е тъмно кафяв и много личи.

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 15:01 от lucyakar

# 581
  • Варна
Лоша работа. Нямам такъв материал у дома. Чела съм, че се полира. Как и кой .... попитай там от където сте го купили. Четох и че с полир паста за коли ставало ама дали...
Имаме камина , тъмночервен мрамор е, пода около нея също. В началото викахме някакви хора с машина да полират, от поне 10 г не сме. Идеален си е и неполиран. Sunglasses

# 582
  • Пловдив
за полиране в домашни условия - паста за зъби знам, но не знам как би се отразила на технически камък... Евентуално може да се пробва на място, което не се вижда Thinking

# 583
  • Countryside
Не е сложно, обаче има риск да потече,  както е написал шадоумен. И моя мъж се пъна да ги връзва, обаче в крайна сметка се отказа заради мелницата и извика водопроводчик, не е толкова проста работа. Убеди мъжа ти, че работата е пипкава и си трявба чалъм. Нещо друго да направи сам Wink

# 584
  • София
Благодаря ви Flash* и sweet_maniche. Ще пробвам и с автомобилна полир паста и с паста за зъби. Ако съвсем прецакам плота, ще викам фирмата, която ни го монтира.

Общи условия

Активация на акаунт