Работна седмица и време със семейството

• 25 517
  • 314
  •   1
Отговори
# 225
 Joy Joy Joy

Глухарче, това от майко мила ли е?  hahaha hahaha hahaha

# 226
  • Варна
Joy Joy Joy

Глухарче, това от майко мила ли е?  hahaha hahaha hahaha

Не,някаква кака го беше постнала във фейса,но тя може и от там да го е копирала.Ама си е едно към едно Laughing

# 227
Глухарче,  Joy

Мамасита, ти наистина се шашкаш от дреболии. Как щели да те гледат бабите и какво щели да мрънкат за ожулено коляно. Много важно как.

# 228
Сладка розичка,
не ми хареса идеята ти, че ходещите по площадките са ниско интелигентни, щом си водят децата там. Нормално е да  гледаш какво прави детето ти, но не и всеки, който седи на пейката, а не тича след детето си, си играе с телефона или блее. Като майка на 2 деца и с позната с 3, мога да ти кажа, че просто си избираш стратегическо място и наблюдаваш децата какво правят, правиш и ти забележки и т.н. За мен поне това въобще не е натоварване, а разтоварване - от дома, работата и други проблеми. Сега съм с децата и  нищо друго не ме интересува.
Ожулени колена, ударено си е съвсем нормално.
Наистина ли се занимавате с неща като чие дете, къде се е ударило и ожулило коляното? Сирен, моля те. Който се пита такива неща, явно или няма деца или са много, много кротки. Че то само в ДГ се бутат и падат, какво остава в парковете.
Deni-meni, може ли цитат от мен, където да пише, че само ниско интелигентни майки си водят децата на площадките ?
Такова нещо категорично не съм писала никъде.
И да, насинените колена не са страшни, нито раните, нито пясъкът в устата и косата, нито мръсни дрехи или леки сборичквания с други малки деца ... но за големите инциденти няма как да си затворим очите и да неглижираме опасностите.

# 229
И да, насинените колена не са страшни, нито раните, нито пясъкът в устата и косата, нито мръсни дрехи или леки сборичквания с други малки деца ... но за големите инциденти няма как да си затворим очите и да неглижираме опасностите.
Всъщност, големите инциденти и опасности далеч не са запазена марка на детските площадки. Да напомня, че едно дете умря от ритник в корема, получен не на детската площадка, а в училище. И това е само един от стотиците възможни примери за опасностите.

# 230
но за големите инциденти няма как да си затворим очите и да неглижираме опасностите.
За нискоинтелигентните няма да коментирам, защото наистина ти никъде не си го написала, някой си го измисли и другите започнаха да го повтарят като мантра. Това е едно от нещата, които и мен ме дразнят, това украсяване на постове с цел злепоставяне.

Но за детските площадки наистина трябва да се внимава. В момента в Германия търсят българска с немска овчарка, не е била от ромски произход както много ще си помислят. Била е на детска площадка без дете, само с кучето си, кучето и напада дете на 6 години и го нахапва зверски по кракът, бедрото и лицето. Българката не предприема нищо за да извика кучето или да разтърве. Майката на детето с помоща на други минувачи разтървават кучето. И българката заедно с кучето избягва и се скрива. Но в момента знаят коя е и я търсят по националната телевизия.  Казаха, че я чака до 5 години затвор минимум, а ако докажат че е опит за предумишлено убийство може и да отнесе до 12 години.

Така, че опасностите по улиците и по детските площадки не трябва да се неглижират. Родителите носят отговорност и очите трябва да са на 4-ри.

# 231
Всъщност, големите инциденти и опасности далеч не са запазена марка на детските площадки. Да напомня, че едно дете умря от ритник в корема, получен не на детската площадка, а в училище. И това е само един от стотиците възможни примери за опасностите.
Ами пак обществено място, не вкъщи нали?
Ако учителката си беше стояла на мястото, а не да ходи по лафките и да занимава децата, нямаше да се случи. Но има хора, които неглижират и не поемат отговорност.

# 232
Не, не трябва да се неглижрат опасностите. Но те са навсякъде, дори у дома. Детската площадка не е единственото място, където е възможно да се случат. Навсякъде и по всяко време трябва да се внимава.

# 233
Не, не трябва да се неглижрат опасностите. Но те са навсякъде, дори у дома. Детската площадка не е единственото място, където е възможно да се случат. Навсякъде и по всяко време трябва да се внимава.
100 процентова сигурност няма никъде. Но вкъщи или в градината може да намалиш опасността, защото предпазните средства зависят от теб.
А например някъде на обществено място има и други хора, които не можеш да контролираш.
Аз например като видя големи кучета и много пазя децата и минаваме много надалеч.
Ако видя агресивни деца не пускам децата да играят близо до тях и съм на 20 см от децата на площадката.

# 234
Така е. Налага се обаче в един момент да ги пуснем, ако не на детска градина, вече на училище и там не можем да контролираме нищо.

# 235
  • Варна

5. Следва китайското мъчение за почти всяка интелигентна жена - висенето по площадки и градинки, за да може чадото да потича и да подиша свеж въздух. Пищящи деца, паданията и ставанията на чадото, забележки да се пази и т.н. - всичко това изморява.

Е хайде сега измислихме си го Simple Smile

Опасностите са навсякъде.Ако щете вярвайте в момента ми е по-притеснено детето като е на училище,от колкото като  излезе след обяд да кара колело.

# 236
Аз също мисля, че децата след една възраст трябва да се"пускат" малко от каиша. Истина е , че днес опасностите пред децата са много по-големи от времето когато бяхме ние деца (брат е ми е бил на 6 и ме е взимал от градината , била съм на 3год,  и ме е е прибирал) , но ми прави впечатление, че родителите твърде много "окупират"децата си и не им дават косъм да падне от главата.Не говоря за 3 год, ама след 5-6 трябва детето да може да си играе на площадката с децата , без да се тича след него.
Мисля, че е трудно с две деца, още повече като станат ученици и евентуално имат нужда от подкрепа с домашните. Аз работя по 8 ч мин на ден и отделно имам две деца, едното ясленче , другото ученик. Честно казано с породени на 3-4 ми се струва по-лесно. Деца с такава разлика имат твърде голяма разлика в режима и интересите и ми се налага да се разчеквам буквално. Отделно допълнителните дейности на ученика (който съм намалила до мин) много ме морят, защото трябва да го заведа, да го изчакам , като междувременно мъкна и малкото с мен. ooooh!.Но броя дните ( може би още година -две) , които големия ще започне сам да ходи на спорт и малко да ми олекне.Битовизмите няма да ги споменавам , те са ясни.Гледам да не се вманиачвам , като гледам единствено да има качествена храна- другото гладене и чистене колкото мога и когато мога. Взела съм жена, която да чисти един път седмично и това е . С всичко друго се справям абсолютно сама , мъжа ми работи по 13-14 часа на ден без неделя ( в която основно спи за да си почине) и не мога да разчитам на него. Не ми харесва , но това е неговия избор.Изморена се чувствам , особено сутрин , но смятам ,че и това ще мине. Не ми стига времето за спорт , това ме мъчи, единствено би било възможно рано сутрин докато другите спят , но пък съм поспалива и не мога да стана в 5,30-6,00 доброволно Sad

# 237

5. Следва китайското мъчение за почти всяка интелигентна жена - висенето по площадки и градинки, за да може чадото да потича и да подиша свеж въздух. Пищящи деца, паданията и ставанията на чадото, забележки да се пази и т.н. - всичко това изморява.

Е хайде сега измислихме си го Simple Smile

Опасностите са навсякъде.Ако щете вярвайте в момента ми е по-притеснено детето като е на училище,от колкото като  излезе след обяд да кара колело.
Прекалено буквално се тълкуват думите на авторката. Аз разбирам цитатът по друг начин. Със сигурност не бих се обидила, а и тя не е искала да засегне никой.
Казва за почти всяка интелигентна, нискоинтелигетна никъде не е използвала.  Peace

# 238
Не е използвала "нискоинтелигентна", но все още е в сила правилото "Ако А=Б, а С не е = на Б, А също не е= на С".

# 239
  • Варна
Изобщо не съм се обидила,дори се забавлявам.
Предвид часовете ми прекарани на детската площадка и не съм имала проблем с това,явно не съм интелигентна,а като не съм интелигентна съм нискоинтелигентна  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт