Професионални серии за коса - тема 114

• 117 235
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Bobinaaa, да
четох го някъде във форума преди време, правя го от няколко месеца /не всеки път, зависи в какво състояние е косата ми - ако е скоро след боядиване например, не се налага/ и ми се отразява много добре
седя малко с протеиновия б-м - 5-10 минути и после влизам за душ и обикновеното измиване
след маслена маска наблягам повече на измиването на корените - не два пъти с ш-н, а по-скоро добавям количесто, ако ми се струва недостатъчно, и отделям повече внимание
чела съм, че някои момичета мият косата си по два пъти, но не ми допада - при мен се получава премиване

# 526
А аз винаги мия два пъти  ooooh!
Благодаря много за съветите, довечера ще я измия с протеина и ще видя как ще реагира, дано се свежне, че ще трябва пак да я връзвам, а тя никак не обича, много ми се накъсва като я размятам на плитки и опашки и какво ли още не, само вечер спя с една много хлабава школа или ластик пружина.

# 527
моите съвети са въз основа на моя опит, правя такива маски повече от година и дори моята коса не реагира всеки път по един и същ начин
възможно е да не "работят" при теб както при мен, но си струва да опиташ
скоро я подстригах, изрязах всички увредени дължини и етажи и все още не съм я боядисвала - виждам, че "отхвърля" по-тежките продукти, които преди харесваше, защото е доста по-здрава сега
а любимите маслени финиши рязко спря да ги понася  Joy

# 528
И аз направих същото, възможно е и да е от това, отрязах всичко цъфнало та даже и в повече, може наистина да няма нужда от такава ударна доза подхранване дето аз и я давам  Mr. Green
Обмислям сега и боята да сменя с безамонячна (поръчах от тази новата в рибката), ако започне да прилича на нещо по-нормално може и сешоара да й спестя ама да видим. Благодаря още веднъж за безценните съвети!  bouquet

# 529
  • София

Момичета, помагайте!  Hug

Смятам да пробвам новите безамонячни бои Olioseta Oro del Marocco. Цветът е черно, имам около 30-40 бели косъма (предимно около челото, слепоочията и отгоре на пътя). Колко % окислител да поръчам към боята??

Досега се боядисвах с Лореал Кастинг..

# 530
за черно, но с повече бели коси, поръчах 6%

# 531
  • София

bubanka, благодаря ти!  bouquet

# 532
Сега загледах тази серия, някой има ли отзиви?  newsm78 По описание би трябвало да е по-скоро протеин нали?

# 533
  • Karlovo
Като ви чета реших и аз да си взема шампоана на Olioseta Oro del Marocco ,но се чудя с балсама или с маската ? Кое е по добре ,моята коса е нетретирана и тънка .
Напоследък и аз не си харесвам косата,не знам от слънце или от често миене,ми стои една такава суха и хвърчаща . Ползвам хидратиращи маски и сметаната ,млякото на Милкшейк или копринения серум на Чи за финиш . Довечера само ще я намокря. В тези жеги ако не си охладя главата не мога да заспя от болки в главата .

# 534
  • Варна
 Ето и обещания отзив за подхранващата Olioseta Oro Del Marocco.

Кутийките са красиви и луксозни,но отиват в кофата за боклук при мен защото рибите имат неблагоразумието да лепят цени по тях  Laughing,а си обичам ММ и не искам да му докарам инфаркт  Joy.
 Използвани продукти шампоан,маска и олио от подхранващата серия Olioseta Oro Del Marocco.

Шампоанът мирише на евтин мъжки автършейф  Confused. Мацките,които твърдят,че Хроноложист им мирише на бръснарски сапун да не си го купуват  Naughty категорично няма никакъв аромат на нежни цветя  Joy. Мирише си на нещо средно между Тройной и крем за бръснене Каро .  Редичък е/да кажа,че от много време ползвам предимно и най-вече шампоани на Керастаз,та летвата е висока/,НОООО до тук с негативизма.......Мия по схемата на Керастаз/първо сапунисвам корените и скалпа,изплаквам и с минимално количество сапунисвам втори път/ та...на първо сапунисване пяна не очаквайте. На второто с половин помпичка вече си имаше богата пяна,която разнесох по дължините и изплакнах. Косата още под водата вече се усещаше разплетена и хлъзгава/любим момент,който постигам само с Архитет и то когато чумата е на кеф  Laughing/. Изстисках само леко водата и нанесох маската доста обилно умишлено без да пазя скалпа и корените,но и без да разнасям умишлено по тях. Маската е бая рехава като консистенция/пак сравнена с Керастазите/,но се нанася добре.
 Сложих шапка за баня и си продължих с душа и маската за лице и бля бля. Изплакнах след около 15мин. Косата си беше лигава точно като след Марокан/Мишелче това е за теб  Wink/само дето аромата е  Sick,но се търпи де,навява ми ретро спомени  Joy..

Подсуших и умишлено пропуснах дежурните за мен Маракеш и Нектар термик/все пак е тест/. Нанесох две помпички олио по горния пласт/проблемен ми е/ и по връхчетата. Олио не ползвам по принцип освен парфюмното на керастаз,но щерката ги харесва та затова го поръчах.
 Олиото е доста редичко и воднисто,но оставя приятно усещане.
  Оставих косата да поизсъхне сама и само я минах на ниска степен с въртящата четка да пооформя,че иначе съм с едни неориентирани къдрици-не си е работа  Simple Smile. Косата определено е подхранена. Уау ефект на първо четене не виждам защото ми липсват силиконите на финишите,но състоянието и е поносимо. Гладка е , мека и напоена-харесва ми. Търсех нещо,което да ползвам в тия жеги,което да ми помогне със сухотата и мисля,че тая серия ще се справи.
  Мишелче мисля,че спокойно минава за бюджетна версия на Марокан без аромата  Laughing и...без премиващия шампоан. Тоя ми харесва за разлика от Марокан  Laughing.

ето и една снимка мисля,че и от блясък го докарва макар,че телефона ми е със собствено мнение на тема цветове  Laughing пак твърди,че съм рижава.

За сравнение ето една снимка с тежката артилерия- Керастаз Хроноложист шампоан и маска плюс хидратиращ балсам Марокан след това заради сухотата плюс Маракеш и нектар термик  Joy/боже....половинат риба си слагам на главата наведнъж  Embarassed/

# 535
Принцеса,благодаря за изчерпателния отзив,като пътувам ще отида до Рибата да ги видя тези новаци Simple Smile И аз махам цени на всичко Grinning
Не знам как успявате да си измиете косата с толкова малко шампоан честно.Аз слагам по една шепа и мия само корени ooooh!

# 536
prinzesata  Heart Eyes Hug bouquet

JLo  къде се губиш?  Hug

Значи утре,жива,умряла,трябва да стигна до Рибата  Mr. Green Laughing

# 537
Шампоанът мирише на евтин мъжки автършейф  Confused.
Мирише си на нещо средно между Тройной и крем за бръснене Каро . 

Така ме разсмя  Laughing
Явно цялата серия е с тоя аромат.
Маската и аз ще я купувам, харесва ми. За олиото - би ли го сравнила с Макадамията? По-рядко ли е? Бързо ли попива?

# 538
  • Варна
 Зависи за коя макадамия питаш. От класическото е две идеи по-рядко и по-приятно като усещане при нанасяне. Няма опция да утежни за разлика от макадамията. Това обаче е мое мнение-не харесвам макадамия особено аромата им  Laughing. Тия са ми по-поносими,но аз съм си странна птица и любимите на всички Милкшейк не харесвам как миришат  Grinning.

Като цяло рускините са прави-това е хубава серия за изрусени коси без значение дали са в лошо или сравнително добро състояние. Интересното е,че вече няколко часа след миенето косата някак се успокои. Няма никакъв фриз и е направо копринено мека и гладка. Не помня от кога не съм имала такава коса честно. Ще видим в следващите дни как ще е с омазняването,че бая маска и наклепах  Laughing.

Пацолина  от дете мама ми създаде навик никога да не слагам концентриран шампоан на главата си. Всичко ми дразнеше и затова предварително разреждам в една стъклена,чашка,която си държа в банята. Пробвай ако не си. Много по-малко шампоан е нужен за измиване.

Мишелче ако ще ходиш до рибата първо им звънни,че аз така се прекарах. В 6ч. след работа в най-големия трафик се заврях в центъра,с триста зора паркирах и накрая се оказа,че няма нищо от това,което исках в магазина  Joy. Е поръчах си онлайн ама не е същото  Laughing

# 539
prinzesata  Heart Eyes Hug bouquet

JLo  къде се губиш?  Hug

Значи утре,жива,умряла,трябва да стигна до Рибата  Mr. Green Laughing
Зарязах темата за да се видя в пари  Mr. Green
Вече съм намазана с боята и много ме е страх да я измия  hahaha имах някакво омбре от месеци и съответно много голям корен, та съм подготвена за епичен фал. Ще пиша след малко  Laughing
Боята иначе е редичка, лесно се нанася, няма  силна миризма. Малко ме щипеше в началото, но сега е ок.

Общи условия

Активация на акаунт