Токуда Болница София - тема 25

• 99 182
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Спешен преглед при неонатолог рзрешават, само ако не са минали 28 дни от раждането, т.е докато бебето е още "новородено". След това пращат при педиатър.

# 691
Да, моят син беше на 4 месеца, когато лежахме в Педиатрията.

Каква е тази административна такса в ПДКК? Помня, че някаква папка ни дадоха от там, да не би да е за нея? Аз не помня какви пари сме давали, че скоро не сме опирали до нея.

Не е за папка. При всеки преглед по ЗК се дължи тази "административна такса". Тя си е такса на болницата

# 692
Аз съм ходила само на спешен кабинет там, затова явно не ми е направила впечатление таксата.

# 693
Тази е по-специална!
Слагам в скрит текст, защото темата е все пак за Токуда.

Скрит текст:
http://verum.bg/

В моя случай е 208 лева на година пакета, а ако не искам, 30 лева на посещение Mr. Green За да мога да ползвам кол центъра, да ми пазят досието на детето и да записвам часове. На сайта е описано, че мога да ползвам и онлайн консултации, но на регистратура ми казаха, че за това ще се плаща отделно. Мъж ми направо полудя, защото те все пак са ни редовните педиатри и реално ни извиват ръцете с тези пари.

# 694
Спешен преглед при неонатолог рзрешават, само ако не са минали 28 дни от раждането, т.е докато бебето е още "новородено". След това пращат при педиатър.
Бебето беше на 3 месеца, с разстройство, отидох до спешното в 9 сутринта, насочиха ме към педиатрията и овцата на регистратурата, каза че няма кой да го прегледа без записан час, ако искам да изчакам до 14.30 да го "погледне" гастролог- качих се на АГ регистратурата и помолих за първия възможен час за неонатолог- в 11.30 Масларска вече го беше прегледала, пуснала изследвания и беше назначила евентуално лечение в зависимост от резултатите, които обсъдихме на следващия ден по телефона.

# 695
В Неонатологията няма проблем да те вместят през деня, в работни дни. Ходила съм много пъти. Аз лично говоря за вечерно време, събота и неделя, когато реално болницата е затворена. Принципно съм доволна от личния лекар на детето, но уважавам почивните дни и затова се спасявам по друг начин.

# 696
Бебето беше на 3 месеца, с разстройство, отидох до спешното в 9 сутринта, насочиха ме към педиатрията и овцата на регистратурата, каза че няма кой да го прегледа без записан час, ако искам да изчакам до 14.30 да го "погледне" гастролог- качих се на АГ регистратурата и помолих за първия възможен час за неонатолог- в 11.30 Масларска вече го беше прегледала, пуснала изследвания и беше назначила евентуално лечение в зависимост от резултатите, които обсъдихме на следващия ден по телефона.
И аз, както Lady Stardust, говоря за спешен преглед през нощта или в почивните дни, когато не работи АГ регистратурата, а само спешното звено.

# 697
Личните лекари не са ли задължени да имат договор с денонощна практика, която да преглежда пациентите им по спешност през нощта?

# 698
  • София
Да, но и сред тези практики има... да ги наречем незадоволителни, и някои родители предпочитат да заведат при нужда децата си при проверени специалисти, та дори и платено.

# 699
Аз веднъж съм ходила в такъв спешен център за мене си, да не ви обясвам кой и как ме прегледа. То сигурно има и читави лекари по такива места, но мен не ми се рискува, когато положението е спешно. В Пирогов, когато съм си водила децата винаги съм получавала адекватно отношение, примерно.

# 700
Здравейте, присъединявам се към темата. Сега съм в 23 г.с. и планирам раждане в Токуда. Не се следя там, но там правих първа и втора ФМ при д-р Богданова. Много ми хареса нейното отношение, много е внимателна. Засега не съм се спряла на конкретен лекар, при който да раждам. Виждам, че доста от вас коментират д-р Димитров, но не мога да разбера за кой точно става въпрос, защото виждам, че има д-р Бойко Димитров и д-р Тодор Димитров.

# 701
  • София
Мисля, че става въпрос за Бойко.

# 702
Аз раждах при Бойко Димитров. Много съм доволна от него и от екипа при раждането. Ако ви е за пръв път и искате да кърмите, има какво да се желае от персонала (акушерки и сестри) след раждането.

# 703
Да, за първи път ми е. Надявам се да няма усложнения и да родя естествено. За кърменето също се надявам да мога да кърмя.

# 704
Бойко Димитров се коментира. д-р Тодор Димитров е от най-новите попълнения, но има впечатляваща визитка, така че е възможно скоро да има добри коментари и за него, засега обаче надали ще намерите отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт