Психолози, психотерапевти, психиатри

• 199 806
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 585
Някой посещавал ли е Анджелина Ненова  .  трябва да посетя психиатър и се спрях на нея , понеже , кабинета и е в квартала в който живея . За съжаление не успях да намеря никакви коментари за нея нито в интернет нито в темата . Моля ако някой я е посещавал да сподели мнение
Здравейте!Ходихте ли при нея?

# 586
А мислите ли, че има случаи, в които не е добре да се отиде на психолог?

# 587
А мислите ли, че има случаи, в които не е добре да се отиде на психолог?

ИМА!АКо си щастлива за какво ти е да ходиш на консултации с писхолог?

# 588
  • Варна
Някой има ли представа, дали водените медитации на чужд, но разбираем за слушателя език, имат полза или непременно трябва да са на майчин език? (примерно, водена медитация за работа с вътрешното дете)

# 589
Момичета помагайте!Някой с отзиви за доктор Първанов от Плевен?Категоричен е че антидепресантите само ще ми навредят за Натрапчивите мисли и Тревожното разстройство.Според него(тъй като нервите са ми на предела дори излизам с тапи за уши защото шума на колите ме дразни)това означавало,че имам висок адреналин съответно и серотонин и ще се оправя само с Психотерапия без лекарства.....или е много добър или шарлатанин.Моля споделете мнения може и на лични защото съм на ръба
Моля ви да споделите какво представлява един сеанс тъй като усещам че си давам парите на вятъра....вече два пъти за по 60 Мин с доктор Първанов слушам само за случки с негови пациенти и получавам по една глава на книга да прочета и анализирам.Ако можех да си помогна с книгите които съм изчела нямаше да потърся помощ.Свързах се и с проф.Бончева два пъти по 40 Мин никаква полза...Мисля ,че по известните вече го карат на конвейрн

# 590
Бончева какво каза като възможна причина? Натрапчивите мисли какви са? Тревожното разстройство потвърдено ли е?

# 591
Бончева какво каза като възможна причина? Натрапчивите мисли какви са? Тревожното разстройство потвърдено ли е?
Каза само,че съм била в ситуация,която ме е изнервяла или не ми е приятна и за това се появявали но това не е вярно.И двамата обаче не ми казват какво ми е въпреки,че ги питах.За сега изобщо не съм доволна.

# 592
Ей затва ме дразнят психо–хората – никаква информация не можеш да изтръгнеш от тях! Ако настояваш за такава, може да тръгнат да ти разтягат локуми, които хем си ги знаеш, хем всеки друг ще ти ги каже, т.е. никва полза. Може би просто не разбират.

Каза само,че съм била в ситуация,която ме е изнервяла или не ми е приятна и за това се появявали но това не е вярно.И двамата обаче не ми казват какво ми е въпреки,че ги питах.За сега изобщо не съм доволна.

# 593
Момичета помагайте!Някой с отзиви за доктор Първанов от Плевен?Категоричен е че антидепресантите само ще ми навредят за Натрапчивите мисли и Тревожното разстройство.Според него(тъй като нервите са ми на предела дори излизам с тапи за уши защото шума на колите ме дразни)това означавало,че имам висок адреналин съответно и серотонин и ще се оправя само с Психотерапия без лекарства.....или е много добър или шарлатанин.Моля споделете мнения може и на лични защото съм на ръба
Моля ви да споделите какво представлява един сеанс тъй като усещам че си давам парите на вятъра....вече два пъти за по 60 Мин с доктор Първанов слушам само за случки с негови пациенти и получавам по една глава на книга да прочета и анализирам.Ако можех да си помогна с книгите които съм изчела нямаше да потърся помощ.Свързах се и с проф.Бончева два пъти по 40 Мин никаква полза...Мисля ,че по известните вече го карат на конвейрн

Д-р Първанов е един от най-успешните български терапевт и що се отнася до стрес и тревожност разстройства.Вие защо смятате,че разказването на истории на негови пациенти не е част от Вашата терапия?

# 594
Здравейте! Имате ли предложения за психолог с повече опит в сферата на взаимоотношенията родители и деца и по-конкретно травми, нанесени от родителите от "старото поколение", ако мога така да се изразя.
Ако сте преживяли такова нещо и сте намерили адекватна помощ в справянето, различна от "трябва да им простиш" (каква ирония с днешния ден само), моля споделете. Благодаря!
  Аз мога да ти препоръчам точния човек. Ако искаш ми пиши на лично.

# 595
  • Варна
gloria1975, според мен очакванията ти се разминават с това какво представлява всъщност психотерапията и какво може да даде на един човек, без значение от терапевта.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 14:22 от Danny_J

# 596
Аз пък никога не съм 4увала за такава терапия – да ти разказват слу4ки на клиенти, два пъти.. Дори не съм 4увала за терапия, в която терапевтът да говори основно (то това някак противоре4и на идеята за терапия). А, всъщност за М.Алгафари са ми казвали, 4е така цял 4ас ти обяснява някакви неща.. но това съвпада с идеята за по–известните.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 01:48 от Ally_

# 597
Цитат
Аз пък никога не съм 4увала за такава терапия – да ти разказват слу4ки на клиенти, два пъти.. Дори не съм 4увала за терапия, в която терапевта да говори основно (то това някак противоре4и на идеята за терапия). А всъщност за М.Алгафари са ми казвали, 4е така цял 4ас ти обяснява някакви неща.. но това съвпада с идеята за по–известните.

Причината да не сте чули сигурно се дължи на това,че не сте обучавани в съответните модалности.Понякога едно привидно разказване на истории има мощен тераептивчен ефект по 2 причини: 1.печелене на доверието на клиента,като това не е задължително да стане на съзнателно ниво.Важното е подсъзнанието да стане възприемчиво и 2.модел на работа-например така работи ериксоновата хипноза.Да не се бърка с Ерик Ериксон става въпрос за Милтон Ериксон.Основен похват в ериксоновата хипнотерапия е разказването на истории.Имаше навремето в клубовете на дир преведени негови сесии и помня една история,където клиентка му- жена с паника,на която Ериксон цял час разказвал как се садят домати.Накрая тя си тръгнала недоволан,но след кратко време осъзнала,че се чувства незнайно как много по-добре,продължила терапията си и се ```излекувала```напълно.
В България добри Ериксонови хипнотерапевти има малко и предимно мъже.Доткор Първанов от Плевен е най-изявеният от тях.

# 598
Добре, тогава към gloria1975 – въпреки 4е съзнателно ти се е видяло тъпо да слушаш истории за други клиенти, дали пък като се замислиш не се 4увстваш някак по–добре?

Цитат
Аз пък никога не съм 4увала за такава терапия – да ти разказват слу4ки на клиенти, два пъти.. Дори не съм 4увала за терапия, в която терапевта да говори основно (то това някак противоре4и на идеята за терапия). А всъщност за М.Алгафари са ми казвали, 4е така цял 4ас ти обяснява някакви неща.. но това съвпада с идеята за по–известните.

Причината да не сте чули сигурно се дължи на това,че не сте обучавани в съответните модалности.Понякога едно привидно разказване на истории има мощен тераептивчен ефект по 2 причини: 1.печелене на доверието на клиента,като това не е задължително да стане на съзнателно ниво.Важното е подсъзнанието да стане възприемчиво и 2.модел на работа-например така работи ериксоновата хипноза.Да не се бърка с Ерик Ериксон става въпрос за Милтон Ериксон.Основен похват в ериксоновата хипнотерапия е разказването на истории.Имаше навремето в клубовете на дир преведени негови сесии и помня една история,където клиентка му- жена с паника,на която Ериксон цял час разказвал как се садят домати.Накрая тя си тръгнала недоволан,но след кратко време осъзнала,че се чувства незнайно как много по-добре,продължила терапията си и се ```излекувала```напълно.
В България добри Ериксонови хипнотерапевти има малко и предимно мъже.Доткор Първанов от Плевен е най-изявеният от тях.

# 599
Добре, тогава към gloria1975 – въпреки 4е съзнателно ти се е видяло тъпо да слушаш истории за други клиенти, дали пък като се замислиш не се 4увстваш някак по–добре?

Цитат

🤣🤣🤣
Не съм съформуката, но не се сдържах.
И аз като теб не съм чувала за подобна терапия, освен, че и не съм претърпявала такава. Дали има и две истории, които терапевката ми да е разказала, през изминалите 3 години.
Но явно господин Akademik е привърженик на доктор Първанов и неговите методи, които може пък да са успешни, к'во. Така че и на мен ми е интересно как се е почувствала gloria1975.

Общи условия

Активация на акаунт