Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 55

• 121 075
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
  • Canada
Благодаря, Чъби! Simple Smile

Водолей54, разгледах и снимките от строителството. Много работа сте свършили! Поздравления! Излежда ще стане страхотно, а и важното е, че камината работи! Grinning
Много харесвам средиземноморски/мексикански стил.

# 136
  • По света и у нас
     Polar bear, благодаря! Съпругът ми е живял 15 г в log house, с емпоре/вътрешната тераса/ и твърди, че е удобно да имаш такова помещение. Така дойде идеята за второ ниво. От него има красиви гледки към Тракийската равнина и Родопите. Аз предпочитах едноетажна къща, но пък щяхме да намалим двора и от прозорците й щяхме да виждаме съседските огради, което пък не е привлекателно за окото.
Отдавна мечтая за кухня от масивно дърво с бяла мивка от порцелан и вече взехме една от Ikea. Двукоритната ми изглежда по-красива, но пък всяка нейна половинка е по-малка от еднокоритната. Предпочетох практичното- да мия без проблем големи съдове. Като ни доставиха холната масичка, и възкликнахме, че останалите дървени части ще бъдат в тон с нея! Само дето гредите нямаше кой да издяла на ръка- не познаваме човек, който би се занимавал. Не си падаме по лъскави стени и мебели-стените ни са с ръчна варова мазилка, после ще ги завършат с бял латекс/няма шпакловка или гипсокартон/. Таваните на спалнята, банята и тоалетната ще са дървени. Какъв стил ще се получи, ще разберем по-късно. Simple Smile Важното е да ни харесва и да се чувстваме уютно.

# 137
  • Beyond the stars
Vodoley54 много харесвам рустик - пренася ме в Тоскана - в къща до голямо лозе  Heart Eyes

За жалост в апартамент според мен е по-трудно да се постигне, но за къща е прекрасно  Peace

Поздравления и от мен - ще чакаме снимки и съм сигурна, че ще стане страхотно  Wink

# 138
Много благодаря за предложенията, искам ги тези лампи най-вече за четене. Тези, които са отстрани на шкафчетата мисля, че не вършат тази работа. Постът на Черна станция - вторите лампи ми изглежда да са с гъвкава връзка, ако е така са направо чудесни. Мислех си и за някакви лунички на тавана над леглото, но светлината им няма да е достатъчна за четене..
Черна станция, кое е прекъсвачът?
Ето и едни икейски, които са с прекъсвач-шнурче. Сменила съм чашките и тук са обърнати раменете, но в оригиналния им вариант (а и в този сега) четях всяка вечер на децата.
http://m.ikea.bg/lighting/Wall-lights/Wall-lamps/arstid-31800/60163876/

И още
http://m.ikea.bg/lighting/Wall-lights/Wall-lamps/hektar-41611/80215308/
http://m.ikea.bg/lighting/Wall-lights/Wall-lamps/kvart-2313/00094796/

# 139
  • София
Благодаря за разясненията и предложенията.  bouquet

# 140
  • Варна
Икеа имат нови предложения за осветление http://www.ikea.bg/home/ikea-collections/smart-lighting/

Например крушка с димер и дистанционно:

# 141
Vodoley54 много харесвам рустик - пренася ме в Тоскана - в къща до голямо лозе  Heart Eyes

Именно, и мястото на такъв стил е именно във вила, а не в градско жилище. Но всеки има право на свой стил, никого не осъждам и не упреквам, само давам друга гледна точка Peace

# 142
Ето и едни икейски, които са с прекъсвач-шнурче. Сменила съм чашките и тук са обърнати раменете, но в оригиналния им вариант (а и в този сега) четях всяка вечер на децата.
http://m.ikea.bg/lighting/Wall-lights/Wall-lamps/arstid-31800/60163876/

Да, познавам и икейската лампа, тя функционално и стилово е аналог на едната от предложените от мен. Не я предложих обаче, защото е по-евтина и на цена, и на излъчване. Не харесвам това, че винтовете се виждат. Иначе си става съвсем добре.

# 143
 Евтино излъчване за мен имат лампи, които могат да се произведат от стъкло, а то е заменено с пластмаса вместо това.Просто съвсем различни стилово са двете лампи, които сравняваш. Според мен пък не изглежда евтина ама хич, както писах вече стила на обзавеждането определя вида на лампите и пак цялата визия ще направи помещението да изглежда евтино или скъпо. Както Маделейн даде пример с плочките, които има в банята на каква цена са и от друга страна колко луксозно изглежда.
Ти може да ги знаеш тези лампи, някой може пък да не се е сетил да погледне. Мисля, че категоризациите в случая са неуместни и не виждам смисъл в поста:peace:

# 144
Брей, щом човек си каже мнението и веднага някой реагира като ощипан Mr. Green
А всъщност да се скрият винтовете струва пари и скрити винтове имат по-скъпите лампи. Бронзовата е и по-тежка и плътна на пипане, от по-дебел метален лист.  Пък и съвсем измеримо икейската струва 30 лева, а бронзовата 67, тази разлика се дължи на нещо, нали? Мен лично да се вижда резбата на винтовете ме дразни, щом за теб е ОК какво да спорим? Нима не написах, че икейската лампа съвсем си става? newsm78

# 145
Брей, не знам защо въобще подхващаш темата, като питането беше „Какво да сложа”, а не „ Кое Ви изглежда евтино?” Ами аз имам такива и в двата апартамента и бих могла да се обидя АКО не бях аз и не ми пукаше какво пишат несъобразителни анонимни във форума. НЕ е зле да се замислиш малко като не знаеш кой колко пари има и хората как си влагат сърцето и се стараят и с малко нещо да направят в някои случаи.
 И между другото, като са толкова скъпи, не видя ли как на полилейте им винтовете странично пак се виждат, а на тези просто са сложени отпред на фасона? Тежки, леки... Не са тънко тенеке и като се закачат на стената значение няма.
Абе все тая....

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 13:34 от drago_2008

# 146
Еха, още една маниачка на тема рустик, да не се чувствам самотна.
Обожавам гредите на тавана, но доста са скъпи и се отказахме. То нашата къща е такава мешавица, че не е истина, но където мога слагам нещата в рустикален стил.
 И хоп пак за антрето, това ми хареса много

Обаче ще го променя, няма да има чекмеджета, а два рафта за обувки, закачалката ще си остане същата, на пейката ще сложа възглавници за сядане, не вази и подобни.
намерих тука една мебелна фирма да ги тормозя, сега чакам цени и срок, че горките все работят по моите снимки  Mr. Green

And the war was declare ... момичета не се карайте, да всеки влага сърцето си в своя дом и това именно го прави гнездо и Цитадела...то наистина е трудно да се спори по темата, аз за това си мълча като ме питат - много ми е красива бялата кухня нали  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 147
Харесва ми на картинка този диван. Но искам да сложа 2, а ММ казва, че няма място и ще ходя да меря. Simple Smile
Не че съм го докарала до дивана де. Blush

# 148
  • In the shadows of my mind
Mrs.Turner / Samberg, стената със сивите планина е просто прекрасна! Моите адмирации.

Като изключим всички интересни караници по различни теми, бих искала да се върна на темата за диваните и да ви питам за мнение за диваните на Feydom, по-специално този и този модел. В момента имаме този прекрасник - бял Norsborg от ИКЕА, но за съжаление не се вписва добре в пространството ни Sad Доста съм разочарована като цяло. Обмислям да махна лежанката, защото нейната дължина е основният проблем и да го оставя само като тройка, може и да се получи, но като цяло искам да имам лежанка, но да е по-малка от стандартните 160+ см, а освен по поръчка, само Feydom имат подобни размери. Холнята (тази дума научих тук и много ми харесва  Laughing ) ни е издължена, правоъглник с размери:
Скрит текст:
В червено е преместаната врата към спалнята, има шкаф в нишата зад дивана и пред него, кухненската част е същата като на схемата. Голямо главоболие заради носещата колона в средата на пространството, но нещата са такива каквито са Sad
Тааа... приемам съвети какво да правя, иначе ще продавам дивана и ще си купя пуфове, докато не реша какво ще правя  Laughing

# 149
  • София
Mrs.Turner / Samberg, стената със сивите планина е просто прекрасна! Моите адмирации.

Като изключим всички интересни караници по различни теми, бих искала да се върна на темата за диваните и да ви питам за мнение за диваните на Feydom, по-специално този и този модел. В момента имаме този прекрасник - бял Norsborg от ИКЕА, но за съжаление не се вписва добре в пространството ни Sad Доста съм разочарована като цяло. Обмислям да махна лежанката, защото нейната дължина е основният проблем и да го оставя само като тройка, може и да се получи, но като цяло искам да имам лежанка, но да е по-малка от стандартните 160+ см, а освен по поръчка, само Feydom имат подобни размери. Холнята (тази дума научих тук и много ми харесва  Laughing ) ни е издължена, правоъглник с размери:
Скрит текст:
В червено е преместаната врата към спалнята, има шкаф в нишата зад дивана и пред него, кухненската част е същата като на схемата. Голямо главоболие заради носещата колона в средата на пространството, но нещата са такива каквито са Sad
Тааа... приемам съвети какво да правя, иначе ще продавам дивана и ще си купя пуфове, докато не реша какво ще правя  Laughing
Здравей, малко нахълтвам в темата Simple Smile но гледала ли си Валентуна серията на ИКЕА? Тя предлага варианта къса лежанка 1 метър, модули са, които можеш да наглася според желанията си:
http://www.ikea.bg/living-room/series/vallentuna/

Общи условия

Активация на акаунт