Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 55

• 122 508
  • 782
  •   1
Отговори
# 195
  • Beyond the stars
Не знам каква препоръка се очаква  Peace Всичко е въпрос на вкус.
Зависи кой какво харесва - ето на някой леглата в Икеа са им ужасни, за мен - идеални  Mr. Green
Та поне дайте насока някаква - какъв стил, цвят, модел.. примерни снимки.   Wink
Щото спални/спални комплекти има хиляди на пазара Peace

# 196
  • Русе, България
Спални комплекти хубави съм купувала на Dilios с намаления от била точки. В English Home също се намират в нежни десени, но не съм купувала, за да коментирам качеството. Някой път по малки магазинчета за спално бельо могат да се намерят много прилични варианти на по-добри цени, но трябва обикаляне и търсене.

# 197
  • Beyond the stars
Спални комплекти хубави съм купувала на Dilios с намаления от била точки. В English Home също се намират в нежни десени, но не съм купувала, за да коментирам качеството. Някой път по малки магазинчета за спално бельо могат да се намерят много прилични варианти на по-добри цени, но трябва обикаляне и търсене.

Ох, аз под "спален комплект" разбрах спалня, нощни шкафчета, гардероб  Joy

Ама сега като се замисля  Crazy

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 11:40 от Вълшебство

# 198
  • Русе, България
А, то може и за мебелите да се отнася, но аз писах малко първосигнално. Извинявам се, разсеяна съм последните дни.  Blush
Ако въпросът е за обзавеждане, вариантите са много, много. Първо трябва да се определи бюджет, да се прецени дали ще се взема ПДЧ или масив, да се набележи стил и цвят, да се потърси дизайн, подхождащ на помещението и на потребностите, и едва тогава да се види, има ли нещо на пазара, което пасва на критериите, или ще се правят мебели по поръчка.

# 199
Под спален комплект имах предвид мебели  Simple Smile Гардероб, спалня с нощни шкафчета и скрин. Материал мдф или пдч, но по възможност по-дебело. Колебая се за масив, тъй като чувам, че ако материала не е качествен се "изметат"мебелите( така ми го казаха  Laughing ) Бюджет- до към 1500лв. Гардеробът да е до 1,80м широк, тъй като повече не позволява помещението. Легло за матрак 160см. с подматрачна рамка; да събирам багаж в него.
Стил и цвят - не мога да определя конкретно; нещо по-изчистено. Харесах си доста в интернет, но не зная как са като качество. Нещо като тези:
https://videnov.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D … D0%BE%D0%B6%D0%B0
https://mebelnaborsa.bg/spalen-komplekt-modena-creative
http://deizibg.com/wp-content/uploads/2015/08/KORONA-624x408.jpg
https://mebelizavseki.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F/%D … %BA%D1%82-antique
Знам, че изборът е много голям. Хубави на пръв поглед, но доколко здрави? newsm78

# 200
И аз търся цели два спални комплекта... В едната спалня има естествен дъбов паркет, изциклен и лакиран с нежълтеещ матов лак, за който планирам нещо сивкаво. В другия апартамент обаче ламинираният паркет е един ужасен червеникав, имитира череша. Положен е от старите собственици и е здрав и запазен, така че няма да го махам. Но не знам на това червено нещо какъв цвят дървесен фладер ще стои добре.

Иначе съм чела добри отзиви за Ирим Русе - дават добри цени и може да избереш цветове по каталог, както и да доплатиш за по-добро обкантване. Та сигурно от тях ще избера нещо, освен ако не успея да намеря гардероб, висок до тавана, защото повечето готови комплекти са с гардероб максимум 220 см висок.

# 201
Макарон на махагона отива тъмен дъб, също сивозеленеещо, но стените трябва да са светли, много нежна резида или шампанско.

# 202
Стените ще се освежат, но наистина, не мога да измисля цветова палитра. Изложението е южно и на светлината паркетът оранжевее даже. Наподобява ето това:

# 203
  • Русе, България
У дома мебелите са от Ирим. Има какво да се желае от качеството, но пък за тази цена си отговарят. Освен ако и цените не са преживели някаква промяна, все пак обзавеждахме преди повече от седем години. Най-вече подматрачната рамка е калпава. От страната на спалнята, където спи мъжът ми, има поне четири ламела за смяна, а той не е изобщо пълен, 80 кг. е, съвсем нормално тегло. В детската пък матракът от Ирим, който е пружинен, си беше поначало с някакъв вътрешен дефект и една от пружинките се усеща и чува неприятно, когато се обръщаш в леглото. Последно, разпределението в гардеробите им е непрактично. При стандартния брой вътрешни плоскости се получава сравнително голямо разстояние и е непрактично при подреждането на дрехи - стават твърде високи купчинки и лесно се разручкват. Wink След четири или пет години "борба", просто си купихме от Хоуммакс по една допълнителна плоскост и допробихме в гардероба, за да оформим по-добре пространството. Ако пък искаш от Ирим още при изработката повече вътрешни рафтове, или отказват, или цената и срокът за изработка се променят осезаемо.
Иначе предимствата им са безспорни - много модели, голям избор от фурнири, модулни системи, позволяващи вариации, и не на последно място - производител са в България, а не са вносители.

# 204
Под спален комплект имах предвид мебели  Simple Smile Гардероб, спалня с нощни шкафчета и скрин. Материал мдф или пдч, но по възможност по-дебело. Колебая се за масив, тъй като чувам, че ако материала не е качествен се "изметат"мебелите( така ми го казаха  Laughing ) Бюджет- до към 1500лв. Гардеробът да е до 1,80м широк, тъй като повече не позволява помещението. Легло за матрак 160см. с подматрачна рамка; да събирам багаж в него.
Стил и цвят - не мога да определя конкретно; нещо по-изчистено.

С този бюджет забрави за масив. Освен може би някой чам с не особено добра изработка.

Аз лично за същата конфигурация (гардероб, скрин, спалня и шкафчета) от МДФ с естествен фурнир съм се подготвила да чуя нещо от порядъка на 4000. За сега чакам офертата (става дума за мебели по поръчка). От масив (не чам) 1500 в най-добрия случай ще ти стигнат за леглото.

# 205
Ха, ха, Черна станция ти ме оправи! Wink явно хич не съм в час с цените. За мадива ясно, но не предполагах,че и мдф е толкова скъп. ММ разбира от мебели по-малко и от ме е оторизирал да търся.
Освен Ирим Русе, друга фирма? Явор? Еником? Виденов, май не стават като качество.
Уфф, хич не разбирам и ако избера някоя кранта ще ме изхвърлят заедно с нея  Joy

# 206
  • Варна
иванита трудна работа да се купи нещо качествено от пдч (мдф и масив отпадат - не са нискобюджетни и на поносима цена, затова може да заожиш на евтиното и да сменяш след няколко години.

# 207
Да, но масива трябва да е качествен, нали?(материалът да е сух и пр.) Каква е разликата между чам и масив? newsm78

# 208
Чамът си е вид дърво, много мека дървесина и не държи на интензивно използване. Но иначе много евтино. Пейките и масите, които виждаш по кръчми и бирарии, най-често са от чам.

# 209
  • Beyond the stars
Да, но масива трябва да е качествен, нали?(материалът да е сух и пр.) Каква е разликата между чам и масив? newsm78

Под масив се разбира истинско дърво. Чамът е най-евтината версия на масива  Peace

Общи условия

Активация на акаунт