Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 55

• 122 509
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
Чамът си е вид дърво, много мека дървесина и не държи на интензивно използване. Но иначе много евтино. Пейките и масите, които виждаш по кръчми и бирарии, най-често са от чам.
Чам такъв дървесен вид в България няма
Има два дървесни вида - широколистни и иглолистни
Твърдост - три групи
1 меки - топола, липа бреза мура
2 средно твърди - бял и черен бор, смърч, ела
3 твърди - дъб , бук, габър
чам - турска дума с превод бор
чам кория- борова гора

# 211
  • Варна
Чамът си е вид дърво, много мека дървесина и не държи на интензивно използване. Но иначе много евтино. Пейките и масите, които виждаш по кръчми и бирарии, най-често са от чам.
Чам такъв дървесен вид в България няма
Има два дървесни вида - широколистни и иглолистни
Твърдост - три групи
1 меки - топола, липа бреза мура
2 средно твърди - бял и черен бор, смърч, ела
3 твърди - дъб , бук, габър
чам - турска дума с превод бор
чам кория- борова гора

Анджак де чам=бор.

Тук си имаме много турцизми и си ги ползваме. Мебели от чам, ще срещнеш по-често от мебели изработени от иглолистна дървесина.

По родния край на татко дъб наричаха меше и още го правят.

# 212
На мен и спалнята и кухнята са ми от чам - бор. Много съм доволна, спалнята ми е Кинг Сайз, добре обработен чам няма да мръдне. За гардероб не става оначе. Там трябва бук или дъб. Или Икеа, техните гардероби да мн добри нищо, че са пдч. И там си има нива. Мога да ти дам фирмата на ЛС. От Велинград са, там има мн БГ производство на мебели от чам

# 213
Всъщност и от чам може да се направят прилични мебели, особено ако се сложи хубав и скъп лак (и байц).

Но ще се вижда, че е чам, познава се по фладера и по чеповете. И е много вероятно по някое време да се отворят луфтове, ако не е бил добре изсъхнал. И е по-малко здрав. Но аз лично бих предпочела хубав чам пред ПДЧ. Ето един линк към фирма с прилично изглеждащи неща. Не и правя реклама, беше първата попаднала ми с такъв асортимент.

https://www.mebeli-elica.com/

# 214
  • Варна
Да, има добри неща от чам, моята спалня например е от чам с много тъмен байц абанос.

Скрит текст:

Материал: чам
Размери: 100/80/30
Цвят : розе

Материал: чам
Размери: 160/200
Цвят : бяло
Мебелите от бук с подходящ байц също изглеждат добра, естественият им цвят не ми допада особено, някакво розовеещо такова. Могат да се намерят и мебели на прилична цена от по-екзотична дървесина махагон, манго... Или пък от тик...

Витрина и шкаф от тиково дърво.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 10:46 от Doris

# 215
Здравейте, искаме да сложим външни ролетни щори - може ли да ми препоръчате фирма, от която сте доволни и да ми кажете какво е важно да се гледа при тях?

# 216
  • Варна
Здравейте, искаме да сложим външни ролетни щори - може ли да ми препоръчате фирма, от която сте доволни и да ми кажете какво е важно да се гледа при тях?

Аз мога само за Ролпласт да се изкажа, слагали са ми и вътрешни и външни щори, доволна съм. За вътрешните щори, за да затъмняват добре, вземи с плат blackout.

# 217

Аз мога само за Ролпласт да се изкажа, слагали са ми и вътрешни и външни щори, доволна съм. За вътрешните щори, за да затъмняват добре, вземи с плат blackout.

Благодаря, Doris, вътрешни не искам, защото вече имам пердета. Ще отида до Ролпласт тези дни и до някоя друга фирма за оферти, но се чудех дали има нещо, което да гледам при избора на външни щори?

# 218
  • Варна

Благодаря, Doris, вътрешни не искам, защото вече имам пердета. Ще отида до Ролпласт тези дни и до някоя друга фирма за оферти, но се чудех дали има нещо, което да гледам при избора на външни щори?

Аз сложих алуминиеви ламели с изолация, преди тях имах пласмасови и една градушка ги начупи...

# 219
  • Бургас
При бяла гланц кухня, с дървен плот и гръб, е добре цокълът и той да е дървен нали?

# 220
  • Варна
При бяла гланц кухня, с дървен плот и гръб, е добре цокълът и той да е дървен нали?

Може би по-добре бял, да не се "бие" с пода ако е дървен и той.

# 221
  • Бургас
Благодаря ти! Аз защото като минавам с мопа, ме притеснява да не зацапвам бялото  Laughing

# 222
Харесах си една холна маса от палисандър в Юск, някой купувал ли е мебел от такова дърво?
Имам голям проблем с измирисването, имаме бебе на осем месеца, всяко ново нещо, винаги мирише, дървените най-много,  защото дървото поема миризмите.
Някакви хитрости за по-бързо отмирисване? Много ме притеснява заради беба, хем висим по седмица в другия апартамент и като се върнем в къщи пак миришат, а е постоянно отворено и е планина... Как ги отмирисвате новите придобивки?

# 223
Здравейте, не съм сигурна, че въпроса ми е за тук, но да го задам.
Живея в тухлен апартамент и съм решила да срутя преградната стена между хола и кухнята и още по малка част от две други такива.
Искам това да стане законно и да съм сигурна, че това са просто преградни стени, които няма да навредят на конструкцията.
Можете ли да ме посъветвате към кого да се обърна.

# 224
Колко е стара тухлата? От това зависи дали тези стени са носещи или не. Освен това стените са обща собственост и в този ред на мисли прочети ЗУЕС, в който пише колко % съгласие на съседите ти трябва, за да буташ.
Ще ти трябва проект и т.н. За всичко може да питаш в общината. Бих те посъветвала да почнеш от взимане на копие от документите на сградата и скиците на твоя апартамент. Там са обозначени трегери и бетонни шайби, ако е стара тухла по-скоро няма да стане или ще трябва сериозно укрепване.

Общи условия

Активация на акаунт