Майчин дом Варна - тема 9

• 87 741
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • In transit
Аз се чудя пък какво е това работно време от 9 сутринта? Има изследвания, които е хубаво да се правят до 9..а то докато чакаш там може да стане и 10 часа. За мен това е по-неприятно, освен наистина надутите им цени.

# 616
  • Варна
Аз се чудя пък какво е това работно време от 9 сутринта? Има изследвания, които е хубаво да се правят до 9..а то докато чакаш там може да стане и 10 часа. За мен това е по-неприятно, освен наистина надутите им цени.
Точно това писах и аз малко по-горе!
Даже ми е абсурдно да работи от 09:00

# 617
На мен микробиология не се обезпокоиха  да ме пуснат в МД - от трети до девети месец и дума не стана. Най лошо похарчените пари в живота ми бяха тези в МД.

# 618
На мен микробиология не се обезпокоиха  да ме пуснат в МД - от трети до девети месец и дума не стана. Най лошо похарчените пари в живота ми бяха тези в МД.

Явно им е практика да не пускат микробиология и на мен не са ми взимали, макар 3 пъти попитах дали не е нужно да се направи и чета че по здравна каса се полага а те си правят някаква икономия

# 619
На мен микробиология не се обезпокоиха  да ме пуснат в МД - от трети до девети месец и дума не стана. Най лошо похарчените пари в живота ми бяха тези в МД.

Явно им е практика да не пускат микробиология и на мен не са ми взимали, макар 3 пъти попитах дали не е нужно да се направи и чета че по здравна каса се полага а те си правят някаква икономия
 Аз тогава не бях толкова оправна , направо смотла си бях, отидох при друг лекар, платих  си и си пуснах сама.  Платих си и фетална при друг лекар, щото фетална за 5 минути е пародия, затова казвам, че   тези пари по-добре да си ги бях похарчила дето им ги подарих.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 21:05 от cherenlebed

# 620
  • Варна
Явно зависи от ли лекаря.
Предната бременност ми взеха 3 МБ . Една при записването на ЖК. На нея излез , че има проблем . След това още 2 контролни и четвърта , която вече си платих.
Тази бременност също ми правиха в началото. Излезе чиста и сега очаквам да ми вземат преди раждането.

# 621
Явно зависи от ли лекаря.
Предната бременност ми взеха 3 МБ . Една при записването на ЖК. На нея излез , че има проблем . След това още 2 контролни и четвърта , която вече си платих.
Тази бременност също ми правиха в началото. Излезе чиста и сега очаквам да ми вземат преди раждането.

А ако е удобно да попитам при кой доктор си следите бременността, аз съм при Яков и до сега нито една не ми е пуснал а съм в 9ти месец а на няколко пъти питах дали няма нужда и сега ако преди раждането не ми пуснат мисля да си платя понеже знам че е важно.

# 622
Сега в 33та ще ми пускат на мен. Ти при Яков ли ще раждаш?

# 623
Да при Яков раждах и първото си дете сега той ми води консултацията и при него ще раждам но още не знам дали ще е нормално или секцио ( първото ми е нормално) понеже има някои притеснения в момента, но като цяло забелязвам че той е от малкото лекари които държи на нормалното раждане, а ти при кого си?

# 624
Питах, защото имам наблюдения, че Яков все ги праща секцио... на моя приятелка от първата консултация в 20та седмица и каза секцио била с тесен таз, отиде при друг (Танев) и нямаше нищо такова. Една друга жена при него искаше нормално в последния момент и казал да правят секцио, та може затова въобще да не ти е пуснал МБ. Аз съм при Анна Атанасова. Разбрали сме се естествено да раждам. Имах си малко проблеми и вече използвах един път Клотримазол и сега пак ще правим на 33та седмица МБ за да няма изненади като дойде време Simple Smile

# 625
Да добавя, че първо отидох при Капка Атанасова, но бях много недоволна. Всъщност тя ми направи първата МБ на 24та седмица и после се прехвърлих при Анна Атанасова и тя ми продължи ЖК.

# 626
Аз имах малко проблеми в 33 седмица с намалени околоплодни води и Яков искаше да ме вкара за някакъв стрес тест с окситоцин понеже и тоновете на бебето не му харесаха тогава се посъветвах с няколко други доктори една от тях беше Ани Атанасова и ми казаха че не е добра идея и има опасност от преждевременно раждане, отказах теста и мислех да раждам при друг лекар но никой колега на Яков не е особено съгласен понеже е шеф и да не се обидил нещо че се прехвърлям при друг.
Тогава реших да родя секцио понеже имам и терапия с фраксипарин и на базата намалени води доктор от Окръжна болница ме посъветва че е по добре, но на поредния прегед Яков сам ми казва че за него да чакаме нормално е най добре, което ме учуди понеже бяхме говорили за секцио и почти определихме датата. Та затова си помослих че държи на нормалното раждане.

# 627
И да добавя че като отказах теста с окситоцин вече ме бяха приели в отделението и стоях една вечер без да ми правят нищо след това ме пуснаха но ми задържаха  личната карта и си поизточиха касата на мой гръб като ме водеха че съм там и ми правят разни процедури това много ме накара да се замисля дали няма манипулация към бременни жени понякога понеже всички се страхуваме и при най леките симтоми и дали не е масова практика да се точи здравната каса, ако има и други случаи ще се радвам да споделите!

# 628
До 6-тия месец не можах да намеря някой на който да разчитам, да чукам на дърво Анна Аранасова ме спечели с това колко човечна беше и как ми спести доста пари. Само ще те посъветвам да си при човек на който може да разчиташ. Капка Атанасова също ме изцеди с парите 124 на 1ви преглед и 25 за рецепта само... Такива неща като да не се обиди еди кой си са толкова не професионални, че просто нямам думи. Прецени си имаш време.

# 629
Аз съм при доц.Янева, и първата бременност следях при нея. Не е имало натиск да раждам секцио. Дори се радваше че съм избрала естественото. За другите лекари съм чувала същото и започвам да си оформям мнението че точно майки които не са били в МД разпространяват слуховете че там всеки натиска за операция.
А за микробиологията на мен миналия път ми правиха в началото още около 12-13седмица защото и казах че имам оплаквания, нямаше проблем и следващото изследване беше след 30г.с. (може би края на 8 началото на 9 месец)

Общи условия

Активация на акаунт