Майчин дом Варна - тема 9

• 87 744
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета🙂,някоя на скоро раждала секцио мама ,ако може да сподели в какво се изразява подготовката за секцио?Колко дни по рано си направихте изследванията и какви по точно са те 🤔

# 601
  • Варна
Два дни преди секцио отидох за изследвания:

# 602
Благодаря много 🤗

# 603
  • Варна
Вчера се записах на ЖК в Майчин Дом.Този път ще бъде интензивна.Обаче забравих да питам колко често в този случай са прегледите.Преди 8г. бях на обикновена консултация и ходех всеки месец на ехограф и при акушерката.
Пуснах си и първите изследвания.Не ми хареса, че понеже болницата се разшири, та става лудница пред лабораторията.Вчера имаше и дечица, едно беше за тест за скарлатина напр..Но това е положението.

# 604
  • Варна
Аз съм на интензивна. В началото на месец, от 5 месец (след 4д прегледа) на около 20 дни.

# 605
  • Варна
Аз съм на интензивна. В началото на месец, от 5 месец (след 4д прегледа) на около 20 дни.
Благодаря!
Аз другата седмица съм на скрининг, явно след него вече ще е на месец. Иначе до сега ме вика през 2 седмици лекаря.

# 606
  • Варна
Вчера се записах на ЖК в Майчин Дом.Този път ще бъде интензивна.Обаче забравих да питам колко често в този случай са прегледите.Преди 8г. бях на обикновена консултация и ходех всеки месец на ехограф и при акушерката.
Пуснах си и първите изследвания.Не ми хареса, че понеже болницата се разшири, та става лудница пред лабораторията.Вчера имаше и дечица, едно беше за тест за скарлатина напр..Но това е положението.

Това с лабораторията е изключително неприятно. Още повече , че е АГ болница и работи от 9 . Много пъти ми се е налагало да ходя сутринта за някакви контроли гладна,жадна и урина и да вися 1 час пред кабинета припадаща от глад или да подскачам на 1 крак, защото не мога да стискам повече.

# 607
Не нападам никой,защото съм си водила ЖК в МД и раждала там и съм чакала като вас пред същата лаборатория, Но наскоро лежах със сина ми на 2год. ,който имаше пневмония в педиатрията. И следователно пускахме изследвания сутрин , та ми идваха малко в повече погледите на бъдещите майки. Ние не ходим нарочно сутрин , за да заразяват децата ни бременните жени,лекарите ни пращат. И не е никак приятно някой да гледа с ужас детето ти, все едно е виновно за нещо.🙂

# 608
  • Варна
О, аз ни най-малко не съм имала предвид, че някой ходи нарочно да заразява.Болница е и при  положение, че има вече повече отделения е съвсем нормално да бъде така, но все пак би било добре, ако имаше възможност за две лаборатории.Все пак някои бременности са по-особени и не е добре да имат сблъсък с някои по-сериозни болести.Но пак повтарям, последното, което би ми дошло на ум е да обвинявам болни дечица, аз самата имам често боледуващо дете и ми е ясно какво е.По-скоро отбелязвам това като недомислица в организацията от страна на самата болница.Надявам се сега да бъда разбрана.

# 609
  • Варна
Абсолютно никой не напада и обвинява нито родителите, нито децата.
Аз в момента съм бременна в 9 месец и имам дъщеря на 1г9 месеца.
В момента е болна и е заразна. Педиатърката ни също е в Майчин дом и вчера й вземаха кръв в лабораторията и чакахме ние и още няколко бременни.
В момента съм от двете страни и знам какво е . Нито ми е приятно , че детето ми трябва да се реди с бременните , нито пък аз като бременна ми е приятно да се редя с болни дечица с шарки и други болести.
Би било добре да се измисли нещо друго.
С първата бременност беше още по-зле, когато педиатрите и АГ кабинетите бяха на едно. На всяка ЖК чаках с деца с температури ,а веднъж имаше едно с варицела.

# 610
  • Варна
А защо казвате, че лаборатория щта е една? Мисля, че има още една, която е в топлата връзка между регистратурата ( на главния вход) и педиатрията. Т.е пада се до инвитро центъра. Не може ли там да се правят изследвания 🙄

# 611
А защо казвате, че лаборатория щта е една? Мисля, че има още една, която е в топлата връзка между регистратурата ( на главния вход) и педиатрията. Т.е пада се до инвитро центъра. Не може ли там да се правят изследвания 🙄

Там мисля е само по микробиология  и са отделни понеже там сме пускали носен и гърлен секрет на детенце но никога кръв.

# 612
  • Варна
Тя тази вътрешната Ситилаб мисля е , повече няма да пусна нищо в нея. Цените им са надути... нормално.
Последно пусках преди серклажа микробиология там -32лв, а при следящото АГ изпраща в Рамус за 15 лв...
На всичкото отгоре взимането на секрет беше подтресаващо, нещо което и аз мога да направя...качих се на магарето и доктора бръкна с дългата клечка с памук без да  ме отваря със спекулум.. просто бръкна и я изкара .. това беше !
На регистратура като ми казаха сумата и се опитах да им обясня, че няма как да е толкова - имаше сума за ехограф, за преглед на магарето и за секрета 32лв. Аз дефакто  имах само преглед с ехограф ! На магарето не е ме докоснал дори !  
И те ми викат "Ами тоя секрет" , ами викам аз имам само ехограф, на магарето съм нямала преглед...
В крайна сметка бях толкова стресирана от предстоящия серклаж, че просто си платих всичко.
Явно докосна ли магарето и съм таксувана вече Grinning

# 613
Те тези 32 лв мисля са били само за изследването просто са им високи цените понеже аз за преглед с ехограф и взимане секрет веднъж платих 75 лв като 35 лв е ехографа, знам ли плащаш си като Поп и не питаш ☺

# 614
  • Варна
Точно така! Тази на Сити лаб е само микробиология. Изследванията на кръв се правят в другата , която е АГ отделението. Според мен там също са много яко надути цените.
Предната бременност ми се наложи да пуснем допълнителна МБ , която вече не беше включена в пакета на ЖК и когато отидох да плащам и мен ме заболя главата . Взеха ми 30 лв и то тя беше чиста и Антибиограма не беше правена.
Общо взето там пускам изследвания ако са по ЗК или ми влизат в пакета от ЖК . Иначе не!

Общи условия

Активация на акаунт