Майчин дом Варна - тема 14

• 3 061
  • 61
  •   1
Отговори
  • Tezor Obliš

Заповядайте в новата тема!
Нека всеки, който има въпроси, ги зададе тук, а тези, които имат преки наблюдения, ще помагат!

Сайт на болницата

Facebook страница на болницата

ВИДЕО Моята болница: "Майчин дом" – Варна

Виртуална разходка в Майчин дом - Варна

YouTube канал на д-р Атанас Цонев

YouTube канал на д-р Мирослав Иванов
Сайт на д-р Мирослав Иванов

YouTube канал на д-р Атанас Александров
Сайт на д-р Атанас Александров

Подготовка за прием в болницата

Полезна информация от сайта на болницата

За по-достоверна информация относно цените, се обадете на регистратура или отидете на място, защото цените, посочени в сайта, не са за осигурени лица!

Скрит текст:
Предишните теми:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

# 1
Днес мина втората ми фетална морфология при д-р Желязкова и бях обещала в предната тема да споделя мнението си.
Часът ми беше за 14:30,влязох в 16:00.За мен изчакването не е проблем,свикнала съм.
Отношението на д-р Желязкова беше нормално,без излишна информация,стегнато точно и ясно обясни,какво ще се гледа на прегледа,изисква подробна информация от пациента.Бебето се оглежда внимателно и подробно,прави снимки и клип и ги праща на мейл.След прегледа дава насоки за режим на хранене,риск от прееклампсия и диабет,ако има нужда.Пита дали трета фетална ще се прави при нея и записва час,ако искате.Документът,който издава относно прегледа е подробен и разбираем.Не стряска излишно,ако има проблем,напротив съобщава по начин,който да се разбере и да не е стресиращ.Това са моите впечатления от нея.
Имам база за сравнение с д-р Стоилов в Добрич,там бях на първа фетална морфология.Излязох разревана и наплашена оттам,не ми се обяснява защо,наложи се д-р Димитрова в съботен ден да ми обяснява половин час по телефона и да ме успокоява,заради неговите теории на вероятностите. Не съм някаква лигла,за трети път съм бременна,но няма да стъпя при него повече.
Дано съм била полезна.

# 2
Аз съм на втора фетална при д-р Желязкова. Дано да остана доволна и да не чакам много, че хората основно се оплакват от това чакане.

# 3
Днес мина втората ми фетална морфология при д-р Желязкова и бях обещала в предната тема да споделя мнението си.
Часът ми беше за 14:30,влязох в 16:00.За мен изчакването не е проблем,свикнала съм.
Отношението на д-р Желязкова беше нормално,без излишна информация,стегнато точно и ясно обясни,какво ще се гледа на прегледа,изисква подробна информация от пациента.Бебето се оглежда внимателно и подробно,прави снимки и клип и ги праща на мейл.След прегледа дава насоки за режим на хранене,риск от прееклампсия и диабет,ако има нужда.Пита дали трета фетална ще се прави при нея и записва час,ако искате.Документът,който издава относно прегледа е подробен и разбираем.Не стряска излишно,ако има проблем,напротив съобщава по начин,който да се разбере и да не е стресиращ.Това са моите впечатления от нея.
Имам база за сравнение с д-р Стоилов в Добрич,там бях на първа фетална морфология.Излязох разревана и наплашена оттам,не ми се обяснява защо,наложи се д-р Димитрова в съботен ден да ми обяснява половин час по телефона и да ме успокоява,заради неговите теории на вероятностите. Не съм някаква лигла,за трети път съм бременна,но няма да стъпя при него повече.
Дано съм била полезна.
Много благодаря Heartpulse В крайна сметка мнението ти ми наклони още повече везните към д-р Желязкова и запазих час за втората фетална при нея. Аз също имам неприятен опит с лекар, който ме наплаши много и ми каза "не мисли за прегледа след 2 седмици, че може въобще да не стигнем до него" (ей така превантивно, че да се пазя едва ли не повече) и ми завърши прегледа с "прибери се и много спокойствие трябва в момента". Спокойствието ми беше една седмица рев и невъзможност да спя от притеснение. Докато не отидох при д-р Костов, който ми каза, че "да, проблемът го е имало, но със сигурност не е толкова преувеличено, колкото са ми казали и е нещо, което често се случва и просто трябва малко повече почивка".

Иначе моята първа фетална беше при проф.Балев в Темелков и определено ми вся доста спокойствие, та каквото и да става до следващия преглед поне ще съм по-спокойна. За него много съм чела колко е трудно запазването на час, а аз когато звъннах ми казаха, че часове се записват само в петък за следващата седмица. След няколко минути ми звъннаха да кажат, че има един отменен час за през седмицата. Не съм чакала, а даже влязох около 5мин по-рано. Много спокоен и доста подробно ми обясняваше какво точно ми показва, как е, как трябва да бъде, в един момент малкото започна доста да се върти и подритва, и просто ми обърна екрана да го гледам, ако ми е интересно.

# 4
Мина и моята втора фетална при д-р Желязкова. Влязох навреме, чакала съм най-много 10 минути. Изискват обстойна информация за БХС, първа фетална, ако не е правена при нея, за заболявания и т.н. Доволна съм аз лично и се записах за трета фетална отново при нея.

Искам обаче да задам няколко въпроса на раждалите или запознатите с процедурите в Майчин дом, че се отказах да раждам в моя град Шумен.
Следя се в Шумен, но искам да родя в Майчин дом във Варна. Въпросите ще ги структурирам като точки и се надявам някой да ми отговори. Ще се обадя и на регистратура, но ме е страх, че ще ме отрежат, че имам доста неща да питам.
1. Мога ли да родя в Майчин дом без да се следя там?
2. Виждам, че цените за раждане са стигнали до около 3000 лв. Тези цени за осигурени жени ли са? Тоест, ако реша да раждам там ще трябва ли да плащам описаните суми в сайта?
3. В случай, че родя там може ли таткото да присъства на самото раждане?
4. При раждане във Варна актът за раждане на бебето трябва да се издаде във Варна или може и в Шумен?

Благодаря предварително!

# 5
1. Да, може. Но според мен е добре около 7-8 месец да си изберете лекар от майчин дом и да отидете на един преглед, за да си уточните нещата около бременността и раждането. Тъй и тъй се плаща за избор на екип, а ако не си изберете, мисля, че раждате при дежурен лекар.
2. Някъде бяха споделили, че има увеличение на цените от юни или юли месец тази година. Цените в сайта са за неосигурени доколкото знам. Мога да кажа със сигурност, че секцио с престой в двойна стая в началото на годината беше 1620лв. А, да, ако сте за планирано секцио е добре да си изберете дата по-рано с лекаря, тъй като ако сте трето или четвърто секцио за същата дата, се заплаща допълнителна такса. Май имаше такава такса и за секцио в почивни/празнични дни. На регистратура ще Ви дадат точна информация, но имайте предвид, че крайната сума зависи от доста фактори. Например, постъпвате с нагласа за нормално раждане без упойка, но по време на раждането решавате ,че искате упойка... Или избирате двойна стая , но на следващия ден решавате че предпочитате единична...
3. Таткото може да присъства, ако има отрицателен резултат от комбиниран тест за вируси, който обаче важи за определен период. За присъствие при нормално раждане трябва да е свободна залата за активно раждане, когато постъпвате в болницата (заплаща се допълнително). За секцио-може да наблюдава през стъклото, не го допускат до операционната зала.
4. Актът за раждане се издава от община Варна. Таткото попълва заявление до длъжностното лице по гражданско състояние във майчин дом. Ако нямате брак, не знам как точно процедират.

# 6
Пиша по последната точка-ако нямате брак, документите ги попълват вие като майка, питат ви дали едиси кой е бащата и сте съгласна да е вписан като такъв. Те препращат документите и община Варна издава акт за раждане. Няма как да ви се издаде в Шумен, след като го раждате във Варна.

# 7
Ако имате предвид за адресната регистрация на новороденото - гледат постоянния и настоящия адрес на майката и служебно мисля, че уведомяват общината/населеното място.

# 8
Много ви благодаря за изчерпателната информация Zen dragon и Karina-88.
Имаме брак и таткото ще се заеме с документацията в общината.
Февруари месец ще се ориентирам да си запазя час при специалист в болницата.
Благодаря отново!

# 9
  • Варна
Здравейте, момичета.
Бременна съм и ми предстои да избера лекар при който да раждам. Следя се при АГ, което не изражда, насочила съм се раждането да е в Майчин дом. Не съм запозната със самата процедура, затова искам да попитам дали има някой наясно, как би следвало да запазя час.
Дали през самия сайт да запиша час при избрания доктор, т.к. виждам че са през 15 мин часовете, но не знам веднага ли започва слушането на тонове или първо да се видим с него и вече тогава се уговаряме за после, или да се обадя на регистратура.
Като цяло ако има някой преминал през това скоро, да ми каже какъв е пътя. Наближава ми времето, а все по-несигурна ставам и отлагам.

# 10
Аз първо си записах час за преглед при лекаря, който бях избрала, говорих с него и след това си избрах акушерката, която води документите и тоновете.

# 11
  • Варна
Аз първо си записах час за преглед при лекаря, който бях избрала, говорих с него и след това си избрах акушерката, която води документите и тоновете.
И акушерката ли се избира, аз за там нямам мнение. Мислех, че всеки доктор си работи с акушерка.
В случая всичко ще бъде платено до раждането нали, т.к. съм при друго аг?

# 12
Ами до колкото помня, можеш да избереш,ако държиш да си при точно определена акушерка. Иначе моя доктор работеше със Снвжи при, която бях и аз Simple Smile Ще се включат и другите момичета да кажат.
По втория въпрос не те разбрах-кое да е платено?

# 13
  • Варна
Ами до колкото помня, можеш да избереш,ако държиш да си при точно определена акушерка. Иначе моя доктор работеше със Снвжи при, която бях и аз Simple Smile Ще се включат и другите момичета да кажат.
Да то и аз не го обясних правилно. Имам предвид, че аз си ходя на ЖК при следящото АГ до последно,  но тъй като тя не изражда, едновременно ще ходя и в МД за тонове и всичко което е необходимо, при този случай докато не ми издадат направление за раждане и всичко в МД до раждането ще е платено?
Или аз бъркам нещо. Даже моето АГ каза че не е задължително да ходя на тонове, т.к. сега ще ходя по-често при нея и тя всеки път ме гледа и пуска, но аз ще ходя, все пак и да се запознаем с доктора.
Ти при кой лекар беше?

# 14
Да то и аз не го обясних правилно. Имам предвид, че аз си ходя на ЖК при следящото АГ до последно,  но тъй като тя не изражда, едновременно ще ходя и в МД за тонове и всичко което е необходимо, при този случай докато не ми издадат направление за раждане и всичко в МД до раждането ще е платено?
Или аз бъркам нещо. Даже моето АГ каза че не е задължително да ходя на тонове, т.к. сега ще ходя по-често при нея и тя всеки път ме гледа и пуска, но аз ще ходя, все пак и да се запознаем с доктора.
Ти при кой лекар беше?

Аз бях при др Костов. Ако правиш прегледи и тонове там, да, ще си ги плащаш. Най-добре си запиши час при доктора, който си избрала и се разберете. Няма смисъл да те следят на две места.

Общи условия

Активация на акаунт