Майчин дом Варна - тема 14

• 7 467
  • 123
  •   1
Отговори
# 45
Родих лятото на 2023г. Също бях в самостоятелна стая. Свиждания не са разрешени, но вие може да оставите бебето при акушерките и да излезете отвън да се видите с бащата и роднините.

# 46
Здравейте🥰

След секцио поставят ли катетър? Знам, че раздвижването е на 6ти час и ако нещата са добре няма нужда. Аз имах проблем преди да забременея, пишкам доста често през 30/40минути. Притеснявам се как ще издържа 6 часа и дали няма да ми е дискомфортно

# 47
Здравейте🥰

След секцио поставят ли катетър? Знам, че раздвижването е на 6ти час и ако нещата са добре няма нужда. Аз имах проблем преди да забременея, пишкам доста често през 30/40минути. Притеснявам се как ще издържа 6 часа и дали няма да ми е дискомфортно

Да

# 48
На мен не ми е поставян катетър при последното раждане. Помолих д-р Яков да нямам. Т.е. опционално е - договорка с избраният лекар е.

# 49
Май месец раждах при д-р Бейлерян. Тя не използва катетри. Аз винаги съм имала проблем с честото ходене до тоалетна, но след секциото си отидох чак на 6-ти час, когаго ме раздвижиха. Въобще не съм усетила да ми се пишка Grinning

# 50
Здравейте,
Бременна съм във 22ра седмица и обмислям раждане секцио в МД като не живея във Варна, а на 100км от нея. Обмислям планирано секцио и после мъжа ми да е с мен в индивидуална стая.
Колебая се между д-р Казаков и д-р Бейлерян, като и за двамата чета хубави мнения, но за д-р Бейлерян срещам, че използва и гел против сраствания, ако си занесеш и като цяло, че много я препоръчват за секцио.
Дали може да ми дадете малко повече информация, както и кога ще е хубаво да отида и да се видя с тях за първи път?
Благодаря!

# 51
Аз бях секцио, при д-р Яков с втори оператор д-р Казаков! Горещо препоръчвам както единият, така и другият!

# 52
  • Варна
Според мен най-лесно ще Ви да си запазите час и при двамата и да видите кой Ви допада и при кого ще се чувствате спокойна. Приятелка беше секцио при Бейлерян и е безкрайно доволна + беше проблемна бременност.

# 53
Здравейте,
Бременна съм във 22ра седмица и обмислям раждане секцио в МД като не живея във Варна, а на 100км от нея. Обмислям планирано секцио и после мъжа ми да е с мен в индивидуална стая.
Колебая се между д-р Казаков и д-р Бейлерян, като и за двамата чета хубави мнения, но за д-р Бейлерян срещам, че използва и гел против сраствания, ако си занесеш и като цяло, че много я препоръчват за секцио.
Дали може да ми дадете малко повече информация, както и кога ще е хубаво да отида и да се видя с тях за първи път?
Благодаря!

Имах дата за планово секцио, но малкият тръгна естествено. Д-р Казаков ме прие, страхотен човек! Имаше проблеми с малкия, беше трянспортиран в АГ и той ме питаше всеки път, когато се засичахме в болницата дали всичко е наред!
За д-р Бейлерян - страхотна! Цялата бременност си следих при нея, тя ми направи и секциото. Предварително си бяхме говорили за гела против сраствания, бях си го закупила и го носех със себе си. Чудесен човек и лекар! Възстанових се бързо и лесно. Ако имате някакви въпросу, можете да ми пишете.

# 54
Здравейте, знаете ли дали д-р Анна Атанасова прави секцио по метода щарк?

# 55
Някой който се е следял и раждал скоро в Майчин Дом може ли да сподели как седят нещата в момента? Чувала съм,че има пакети за проследяване на бремеността, има ли ги още и как вървят като цени.Гледам в сайта,обаче не мога да се ориентирам.Също и каква е цената на секцио в нормална стая ( не ВИП) , в сайта им пише 3700, което ми се струва доста.Може би е за неосигурени лица.Благодаря предварително.

# 56
  • Varna
Ted0linka , да цените в сайта са за неосигурени лица.
Секцио в двойна стая е 1700 лв., а в самостоятелна 2260 лв. Това е цената за целия престой по време на раждането. Не знам как стоят нещата, ако бременнотта се проследява там (следя се на друго място) и дали има някакви пакети проследяване+раждане.

# 57
Аз съм на проследяване по здравна каса - 315лв, не се включват БХС и феталните в тази такса. Имаш преглед всеки месец + назначаване на изследвания + денонощен дежурен, който е безплатен като преглед/ехографски. Ако се наложи вливка или хоспитализация се заплащат отделно. Все още не съм сигурна дали следенето на тоновете се включва в таксата (ще съм благодарна, ако някоя от вас сподели, че аз забравих да си питам на последната консултация). Тази сума се заплаща при регистрация за ЖК. После дали има намаление за самото раждане, ако е отново там също не знам.

# 58
Не се заплаща допълнително за тонове или за стандартни прегледи. Цената за раждане, посочена по-горе, е една и съща без значение дали следенето на бременността е било в МД или някъде другаде. По последна информация, след вдигането на цените от началото на месеца, нормално раждане с престой в двойна стая е 1500лв.

# 59
Момичета може ли актуална информация за цени за следене на бременност с лекар, който разботи със здравна каса в майчин дом? Не ми се пътува до Варна само за ценоразпис, а не отговарят на имейли… Не съм се ориентирала към конкретен лекар просто се интересувам направлението за следене плюс какво трябва да се доплати за следене на бременност там. Цените за раждане ги видях в групата. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт