Майчин дом Варна - тема 14

• 7 746
  • 125
  •   1
Отговори
# 60
Момичета може ли актуална информация за цени за следене на бременност с лекар, който разботи със здравна каса в майчин дом? Не ми се пътува до Варна само за ценоразпис, а не отговарят на имейли… Не съм се ориентирала към конкретен лекар просто се интересувам направлението за следене плюс какво трябва да се доплати за следене на бременност там. Цените за раждане ги видях в групата. Благодаря!

Обадете се в болницата и ще ви кажат.

# 61
Най-актуална инофрмация ще ви дадат от регистратура - 052 332 000
Преди 3-4месеца за следене при лекар по ЗК платих 315лв за пакета, толкова ми казаха на регистратура като казах, че съм с направление. Не включва феталните и пренатален тест.
Знам, че имаха промени в някои от цените си сега, но не знам дали има промяна към пакетите за проследяване.

# 62
Здравейте, момичета! Звъннах на АГ отделението в Майчин Дом и давам списък с лекари, които следят бременност по здравна каса: д-р Костов, Казаков, Димитрова, Иванов, Ганчев, Жечева. Като ми казаха първо да мина преглед при самия лекар преди да си взема направление за следене. Таксата по здравна каса е 315 лв, като БХС и ФМ са по 120 лв и се заплащат отделно. Мисля да де насоча към д-р Казаков, но още не съм решила окончателно. Вече съм в 9 г.с. и се прегледах в гр. Шумен, чухме сърдечен ритъм.

# 63
Здравейте, момичета! Звъннах на АГ отделението в Майчин Дом и давам списък с лекари, които следят бременност по здравна каса: д-р Костов, Казаков, Димитрова, Иванов, Ганчев, Жечева. Като ми казаха първо да мина преглед при самия лекар преди да си взема направление за следене. Таксата по здравна каса е 315 лв, като БХС и ФМ са по 120 лв и се заплащат отделно. Мисля да де насоча към д-р Казаков, но още не съм решила окончателно. Вече съм в 9 г.с. и се прегледах в гр. Шумен, чухме сърдечен ритъм.
И аз в 10г.с. първо запазих час при Костов, за да видя как е като лекар, по време на прегледа го попитах относно БХС и пренаталните, отговори ми, че трябва да говоря с лекаря, при който ще си водя консултацията, за да се уговорим за изследванията. Отговорих му, че бих искала да се следя при него - каза ми, че трябва да си избера акушерка да води консултациите, кои са тези, с които работи той. Заведе ме директно при акушерката, тя ми запази час за първата консултация, че ще имам изследвания и тогава, да не ям преди тях, даде ми картончето за запазване на часове и на тръгване да мина през регистратура да дам картончето и да ми запазят час за Костов след нейния. (така е и с всички часове от консултацията - първо при акушерката, тя ти записва час за следващ преглед, влизаш при доктора, на тръгване през регистратура ти запазват последователен час и за него за следващия път). Та, върнахме се с Костов в кабинета - обясни ми за БХС и пренаталните, даде си препоръките, за изследванията да се комбинират направо при първата консултация, за да не ми взимат кръв няколко пъти, да си взема направление от личния лекар за регистрация на бременност и ЖК, и като отида следващия път първо да мина през регистратура, после да си вляза при акушерката, после при него и след това в лабораторията.

# 64
Здравейтее🙂 търся мнения за д-р Димитър Казаков за проследяване и раждане🤰

# 65
Здравейте! Въпросът е деликатен и се извинявам. Имам приятелка, бременна в 11 гс и няколко дни (разбрала е чак в петък че е бременна). Иска поради ред причини да направи аборт по желание, тя даже е и на противозачатъчни, бебето не е желано. Нямам опит да я посъветвам и питам тук, знам че по желание аборт се прави до 12 или 13гс, дали могат да я впишат от днес за утре за процедурата, предвид че вече е по-напреднала бременност?

# 66
Здравей, нямам опит и информация, но е вариант да звънне и да попита на регистратура да й дадат информация за лекар, който има свободни часове (за преглед и да говори с него) или евентуално при дежурния лекар, който е на смяна, да обясни какво е положението. Случвало ми се е да ходя при дежурен и от регистратура да ми кажат, че в момента е в процедура по аборт и ще слезе малко по-късно (не знам дали е бил по медицински причини или по желание).

Иначе в сайта имат някаква информация, че правят по желание до 13г.с.

# 67
Здравейтее🙂 търся мнения за д-р Димитър Казаков за проследяване и раждане🤰
Препоръчвам.Чудесен лекар.

# 68
Здравейте отново,
Днес бях на преглед в 9гс и си избрах лекар. Той ми каза да мина през акушерката, за да ми даде час за регистрация и ЖК, но тъй като бързах за работа, не успях да мина. Как се процедира в такъв случай, мога ли да й звънна по телефона или трябва да мина на място в друг ден? /Аделина Колева/

# 69
Аз минах веднага - Снежи Петкова, на едно картонче (на което в последствие ти записва и всички следващи часове и предоставяш всеки път на регистратура за запазване на час и при доктора) ти записва час (съобразен с нейните свободни) това картонче после носиш на регистратура и там ти запазват час и за доктора непосредствено след часа при акушерката и го записват на картончето. Т.е. следващият час за избрания лекар ти го записват на регистратура спрямо часа, който ти е дала акушерката - имаш два часа 1.акушерка и 2. при доктора. А когато отидеш за часа за регистрация ще ти пуснат и изследванията, които изискват при регистрация (на гладно). Ако имаш номера на Аделина й звънни, най-малкото, ако не може по телефона, то да знаеш кога да минеш през нея да си запазиш часа. Обикновено викат в интервал, когато са по-малко заети.
Примерно, когато трябваше да си занеса документите за болничен Снежи не ми записа час, а ме извика в конкретен интервал от деня, да, имаше момичета с часове през него време, едното ми каза да вляза с нея да си оставя картата, защото е няма минута работа.
Така поне процедират Костов-Снежи, но когато чакам с други момичета за другите екипи съм останала с впечатление, че е по същия начин и при тях.

# 70
А можете ли да ми кажете с какво работно време са акушерките или всяка е различно?

Аз минах веднага - Снежи Петкова, на едно картонче (на което в последствие ти записва и всички следващи часове и предоставяш всеки път на регистратура за запазване на час и при доктора) ти записва час (съобразен с нейните свободни) това картонче после носиш на регистратура и там ти запазват час и за доктора непосредствено след часа при акушерката и го записват на картончето. Т.е. следващият час за избрания лекар ти го записват на регистратура спрямо часа, който ти е дала акушерката - имаш два часа 1.акушерка и 2. при доктора. А когато отидеш за часа за регистрация ще ти пуснат и изследванията, които изискват при регистрация (на гладно). Ако имаш номера на Аделина й звънни, най-малкото, ако не може по телефона, то да знаеш кога да минеш през нея да си запазиш часа. Обикновено викат в интервал, когато са по-малко заети.
Примерно, когато трябваше да си занеса документите за болничен Снежи не ми записа час, а ме извика в конкретен интервал от деня, да, имаше момичета с часове през него време, едното ми каза да вляза с нея да си оставя картата, защото е няма минута работа.
Така поне процедират Костов-Снежи, но когато чакам с други момичета за другите екипи съм останала с впечатление, че е по същия начин и при тях.

# 71
О, нямам идея дали са и с еднакво работно време една с друга. Примерно, Снежи ме е викала между 8 и 9 без час, за да си оставя документи, много от консултациите при нея са ми пък все около 14ч, та тя мисля, че си е цял ден. За най-сигурно пробвай да звъннеш на регистратура и ги попитай за работното време на Аделина или им кажи, че си се уговорила с доктор, но не си могла с акушерката и дали биха ти дали номера й, за да се уговориш с нея, като цяло момичетата на регистратура са доста отзивчиви. В четвъртък съм на моята консултация и ако не ти е късно мога да видя дали й е записано работното време и да ти го снимам, а поне на другите акушерки си им е пред вратата на кабинета им.

# 72
NewWay73, Аделина е на работа до 16 часа. Не съм сигурна в колко точно започва работа, но е до 16 часа, в това съм сигурна.
И аз бях с нея --- д-р Яков - Аделина.

# 73
Момичета, въпрос - в 5 седмица съм, но понеже бременността ми е съпътствана с кървене, ако отида в Майчин дом може ли да ме прегледат и да ми издадат болничен? Въпреки че е рано и по принцип не ми е там лекаря...

# 74
А кървенето сега ли започна и се налага посещение по спешност, или просто ти трябва болничен?
По принцип болничен за 2 седмици може да ти издаде и твоето АГ в момента, което и да е АГ всъщност при редовен преглед, както и личния ти лекар.
Болничен с диагноза, обвързана с бременност, отказваха да ми издадат преди регистрация, допреди това и АГ специалист, и личен лекар дават до 14дни болничен с друга диагноза и после по ЛКК да си изкараш бременността в болничен (реално ако почнеш от 5г.с. няма да ти стигнат дните и по ЛКК). Спешните кабинети май също могат, но за по-малко дни (3 май бяха).
В моят случай имаше кървене в 6г.с., което наложи да посетя спешното в окръжна, хоспитализираха ме за 5дни и тогава с ЛКК от болницата ми издадоха 30-дневен болничен като ми казаха, че после няма да могат да ми издадат продължение и ще трябва го прекъсна, а трябва да си изчакам регистрацията. Действително прекъснах болничния и след това се записах на женска консултация в Майчин дом, където акушерката към следящия ми доктор ми пускаше болничните към ЛКК на Майчин дом, тъй като имат комисия към болницата, но ми каза, че ако не ми стигнат дните нямат ТЕЛК комисия и ще трябва да си пускам отпуски на работа.
Та, можеш да отидеш при което и да е АГ, независимо дали е в Майчин дом, твоя гинеколог и т.н. и да ти издаде болничен за 2 седмици. Това може и личния ти лекар.
Ако в момента имаш проблем и ти се налага кабинет по спешност/дежурен кабинет в Майчин дом/Окръжна/АГ болницта също имат спешен кабинет - май могат да ти дадат за 3дни и ако преценят, че не си за хоспитализация да те препратят към твоя следящ гинеколог, който да ти издаде болничен. За по-дълъг болничен в такава седмица мисля, че ще трябва да те хоспитализират, но да не лъжа. Дежурният лекар към Майчин дом, постоянно имат такъв на смяна 24/7, не знам дали не се води към спешен кабинет и може да не може повече от 3дни.
А ако просто искаш за твое спокойствие да излезеш в болничен толкова рано, то говори с твоя лекар и го попитай за болнични. Може и той да е в комисия и да минават през него.

Общи условия

Активация на акаунт