Майчин дом Варна - тема 14

• 7 598
  • 123
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за изчерпателния отговор! Кървенето започна днес следобед и посетих моя лекар, но ако продължи (или се случи нещо през нощта или почивните дни) бих искала да си знам възможностите и да си почивам вкъщи.

# 76
В Майчин дом имат денонощен кабинет, ако ти се наложи вечер след работно време - казваш на охраната в кабинката срещу входа (имат и дежурен номер към кабинета в сайта, може да се звънне да се предупреди предварително), веднага съобщава към дежурния кабинет и се качваш горе. Недостатък е, че ако не се следиш там прегледът мисля, че си е платен, при нужда от хоспитализация се заплаща всяка нощувка (мен дори като следяща се там ми предложиха хоспитализация след посещение при дежурен, но ми каза, че като частна болница си плащаш нощувките). Предимството е, че сравнително бързо ще те прегледат, освен ако дежурният не е в спешно секцио. Ако ти трябва спешен преглед през деня или уикенд, то казваш на регистратура и викат дежурния, а той намира свободен кабинет и те преглежда там. Мисля, че болничен, та било и за 3дни могат да ти издадат и вече да кажеш на твоя лекар, че проблемът продължава, а в крайна сметка, както казах, можеш да кажеш на личния лекар и да попиташ за болничен.
Моят опит с кървене към полунощ и посещение на спешното в Окръжна ще сложа в скрит текст, че да не е спам в темата за Майчин дом:
Скрит текст:
Моето кървене започна изведнъж и бързо стана силно, късно вечерта и отидохме в спешното на окръжна - там бях единствената в чакалнята, но въпреки това чаках около 30минути да ме приемат в кабинета за хирургия. На регистратурата на спешното ме питаха дали съм сигурна, че не съм в цикъл, а бременността си ми беше потвърдена от АГ, с ембрион, пулс и т.н , носих си документите с мен. След като ме приеха в кабинета по хирургия да ме прегледа лекар започнаха отново същите въпроси, бяха около 3ма специализанти вътре, натискане по корема "да опипат" да не е апандисит. Дадоха ми лист за лабораторията да се кача до горния етаж да дам кръв и урина. После да се върна при тях, едва тогава звъннаха към отделението по Гинекология в другата сграда да съобщят за мен. Казаха ми да отида там да ме прегледа дежурната в отделението. Часът беше вече след 1ч. с болки и кървене трябваше да се кача отново до горния етаж, защото от там е изхода към задния двор на болницата и да вървя до сградата на Гинекология, там звъниш на звънеца, приеха ме вече сравнително загрижени санитарка и дежурната, която най-накрая, вече след час откакто бяхме отишли, веднага ме вкара да ме погледне на ехограф, да види колко е кървенето и т.н., настоя да остана, за да ме проследят, защото кървенето не беше малко, но аз се паникьосах и отказах. Излизайки обаче в двора, осъзнавайки, че дори дежурната е притеснена, реших да се кача отново горе и да й кажа, че в крйна сметка ще остана. Супер, но да те хоспитализират трябва да се върнеш отново в спешното, в кабинета по хирургия да ти направят кардиограма, че там им е машината, после да слезеш на долния етаж на другата регистратура да ти оформят документ за прием. После вече да се върнеш окончателно в сградата на Гинекология, слагат ти абокат и те настаняват. Дежурните вечер бяха все специализанти, но пък ми обърнаха внимание и вечно ще съм благодарна на дежурната нея вечер, че настоя да остана, защото в последствие се оказа, че съм с голямо отлепване на сака, което не се виждаше на ехограф преди 7-8г.с., но веднага ми назначи банки с но-шпа и ме пусна на висока доза Утрогестан вечерта, настоя да лежа и не ме рискува.
Просто размотаването в спешното в Окръжна е супер много, а при все че лекарите си бяха в кабинета, нямаше пациент при тях, то трябваше да чакам пак половин час и то да ме натискат по корема, да ме гледат с недоверие, с едно много неприятно отношение, да ме разхождат между етажите и то докато ме препратят при специалист, който да ме погледне на ехограф. За сметка на това в Гинекологията всички бяха мили и загрижени - от санитарки до лекари. На сутринта на визитация минаха Славчев, Орцева и Костов (Стоян), които вече са им главните лекари в отделението. Не знам дали има вариант при спешност да се отиде директно в Гинекология, без да се минава през спешното, защото там така или иначе нищо не направиха. При изписването ми издадоха болничен за 30дни. Не съм заплащала нито преглед, нито престой, нито болничен.
Има доста жени с кървене/зацапване в ранен етап на бременността, почти винаги с правилна терапия се оправя бързо, спазвай каквото ти е казал твоя лекар и дано бързо спре при теб Heart А ако се наложи, то в Майчин дом, дори да не се следиш там, има постоянно лекар, който може да те прегледа, да назначи терапия, при нужда да предложат хоспитализация и т.н. В АГ болницата също знам, че имат постоянен дежурен кабинет.

# 77
Някой, който е родил скоро има ли актуална информация за цени в Майчин дом? Наскоро бях на преглед и мъжът на другото гише заплати 1900 лв за нормално раждане, но не знам дали е имало упойка в тази сума. Знам, че вече питах по-рано, но като бях там забравих да питам, “mom brain”😅.

# 78
Някой, който е родил скоро има ли актуална информация за цени в Майчин дом? Наскоро бях на преглед и мъжът на другото гише заплати 1900 лв за нормално раждане, но не знам дали е имало упойка в тази сума. Знам, че вече питах по-рано, но като бях там забравих да питам, “mom brain”😅.
Давам “ъпдейт”, ако има хора които четат темата и се интересуват към днешна дата. Днес звъннах на регустратура в МД и цените за здравноосигурени лица са следните:
Секцио - 1700 лв; Нормално раждане в зависимост от анестезия между 1000 - 1500 лв. Това ми казаха като цени по телефона.
Прилагам снимка на следене по здравна каса какво включва. В началото заплатих БХС и феталните морфологии се плащат отделно от тази сума. БХС е около 120 лв мисля, че беше. Следя се при д-р Мирослав Иванов и съм доволна от прегледите и отношението. За ФМ ме изпрати при д-р Желязкова, но аз отидох в гр. Добрич при д-р Стоилов, сега имам час за втора ФМ пак при него.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 15:33 от Icy❄

# 79
Благодяря за информацията, тоест сега в петък като ходя с направлението си за регистрация по ЗК трябва да заплатя 315лв?

# 80
Благодяря за информацията, тоест сега в петък като ходя с направлението си за регистрация по ЗК трябва да заплатя 315лв?

Да, точно така. Ако лекарят Ви работи по здравна каса, обаче. Имаше такива, които не работят с направления и следене на бременност е около 900 лв при тях. Аз предварително попитах по телефона кои са лекарите, работещи по здравна каса и така избрах лекаря си измежду “списъка”.

# 81
В МД, при планирано секцио (без усложнения след него), колко дни е престоят? Зная, че приемат в болницата в деня на операцията, което предполагам се брои за първа нощувка.

Прочетох, че минималният болничен престой е 4 дни, но в други болници (визирам АГ Варна) престоят е 5 нощувки.

# 82
В МД са 4 нощувки, 2024г. родих там.
В АГ ме държаха 5 нощувки през 2021г. заради короната, принудиха ме да бъда настанена от предният ден, преди обяд. Така имах нощувка повече. Обаче спрямо секциото, пак са 4 нощувки.

# 83
В АГ ме държаха 5 нощувки през 2021г. заради короната, принудиха ме да бъда настанена от предният ден, преди обяд. Така имах нощувка повече. Обаче спрямо секциото, пак са 4 нощувки.

2023 г. също стоях 5 нощувки, без да е корона, с прием от предния ден, който ми се струва доста излишен, при условие, че изследванията и други формалности/документи могат да се оформят без нощувки, но предполагам се възползват от ЗК. Мерси!

# 84

2023 г. също стоях 5 нощувки, без да е корона, с прием от предния ден, който ми се струва доста излишен, при условие, че изследванията и други формалности/документи могат да се оформят без нощувки, но предполагам се възползват от ЗК. Мерси!
О, това щом и тогава е било така е ужаснж абсурдно. На мен ми беши гадно да спя в болницата сама. Детето ми ми липсваше. Той тогава беше на 4. Чувствах се доста зле и ако това е обичайна практика, че и заради пътеките.... не искам да споменавам какви прилагателни бих употребила за това.
Успех! 🍀

# 85
2023г бях с 4 нощувки с планово секцио. Не вярвам да държат родилки заради пътеки. В АГ да,но в Майчин дом не.

# 86
2023г бях с 4 нощувки с планово секцио. Не вярвам да държат родилки заради пътеки. В АГ да,но в Майчин дом не.
Да, за АГ става дума, че го правят.
В МД и аз не вярвам да има такива изцепки. 😊

# 87
В АГ при нормално раждане са 3 нощувки, при секцио 4 нощувки.

# 88
В АГ зависи дали секциото е спешно или планово. При планово секцио те приемат от предния ден, което е първата нощувка, после вечер в реанимация и после 3 в стаята. Та плановото секцио е 5 нощувки там, а ако е по спешност вероятно са 4, защото липсва ден на прием, в който просто ти проследяват тоновете следобед, прекарваш вечерта там и от 8.30 им започват операциите.

# 89
Здравейте!
Имате ли списък под ръка за нормлано раждане?
На 01.07 имам записан час , но днес ми е щукнало да си постегна малко багажа.
Чудя се за сапун, шампоан и принадлежности за хигиена.
Смятам да разделя багажа на две. Един за прием и престой и един за изписване,
иначе става много голям.
Приемам съвети също.

Избрала съм д-р Казаков. Повечето деца около мен са изродени от него.

Общи условия

Активация на акаунт