Майчин дом Варна - тема 14

• 7 528
  • 123
  •   1
Отговори
# 90
Ами то само това ви трябва-принадлежности за лична хигиена,пижама/нощница,бельо, зарядно за телефона. Аз дрехите за изписването си ги приготвих и мъжа ми ги донесе деня преди изписването. Има аптека в болницата,ако например ви потрябват протектори за зърна. На мен лично друго не ми е трябвало. За детето всичко е осигурено,нищо не съм носила.

# 91
Здравейте, искам да попитам при нормално раждане кога се прави климата и неприятно ли е? В стаята ли се случва?

# 92
Не е неприятно. Взимат една банка с физиологичен разтвор, едно маркуче, което го поставят и запопват да натискат, докато не поемете цялата течност. Казват Ви да стискате, колкото можете и си отивате няколко пъти. Ако преди това сте се изходила, най- вероятно няма да ви е толкова неприятно. Имат специална манипулационна, в която след приема ви поставят абокат, правят ви клизма, взимат кръв. Много зависи пак

Здравейте, искам да попитам при нормално раждане кога се прави климата и неприятно ли е? В стаята ли се случва?

# 93
Малко прясна информация за нормално раждане по НЗОК  с избор на екип.

1500лв., като в цената влиза:
АГ
Престой
Епидурална упойка

Прикачвам и списък:

# 94
Здравейте, колко по-рано да се свържа с др Цонев за израждане? В 29 гс съм, бих искала да опитам вбак. Дали приема нови пациентки, от регистратура ли да се свържа?

# 95
  • Варна
Запазете си час. Мисля, че преглежда във Вита Нова в момента и изражда в МД.

# 96
Здравейте.
Спрях се на МД за раждане и имам няколко въпроса (може би и глупави), но ако някой има минутка да сподели впечатления, ще се радвам. Мерси предварително.

1. Ако избера двойна стая, имам ли някакво уединение, да кажем завеса между леглата? Насочила съм се към самост. стая, но ако в денят на раждането нямат, ще се наложи двойна. Ако имате снимки на стаите, ще се радвам да споделите.

2. Има ли хладилник в стаите и/или на друго място, който да може да се ползва по време на престоя?

3. Има ли климатик в стаите?

3. Санитарните помещения общи ли са, т.е. общи за двойната стая и отделни за самостоятелната?

4. Акушерките отзовават ли се да стоят с бебето, ако искате да се видите с някого? Навсякъде говорят, че свижданията са на червения диван - той колко далеч е от стаите в които сте настанени?

5. Правят ли снимки на изписването? На каква цена са?

# 97
Здравейте.
Спрях се на МД за раждане и имам няколко въпроса (може би и глупави), но ако някой има минутка да сподели впечатления, ще се радвам. Мерси предварително.

1. Ако избера двойна стая, имам ли някакво уединение, да кажем завеса между леглата? Насочила съм се към самост. стая, но ако в денят на раждането нямат, ще се наложи двойна. Ако имате снимки на стаите, ще се радвам да споделите.

Няма завеса,стая с две легла Си е.

2. Има ли хладилник в стаите и/или на друго място, който да може да се ползва по време на престоя?

Не е климатик а някаква инсталация или нещо такова беше.

3. Санитарните помещения общи ли са, т.е. общи за двойната стая и отделни за самостоятелната?

Общо е за двойната стая.

4. Акушерките отзовават ли се да стоят с бебето, ако искате да се видите с някого? Навсякъде говорят, че свижданията са на червения диван - той колко далеч е от стаите в които сте настанени?

Да, легълцето му е на колелца и можете да им го закарате при тях.

Дивана е буквално до вратата където се влиза в отделението, на втория етаж, но можете да излезете и пред болницата долу, където има кафене/ пейки.

Правят са, но са с лошо качество, родих зимата, дано жената си е сменила апарата, имаше някакви варианти, да Ви ги изпрати по вайбър като файл, другия беше албум+флашка и в нея снимките -130лв

# 98
Здравейте!

Следя се в Майчин дом, за ЖК като попитах дали ми трябва направление, ми казаха, че няма нужда, платих 770, 6-тия месец още 300 ще платя. А сега разбирам, че с направление сумата е по-малка.. ранната ми ФМ мина за точно 2 минути при следящия ми лекар, мисля да записвам час при друг специалист извън МД да мина ранна ФМ отново.

Имате ли представа дали има вариант да сменя лекаря, при когото се следя или няма да се гледа с добро око на това, дори да има такава опция. Някой, ако е запознат, ще се радвам да сподели.
Понеже бях много напрегната и избързах да се запиша без да помисля, а аз съм с предпочитание за нормално раждане, живот и здраве. Чела съм преди време, че д-р Цонев е за това повече, не знам дали не греша. Сега малко започвам да съжалявам, че не записах при него…
Като бях на първия ми преглед, когато разбрах, че съм бременна (всъщност мислех, че имам някакъв проблем с цикъла, не мислех изобщо, че може да съм бременна), записах час при лекаря, който ме следеше преди 10г. с дъщеря ми, понеже имаше часове за деня, а д-р Цонев само в събота преглежда гледам, но явно с бременните си пациентки не е само в този ден.. с две думи не помислих въобще, преди да се запиша…

Благодаря предварително!

# 99
Здравейте при планово секцио задължително ли е да си избера екип не мога ли да си избера само лекар

# 100
Здравейте при планово секцио задължително ли е да си избера екип не мога ли да си избера само лекар

На моето секцио беше доктора ,който ми следеше  бременността и дежурния на смяна, в моя случай др Ступина. То така или иначе вие избирате доктора,който да ви изроди и евентуално акушерка,ако следите бременността в Майчин дом. Това е за секцио,другите ще напишат за естествено раждане как е било при тях. Почти съм убедена,че е същото.

# 101
Здравейте.

Няма завеса,стая с две легла Си е.

Не е климатик а някаква инсталация или нещо такова беше.

Общо е за двойната стая.

Да, легълцето му е на колелца и можете да им го закарате при тях.

Дивана е буквално до вратата където се влиза в отделението, на втория етаж, но можете да излезете и пред болницата долу, където има кафене/ пейки.

Правят са, но са с лошо качество, родих зимата, дано жената си е сменила апарата, имаше някакви варианти, да Ви ги изпрати по вайбър като файл, другия беше албум+флашка и в нея снимките -130лв

Благодаря много! Предполагам това е цената за всички снимки, които е заснела?

# 102
А ако си избирам само лекар цената по ниска ли ще е ?

# 103
А ако си избирам само лекар цената по ниска ли ще е ?

Не. В сумата за секциото ви влиза операцията,болничния престой,консумативи и тн.
А това дали ще се следите там или не до раждането е друг въпрос.

# 104
Не е нищо страшно.Просто ще ви облекчи. Леко раждане на всички мами!

Общи условия

Активация на акаунт