Майчин дом Варна - тема 14

• 9 411
  • 145
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, при естествено раждане в майчин дом се отива в дежурния кабинет нали? Той къде се намира? От където се влиза за регистратура ли?

Предполагам там преглеждат и вече викат лекаря който си избрал или ако нямаш такъв те изражда дежурния?

Също някой знае ли как се случват нещата със самостоятелните стаи ? Знам, че не може да запазиш предварително.

А при секцио те викат 2 часа по-рано за да оформят всичко нали? А не е да ходиш на предния ден ?

# 31
Момичета, при естествено раждане в майчин дом се отива в дежурния кабинет нали? Той къде се намира? От където се влиза за регистратура ли?

Предполагам там преглеждат и вече викат лекаря който си избрал или ако нямаш такъв те изражда дежурния?

Също някой знае ли как се случват нещата със самостоятелните стаи ? Знам, че не може да запазиш предварително.

А при секцио те викат 2 часа по-рано за да оформят всичко нали? А не е да ходиш на предния ден ?

Да, за секциото е така. Викат те 2ч по-рано от операцията.

# 32
  • Варна
2022 раждах лятото, влязох директно през нощта, викат лекаря на смяна, преглежда те и влизаш за документи, сложиха ме на тонове, попълваха документите и после към залата. Самостоятелна стая казах, че искам, но докато не родих и реално не провериха има ли свободна, не стана. Тоест след раждането примерно 2 часа стоях в залата (бях в тази за активно раждане, с ваната, защото бащата присъства) и после ме преместиха в самостоятелна стая, която си бях поискала

# 33
  • Варна
2022 година: звъннах по телефона, вдигна ми охрана и съответно на място ме посрещна охраната(в кабинката отпред до входа). Звънна на дежурния да ме посрещне и влязох до регистратура. Вече ми течаха водите докато вървях. Дежурният слезе на регистратура да ме посрещне и звънна на лекаря, с когото имам уговорка, за да се запознае със случая ми и да се разберат как да действат. Лекарят, с когото имах уговорка пристигна до 20-30 минути за спешно секцио(както и анестизиолог) и разпореди да не ми се извършва преглед, тъй като бях с активен генитален херпес и изтекли води. Стаите според момента: казваш какво искаш и проверяват за свободни. Вечер е голямо спокойствие и няма нищо общо с обстановката през деня. Дъщеря ни я извадиха малко след полунощ. Успех!

# 34
Здравейте! Знаете ли в събота и неделя дали има дежурен лекар, при когото мога да мина ехографски преглед на частно без предварително записан час? Не съм пациентка на болницата, не съм бременна. Ще ми трябва преглед от днес за днес, а не се сещам къде другаде мога да отида. Благодаря!

# 35
Мисля че имат денонощно спешен кабинет.
Обадете се на регистратура и ще ви кажат.
Аз съм ходила веднъж вечерта по спешност там, но не помня какъв ден от седмицата беше.

# 36
Имат денонощен спешен, в който съм ходила в петък 21 или 22ч вечерта. Но аз съм бременна и бях с болки, след мен дойде жена със започнало раждане, гледаха ме на ехограф, за да разберат дали болките са свързани с бебето. Регистратурата им работи до 20ч вечерта, работи и в събота, но не знам до колко часа, та звъннете и попитайте, или дали някой от докторите има свободен час, защото някои от АГ-тата там си имат платени часове в събота - за Цонев и Иванов знам, че принципно работят и в събота. При Цонев съм запазвала час от петък вечер за събота в 11ч, та за най-точно звъннете на регистратура

# 37
Здравейте, на 20ти имам час за секцио в майчин дом. Чудех се как става записването на бащата, когато имаме брак. Аз ли трябва да взема документа за брак? Те ли ще кажат кога да дойде бащата  и трябва ли да носи нещо освен лична карта ?

# 38
В денят на раждането, мъжът ми трябваше до 15 или 15:30 да запише бебето. Или съответно всеки следващ ден, от престоя ни, но все до същият час, най-късно.
После, още докато бях в реанимация дойде дамата, която приема документите, за да ми ги донесе да се разпиша и аз. Това е (:
Вероятно само с лична карта е станало, защото нищо друго не е носил.
Успех, леко и спокойно раждане и бързо възстановяване! 🍀

# 39
  • Варна
При мен дойде една жена в стаята и аз попълних и се подписах, понеже имаме брак, бащата нищо не трябваше да прави.

# 40
И ние имаме брак. Аз подписах, че съм съгласна с попълнените от него документи.

# 41
Здравейте, имате ли добри мнения за д-р Наталия Юдова, някоя скоро да е раждала при нея с планово секцио, какви са ви впечатленията, лесно ли се записва час при нея?
Ще се радвам да споделите, благодаря!

# 42
  • Varna
2022 раждах лятото, влязох директно през нощта, викат лекаря на смяна, преглежда те и влизаш за документи, сложиха ме на тонове, попълваха документите и после към залата. Самостоятелна стая казах, че искам, но докато не родих и реално не провериха има ли свободна, не стана. Тоест след раждането примерно 2 часа стоях в залата (бях в тази за активно раждане, с ваната, защото бащата присъства) и после ме преместиха в самостоятелна стая, която си бях поискала

Здравейте, само в тази зала ли се допуска присъствие на бащата? А след като ви преместиха в самостоятелната стая, допуска ли се бащата да идва на свиждания?

Ако някоя по-скоро родила мама има подобен опит също ще се радвам да сподели Flowers Bouquet

# 43
  • Варна
Мисля, че само в тази се допуска и се доплаща съответно доста. Аз бях обаче лятото на 2022 и още имаше някакви ковид мерки, та не пускаха в стаите.. сега не знам.

# 44
Раждах Юни 2024 и бях в самостоятелна стая. Не пускаха мъжът ми с децата да дойдат в стаята при нас с бебето.

Общи условия

Активация на акаунт