Майчин дом Варна - тема 9

• 87 742
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,вчера бях в МД,записах си час за секцио,попитах нещо като списък има ли?Нямало.И нещо конкретно какво да нося,за бебето нищо ми казаха,за мен само нужните неща.Нищо не обясниха като цяло.Първа бременност ми е,така ми отговориха все едно всеки ден раждам🤔Нищо не ми е ясно,какво ще ми трябва,как да се подготвя,кога трябва да съм там?Някоя мама на скоро раждала? Simple Smile

# 661
  • Варна
На стр. 41 съм качила списъците, които дават за подготовка. 
Като документи освен направлението, амбулаторната карта искат и изследването за австралийски антиген/ хепатит В от регистрацията на бременността, на мен искаха и документ за кръвна група, понеже имах риск за резус конфликт.

# 662
Благодаря Simple Smile Какво ми казват тогава,че нямало списъци?Как протече всичко?Колко дена е престоя,почвам да се шашкам вече 😁 И тези изследвания някой ги имам,ако не ги правя там ли? Simple Smile
На стр. 41 съм качила списъците, които дават за подготовка. 
Като документи освен направлението, амбулаторната карта искат и изследването за австралийски антиген/ хепатит В от регистрацията на бременността, на мен искаха и документ за кръвна група, понеже имах риск за резус конфликт.

# 663
  • Някъде там
Аз четох четох и така и не разбрах с какво ги обличат бебетата по време на престоя Simple Smile

# 664
  • Варна
Изследванията от списъка ги правят ден-два преди планираното секцио в тяхната лаборатория, не се плащат допълнително.
На предната страница съм писала къде има разкази как мина при мен и други момичета.
Бебетата ги обличат в техни дрехи, всичко е от тях. Нормални дрешки според сезона. Аз бях със зимно бебе, обличаха го с ританки, боди дълъг ръкав и ромпър/гащеризон. На два пъти не им стигаха дрехите за момченца и ми го даваха с лилав гащеризон на цветя и панделки примерно, беше голям майтап. По принцип съобразяват дрешките с пола. Simple Smile Ръкавиците са им кът, носете си, че много се драскат децата.
Престоят е 4 нощи/5 дни, ако всичко е наред. Изглежда много страшно, но минава бързо и се забравя, както много пъти бях чувала. Реално не е така страшно като в представите, жените сме минавали през болезнени цикли, какво ли не. Честно казано първият ми ранен  спонтанен аборт болеше във всяко отношение повече. А тук се концентрираш в красивото и нежно същество, което ще обичаш повече от всичко, другото остава на заден план. Всичко ще е наред! Simple Smile

# 665
  • Някъде там
Priqtelka Прочетох всички твои постове, много са полезни 🌹 Хахах разсмя ме с този лилав гащеризон 😂 Дано всичко е наред и аз само затова се моля!

# 666
  • Някъде там
Priqtelka Още един въпрос! Мога ли например първите 2 вечери да си взема стая с придружител, а останалите да съм само във Вип?

# 667
  • Варна
Радвам се, ако помагам. Друго е човек да знае какво го очаква.
Да. Аз бях първата с придружител, другите сама. Първите две е по-добре! Simple Smile Но в този случай не те слагат в стая с 2 легла (в такава слагат с всички нощи, ако си с придружител), а в такава с разтегателен фотьойл и на нея спи придружителят, той си стои сгънат и дават спално бельо, питат имаш ли нужда от помощ да го разпънат. Не е много неудобно по думите на мъжа ми.
На етажа/не рецепция/ казваш какво искаш на старшата акушерка, записва те на табло с име, дата и лекар. Хубаво е да си запомниш номера на стаята и това да стане по-рано, бързо се изчерпват вип стаите. Има си храна за придружителя, даже е малко гадно, защото ти стоиш гладна до първо отделяне на газ/при секцио/, при мен отне 24 часа, на него носят първо, второ, десерт, мирише в стаята и ти преглъщаш. 😁

# 668
  • Варна
Чета и завиждам за раждалите и бъдещите такива в МД.
Аз последните години настройката ми е била винаги за там и сега от 6 седмици се настройвам за АГ , че имам риск от преждевременно раждане !
Не знам как ще преживея това ставане в АГ след секцио на 24-я час !?? Тея са луди !!
За това симпатизирам на Майчин дом в това отношение !

# 669
А в стаята по 2 родилки ли са?И след колко време носят бебето?После взимат ли го?Как е? Simple Smile
Радвам се, ако помагам. Друго е човек да знае какво го очаква.
Да. Аз бях първата с придружител, другите сама. Първите две е по-добре! Simple Smile Но в този случай не те слагат в стая с 2 легла (в такава слагат с всички нощи, ако си с придружител), а в такава с разтегателен фотьойл и на нея спи придружителят, той си стои сгънат и дават спално бельо, питат имаш ли нужда от помощ да го разпънат. Не е много неудобно по думите на мъжа ми.
На етажа/не рецепция/ казваш какво искаш на старшата акушерка, записва те на табло с име, дата и лекар. Хубаво е да си запомниш номера на стаята и това да стане по-рано, бързо се изчерпват вип стаите. Има си храна за придружителя, даже е малко гадно, защото ти стоиш гладна до първо отделяне на газ/при секцио/, при мен отне 24 часа, на него носят първо, второ, десерт, мирише в стаята и ти преглъщаш. 😁

# 670
Аз бях с две момичета в стая , но повечето ми познати са били две в стая, така че явно е различно.

# 671
  • Варна
Чета и завиждам за раждалите и бъдещите такива в МД.
Аз последните години настройката ми е била винаги за там и сега от 6 седмици се настройвам за АГ , че имам риск от преждевременно раждане !
Не знам как ще преживея това ставане в АГ след секцио на 24-я час !?? Тея са луди !!
За това симпатизирам на Майчин дом в това отношение !
Само заради по-ранното раждане ли отиваш в АГ, или очаквате проблем с детето? При мен също има такъв риск, но не съм се замисляла да сменям болницата. Още повече че секциото ще е сложно за мен самата и не ми е все едно кой ще ме оперира. А за раздвижването не се разстройвай, на първото секцио имах такава кръвозагуба, че едва станах на 24 час, пак в МД.

# 672
  • Варна
svetli, правиха ми серклаж в края на 21гс в МД, заради скъсена шийка. На всичкото отгоре бебето седи ниско долу завряно в дясно с главата , което още повече утежнява всичко и основно лежа.
Избрах лекар в АГ, защото всичко се случва и може да тръгне по-рано, а не ми се иска да отида в АГ и да не ме знаят, тоест  да нямам лекар и да си казвам цялата история в бързината... , че имам серкалж, че съм с тромбофилия, че съм с hpv заради, което се налага секцио.
От време на време с мм си мислим, че ако добутам до 36гс, нищо не  ми пречи да се преоринтираме пак към МД, но пък лекарката в АГ, която избрах много ми харесва-спокойна, обясняваща..
Иначе бебето си е добре, върви и малко напред. Избирам АГ, заради добрите лекари и апаратура.

# 673
  • Варна
О, дано добутаме до 36 седмица! Мисълта ми беше, че и в МД имат условия за такива деца, макар и по-скромни, а ако има сериозен проблем, така или иначе местят детето в АГ, независимо къде е родено. Ако може, би ли споделила коя е лекарката? Може и на лични.

# 674
  • Някъде там
svetli, правиха ми серклаж в края на 21гс в МД, заради скъсена шийка. На всичкото отгоре бебето седи ниско долу завряно в дясно с главата , което още повече утежнява всичко и основно лежа.
Избрах лекар в АГ, защото всичко се случва и може да тръгне по-рано, а не ми се иска да отида в АГ и да не ме знаят, тоест  да нямам лекар и да си казвам цялата история в бързината... , че имам серкалж, че съм с тромбофилия, че съм с hpv заради, което се налага секцио.
От време на време с мм си мислим, че ако добутам до 36гс, нищо не  ми пречи да се преоринтираме пак към МД, но пък лекарката в АГ, която избрах много ми харесва-спокойна, обясняваща..
Иначе бебето си е добре, върви и малко напред. Избирам АГ, заради добрите лекари и апаратура.

Miss V И аз така до последно ще се чудя, къде да раждам, но най-късния ми срок за вземане на решение е 11.05 Simple Smile Яд ме е, че парите са горе долу едни и същи а разликата между МД и АГ е огромна!!Пожелавам ти всичко да е наред с Вас и да стои бебо вътре, колкото се може повече Heart

Общи условия

Активация на акаунт