Колко често е нормално да се прави секс?

• 78 419
  • 1 542
  •   1
Отговори
# 990
...или Кобилкина...

Моите заглавия са The Joy of Sex, за базовите неща, също и някои открития на Мастърс и Джонсън. Някои по-стари и по-нови книги за психопатология. The Body and Mature Behavior на Моше Фелденкрайс. И не че съм се учила по тях, а съм ги чела, за да имам грамотен речник, да мога да обясня на партньор, деца, без неяснити и изчервяване.

# 991
Четене усложнява живота ли? Не бях поглеждала под този ъгъл на литературата. Винаги съм смятала, че четенето по-скоро обогатява, но кой знае, някои може и да ги затормозява.
Ахъм..

Не виждам с какво четенето на '50 нюнаса сиво' примерно би обогатило някого, но всеки с разбиранията си за нормално. Надали повечето хора биха взели нещо съществено от тази скалъпена бозава тренд история.

Живеем с личности, разговаряме, дискутираме и споделяме, а книгата винаги е била нещо като виртула- бягане от действителността и потапяне в друг свят и припознаване/съпреживяване на друг тип модели. Но само дотам. Оттам и теорията за многото образи във виртуалната реалност.  Peace

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 17:22 от Анонимен

# 992
Мастърс и Джонсън ми "звучат" като първите извратеняци на 20 век....Сори.    Laughing
Да правя идиотски, извратен секс, но да не знам какво е любов, не е за мен.

Съгласна съм с това
Цитат
Непрочетената библиотека следва да е около 20-30 хил. книги.
И много съжалявам, че живота няма да ми стигне да прочета всичко, което съм си набелязала.....   Wink
Електронен четец никога няма да си купя.Не и докато има истински книги....аз съм романтичка, да разлистваш страниците, да усещаш мириса на хартия и мастило, е несравнимо с бездушната машина.
Един от големите разходи у дома е за книги.

# 993
Да, ама знаеш ли колко е гот при пътуване да си носиш 300 книги и да не ти тежат...и да не трябва да ставаш и да ги връщаш по местата или да им бършеш праха. Също така не въдят буболечки и не се вмирисват (сори, ама миризмата на стари книги понякога е доста гадна).

Мастърс и Джонсън не знам дали са ти познати, те са от средата на века и нагоре, доста съвременни са и си имат съвсем легитимен институт за изследване на сексуалността. Съпружеска двойка са освен това. Правят си нормален секс, като се изключи оня момент с ехографските снимки, но то е било в името на науката. На мен лично тия снимки ми помогнаха, защото никой не обича изненадващ сблъсък с маточната шийка и е хубаво да се знае кое къде точно отива.

# 994
е несравнимо с бездушната машина.

Още ли говорим за книги  Blush
Контесо, точно за 50-те нюанса не мога да кажа, не съм я чела, нито филма гледах, но ти сподели, че си прочела трилогията, значи нещо в нея ти е допаднало, за да ги нагънеш така една след друга.

# 995
Янечек, писах вече, че съм любопитна и не обичам да не съм подготвена за разговор на щекотлива тематика. Иначе съм скрита лимонка Simple Smile

# 996
На 50 нюанса сиво няма как да й понеса стила на писане, камо ли да издържа трилогия.

Затова пък трилогията Спящата красавица е друго нещо...

# 997
Цитат
Мастърс и Джонсън не знам дали са ти познати...
ПОзнати са ми дотолкова, за да знам, че той е лекар, тя му е асистентка.Започнал е проучванията си първо в бордеите, после е основал институт.Първо са били любовници, той е бил женен ...Изучава основно женската сексуалност.
Но има нещо в "историята" им, което носи дъха на вулгарното, извратеното, НЕчовешкото....затова и няма как да са ми фактор за каквото и да било.
В крайна сметка всеки чете това, което импонира на мирогледа му.Дори да ми се появи проблем в секса, едва ли ще прибегна до Мастърс, за да го реша...    Laughing

# 998
Т.е. ти четеш само при проблеми? Дори Кама сутра ли не прочете, ей така за обща култура.

# 999
Няма нужда да си съгласна с всичко, което четеш- използваш това, което пасва на твоята теза, другото няма защо да го приемаш за истина. В крайна сметка нали ти казах, не да четеш, а да реферираш. Не всички книги трябва да ти оформят светогледа и съзнанието- някои се използват дотолкова, колкото да илюстрират тезата ти и да й дадат достоверност, макар да не съвпадат 100% с твоето мнение.

Аз прочетох Кама Сутра, ама повечето съвети бяха как се организира бой с петли и как се правят венци от цветя, което ми беше странно. Съветите за секса бяха накрая, доста малко на брой.

# 1 000
По-интересно ми беше за типовете мъже и жени, отколкото самите пози, които описват, не че средностатистическият Ганьо и неговата Ганьовица ще могат да се сгънат по този начин, като се има предвид наднорменото им тегло, ишиаса и гъвкавостта на Робокоп.

# 1 001
Т.е. ти четеш само при проблеми? Дори Кама сутра ли не прочете, ей така за обща култура.
Аз чета страстно от всичко почти и по много.
А типажите и историите от едновремешният 'Лична драма' вестник си ги набавям достатъчно от риалити форматите и от тук. Какви истории има само!

'Кама Сутра' е класика в жанра. Няма човек, който поне да не я е разглеждал.

При проблеми е добре вместо да се чете и да се чака 3-4 години да мине от само себе си, да се отиде при специалист. Виена , Австрия и Америка са ненадминати в психиатрията, психоанализата и семейната терапия вкл. и раздела на сексологията.  Peace

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 17:23 от Анонимен

# 1 002
За теб разбрахме, че четеш страстно, но Красимира продължава да твърди, че би чела за секс само при проблем, та се чудя какво е това заинатяване...
И защо въобще свързахме четенето с проблеми!

# 1 003
Що се отнася до себепознание, да.
Търсила съм специализирана литература, когато съм имала мои си проблеми, с децата, с родители.....посещавала съм и психолог.
Но ако, например, всичко с детето ми върви добре, нямаме проблеми, то се развива, расте, учи се, отношенията ни са прекрасни, защо ми е да търся литература как се гледат/възпитават деца?
Същото е и при секса.Ако ми се получава, ако ми носи удоволствие, ако и партньора ми няма оплаквания, ако ни допада начина, по който се развива и променя, за какво да търся литература как и какво е открил еди кой си?Това, че няма да усетя еди какво си, или няма да се изпотя 15,5 пъти, или пък не всеки път получавам по N на брой оргазма, какво значение има, ако не ми липсва?

В този ред на мисли....Мамасита писа, че не обича да готви.Е, защо не разлиства готварски книги?Защо не се вълнува от това, колко начина има на поширане, например?    Laughing
Или дали е достатъчно да знае, че може да сготви патешко по 32 начина?Или защо не търси 33-я?

# 1 004
Хайде да не е класически проблем, ами да има нужда малко от ошлайфане и 2-3 по-интересни номера. По-добре е да ги научиш с четене, отколкото "от опит", с всичките драми, които съпътстват опита.

Мен лично ме интересува колко далеч може да се стигне и тествам границите, дори да ме заболи глава от това.

Общи условия

Активация на акаунт