Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 18

• 44 571
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Да забранят Пенка, Станка и Генка? Ама разбира се, как не!
Също така да сменят принудително името на Генка Шикерова от телевизията!

# 646
  • Countryside
Защо да забраняват каквото и да е? Не те кефи, звучи ти архаично или грубо, просто си кръщавш детето с друго име и проблеми няма.
Вълчо имах даскал в прогимназията, още тогава беше на възраст. Но в градината на детето, имат и Йордан, и Петър,  и Павел, и Стоян, мъжките традиционни имена явно се запазват. Момиченцата обаче са с доста по-модерни имена: Мия, Тея, има и една Лорена. Една Пенка няма или Генка.

# 647
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цоликофер и Газибаров (не ГЪзибаров!!) имаха някаква семейна история зад тези имена и това някак ме кара да ги приема.
Шунка, Зоро, Нарцис и Тициян (братя са), Красигора и Перушана са ми по-трудни за възприемане. Flushed

Наскоро попаднах на подигравки с името на село Пишурка.
Народът го е казал отдавна - простотията по хората ходи.

# 648
Газибарски имах съученик.

# 649
# 650
  • Стара Загора
Имената просто са прекалено остарели... за времето си са били много хубави, сигурна съм, но от зор да угодиш на някоя баба или дядо да си кръстиш детето така  в днешно време ми е странно. Чувала съм примерно разни баби да се инатят, че трябва да е точно като тяхното име- не признавали съвременното. Добре че моята не се е инатяла така...
В моето училище имаше 2-3 момичета с такива имена, ами представяха се със съвременните версии на имената си.
Все по- рядко се срещат при децата, но ги има. Simple Smile

# 651
  • Варна
Чак пък да се забраняват Пенка, Ганка и подобни. Те не са обидни, уронващи авторитет или смешни, само са остарели и вероятно постепенно ще изчезнат.
Навремето в гимназията един съученик се майтапеше с думата скафандър, все повтаряше "представяш ли си да те кръстят Скафандър". Та нищо чудно и да има Smiley
...имат и Йордан, и Петър,  и Павел, и Стоян, мъжките традиционни имена явно се запазват. Момиченцата обаче са с доста по-модерни имена: Мия, Тея, има и една Лорена. Една Пенка няма или Генка.
Моите наблюдения са същите.

# 652
...имат и Йордан, и Петър,  и Павел, и Стоян, мъжките традиционни имена явно се запазват. Момиченцата обаче са с доста по-модерни имена: Мия, Тея, има и една Лорена. Една Пенка няма или Генка.
Моите наблюдения са същите.
В групата на моята щерка /1 група в ДГ/ имат Димитричка и Атанасия. Така че не са чак толкова изчезнали явно.

# 653
Атанасия ми харесва  Smiley

# 654
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Телефонка

# 655
  • София
Днес се запознах с една Враблина, доста странно за мен име. Знам за Алескиян - детенце около две години.

Колкото до старите имена, не мисля че трябва да бъдат забранени, всеки има право да си кръщава детето както желае, ако му харесва Пенка нека си го запише така, ако му харесва Ганка, тоже. Както може да има Елизабети, Стейсита, Дженифъри, не пречи да има и Пенка....

Гена/Генка са съкратени от Евгени/Евгения на бг, но ние ползваме Жени/Женя по руски образец където г-то се палатализира.

Гана/Ганна е славянския вариант на Хана, в Украйна,Беларус и Словакия още се използва (с разликата, че не е твърдо г-то, а е придихание между г и х) при нас Г-то е отпаднало и е Ана/Анна,

Атанасия - е по-добре от Атанаска, прилича на Анастасия. Позната на родителите ми, която работи в ЕСГРАОН, преди време казваше, че Анастасиите в БГ много често са кръстени на Анастас/Атанас.

# 656
Знаех си аз, че ще ви хареса, ако повторя Димитричка, като Димитрия например, и това ще ви хареса  Mr. Green Така че т.нар. "остарели" имена в съвременният си вид - стават. Това с Телефонка, не знам как може да се осъвремени де - Джиесемка  Crazy

# 657
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
LaughingLaughingLaughing Въпросната Телефонка е на 84 години.Сестра ми каза,че е имало и една Салфетка на 79 години.

# 658
  • Стара Загора
Съвременния може да е Айфонка Grinning

# 659
  • Германия
Съвременния може да е Айфонка Grinning

на галено Айфи

Общи условия

Активация на акаунт