Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 591
  • 734
  •   1
Отговори
# 480

Я да ви питам за консултация...панел в Левски, среден етаж (2/3), среден апартамент,
Панел на 3 етажа само???
Нещо не е така.
Това е комплекса застрояван след началото на 1987 за работещите и бъдещи работещи в Кремиковци.
Там са 7-8-9 етажа, но може да съм пропуснал нещо.

# 481

Я да ви питам за консултация...панел в Левски, среден етаж (2/3), среден апартамент,
Панел на 3 етажа само???
Нещо не е така.
Това е комплекса застрояван след началото на 1987 за работещите и бъдещи работещи в Кремиковци.
Там са 7-8-9 етажа, но може да съм пропуснал нещо.

Въпроса е за Левски във Варна, а етажа е 2-ри или 3-ти етаж, тоест среден за блока. Peace

# 482
.тоя ми ти 60м2 панел, дето си го взела (ще свалят до 48000 не по долу) за 50 000-53000 с прехвърлянето, след ОСНОВЕН ремонт който виждам от 20 000 до 30 000 евро, ето ти един тристеан нова тухла до ключ,
Работата ми е свързана да ходя и по строежи, преди да замажат (напудрят).  ooooh!
Допълнително обикалях за покупка на апартамент.
Споделях с Вас, за девойката. Закупи.
Към момента, където не се пестят материали, спазват се технологични процеси е тази сграда:
(тристаен 130 000 Е)
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14859487197689 … k=2u1ct7&f1=1
Скрит текст:

# 483
.тоя ми ти 60м2 панел, дето си го взела (ще свалят до 48000 не по долу) за 50 000-53000 с прехвърлянето, след ОСНОВЕН ремонт който виждам от 20 000 до 30 000 евро, ето ти един тристеан нова тухла до ключ,
Работата ми е свързана да ходя и по строежи, преди да замажат (напудрят).  ooooh!
Допълнително обикалях за покупка на апартамент.
Споделях с Вас, за девойката. Закупи.
Към момента, където не се пестят материали, спазват се технологични процеси е тази сграда:
(тристаен 130 000 Е)
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14859487197689 … k=2u1ct7&f1=1
Скрит текст:

Павче, не играеш честно. Сградата е на Общината. Ако имаше там панел за ремонт, цената му също щеше да е висока, локацията си оказва влияние. Хайде да сравним един изгнил панел в Победа около 60-65 м2 двустайка, след основен ремонт, дали няма да излезе колкото една 80 м2, тухличка пак в Победа.

# 484
За какво ти е този панел, ми обясни? След ремонта и всичко като пари ще ти излезе колкото нова тухла, после се разправяй цял живот с бабичките от блока, дето един лев не искат да дадат за опикания асансьор. Някои хора твърдят, че при панела печелиш една стая, печелиш ама дедовия. Като го изкъртиш, смениш вертикални шрангове, ел табла, ВиК някоя променичка, смениш дограми + интериорни врати, сложиш нови настилки, мазилки...бани, мани...отделно мебели и техника...тоя ми ти 60м2 панел, дето си го взела (ще свалят до 48000 не по долу) за 50 000-53000 с прехвърлянето, след ОСНОВЕН ремонт който виждам от 20 000 до 30 000 евро, ето ти един тристеан нова тухла до ключ, без бабички и некролози на всеки етаж, и в по нов и съвременен имот.

Лъки, новият и той ще глътне подобна сума, само че за довършване - тези цени, дето ги гледаш, са на шпакловка и замазка, а понякога даже и без ДДС, което също си е сума. Пестиш само от труда за изкъртването и от подмяната на тръбите, но и в панелните вече на много места са подм,енени вертикалите и трябва само да се сменят хоризонталите в жилището. Няма да говорим за контрола на качеството и материалите на новото.  Така че за мен твоите сметки са некоректни.

Разбира се, всеки си знае и преценява  Peace Обаче подозирам, че достатъчно много народ търси панел, защото в София в хубавите квартали с много панелни сгради (Стрелбище, Гоце Делчев, Борово) панелни апартаменти се намират трудно и си държат високи цени.   Между другото, оказва се, че и в Люлин има търсене на панели, особено там, където има метро. За Младост изобщо няма да коментирам, те там вече са на цени на центъра Simple Smile

Павче, не играеш честно. Сградата е на Общината. Ако имаше там панел за ремонт, цената му също щеше да е висока, локацията си оказва влияние. Хайде да сравним един изгнил панел в Победа около 60-65 м2 двустайка, след основен ремонт, дали няма да излезе колкото една 80 м2, тухличка пак в Победа.

Това ще е интересно  Peace Аз не познавам Варна и не мога да преценя, но ти давай да видим какво ще излезе. Сравнение на  съпостваими чисти квадрати на съпоставимо място със съпоставимо изложение.

Че те в тази Победа излязоха словм и цифром 1 (един ) панелен двустаен - с две обяви  Shocked при общо 43 двустайни там. То няма пазар изобщо, че да срваняваме.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 09:47 от Анонимен

# 485
Poppea, аз отговорих на потребителка от Варна, тук е така...и има НТ до ключ на 800е/м2 горе долу, с мебели и всичко да е 1000-1100е/м2. Във Варна няма такова лудо търсене както е в София, а и при вас новото е много по скъпо.
Сметките ми са много коректни, видяла съм го и  знам, и разминаване може да има не повече от 10% според зависи от качеството на довършителните работи. Peace

Редактирам защото и ти си редактирала.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14895036608571 … k=2u1jg7&f1=1
Панелка за ремонт, купуваш 43 000, след ремонта ти кажи колко ще излезе...

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14912163524990 … k=2u1ji5&f1=1
Нова тухла, с три стаи...
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14877700619847 … k=2u1ji5&f1=1

# 486
Poppea, аз отговорих на потребителка от Варна, тук е така...и има НТ до ключ на 800е/м2 горе долу, с мебели и всичко да е 1000-1100е/м2. Във Варна няма такова лудо търсене както е в София, а и при вас новото е много по скъпо.
Сметките ми са много коректни, видяла съм го и  знам, и разминаване може да има не повече от 10% според зависи от качеството на довършителните работи. Peace

Може, не споря как е във Варна  Peace

Иначе наистина би ми било интересно едно сравнение, обаче в тази Победа няма никакво предлагане на двустайни панели, та не виждам как ше сравняваме.  

Лъки, не може да си сериозна  Shocked - че това е единствен апартамент панел (при това на последен етаж)  срещу над 40 обяви за нови  - за какво сравнение говорим, то за да сравняваме, трябва да има предлагане и на двете, а то има само на нови.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 09:58 от Анонимен

# 487
Изрових един на последен етаж.

# 488
Изрових един на последен етаж.

Ама той е единствен, бе Лъки! Няма друг - пусни само панел и ще видиш  Peace Явно кварталът е малък или и аз не знам защо, но има само нови.

То и в Стрелбище и Гоце Делчев е подобно в София - почти няма панелни на пазара, а каквото излезе, заминава за отрицателно време. Като имаш предвид, че не са малки квартали. Не вярвам да е от липса на търсене тази ситуация

Лъки, абе тоя панел в Победа хем на последен 5-ти етаж, хем без асансьор!  Shocked  Затова стои, явно.

Лъки, този единствен панел в Победа е 37 000 евро на 5-ти последен етаж срещу най-малко 54 000 евро (има и по-скъпи) нов  за същия брой помещения, но незавършен - не знам ти защо ми говориш за завършени, като в обявата си пише "Цените са по БДС. На преференциални цени се предлага луксозно завършване до ключ, изготвяне на индивидуални проекти, обзавеждане"

И на двата им трябват по едно 15-20 000, за да влзеш да живееш. Панелният, обаче, не струва и зтаова виси, ако беше на по-нисък етаж или с асаньор, отдавна да е заминал.

Не мисля, че сравнението доказва твоята теза.  Peace

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 10:10 от Анонимен

# 489

Абе кви са тези спални по 10-11 квадрата? #Crazy Иначе ако гледаш плана изглеждат много добре, ама сигурно на чертежа има детски мебели Twisted Evil

# 490
Не избрах добре квартала явно.

# 491
Не избрах добре квартала явно.

И аз така мисля  Peace Дай някой, където има повече предлагане на панели, но и на нови - няма начин да нямате такива във Варна

# 492
  • In transit

Абе кви са тези спални по 10-11 квадрата? #Crazy Иначе ако гледаш плана изглеждат много добре, ама сигурно на чертежа има детски мебели Twisted Evil

На живо спалните на този блок са прилични, малки, но поне с правилни форми...
...обаче гледат точно срещу един блок където настанявали хора от малцинствата(а може и бежанци). Преди да ида на огледа даже не знаех за съществуването му. Не мога да опиша мизерията и мръсотията, която лъхаше от там. Като разпитах хора от квартала ми казаха, че проблемът е от много години и даже подписки има и нищо. Та там на 200м са и прочутите нови комплекси Лабиринт и Фамилия.

# 493
  • София
Здравейте, имам следният казус: с решение на съда е поделено недвижимо имущество, включващо къща с двор за едната страна и парцел с магазин, парцел в регулация и още парцели-ниви за другата.
Каква е процедурата по отделянети на имотите и издаване на нотариални актове? Благодаря  bouquet

# 494
По принцип ...........
За адвоката - много внимавай. Масова е практиката да се правят на интересни и да развалят сделка без причина.

Много би ми било интересно да дадете пример за даден от адвокат съвет в тази насока и при каква хипотеза се е случило това.

Общи условия

Активация на акаунт