КАНАДСКА лятна тема - 60

• 114 547
  • 518
  •   1
Отговори
# 120
На четири езика пише, проблемът е само да я накарам да пише изобщо.
На компютър се съгласява малко по-лесно, но като цяло е голяма мъка. А за да напише писмо, трябва с нещо много страшно да я заплаша, не съм открила още с какво.

Иначе идеята с писмата е страхотна. Има много деца, които си пишат с българчета в различни държави и много се радват да получават и изпращат писма. Завиждам на майките им.

# 121
  • Vaudreuil Canada
Ние пробвахме с друго българче да си пишем ама не се получи връзката.

# 122
  • Лавал-Пловдив
А моите не могат да пишат на български. 2 от 3 никога не са ходили на българско училище, а 3тият е учил до 3ти клас и всичко е забравил. Могат да четат (2 от 3), но с писането е трудно, понякога успяват да напишат нещо, понякога пишат на шльокавица. Но аз и не ги карам, доста пермисивна майка съм и оставям всяко от децата ми да си следва своя ритъм и своите интереси. Засега този подход работи повече от чудесно, страхотни са ми дечицата.

Монреалки, идете да видите къщата на Сами Хажар в Картиевил, аз сега се връщам от там с децата, страхотна е. Има към 100 000 лампички... Ето статия, ако на някой му е интересно:
http://montrealgazette.com/news/local-news/one-montreal-mans-100 … christmas-display

# 123
  • Vaudreuil Canada
Да подсетя желаещите да се включат в размяната на картички да ми изпратят адреса си на лично съобщение до вторник - в сряда ще изпратя листа с адресите до всички участници - за момента сме 5 човека.

# 124
Темата е замряла като гледам предпразнично.

Мами от Торонто споделете забавления в града за деца.
Набелязах си зоопарка и Waterfront lights show.

# 125
За Зоопарка няма ли да е студеничко?
Ние мислим да ходим на Аквариума, че на дъщеря ми ѝ е много любимо.

А какво е Waterfront lights show? Нищо не ми говори. Може ли малко информация?

# 126
Хм, аз не знаех, че е на открито зоопарка. Тогава сезона хич не е подходящ.

За светлинното шоу намерих тук:
www.toronto4kids.com  - Spectacle of lights

# 127
  • Калгари, Канада

Весела Коледа момичета!

Благодаря на November rain, Barefoot Kontesa и milly за прекрасните картички и пожелания! Днес пристигнаха и вече са закачени на въженцето за да ни красят хола и да ни носят празнично настроение! Nature SnowmanNature SnowflakeNature Snowman

# 128
  • Vaudreuil Canada
И аз получих всички картички - много се хубави Simple Smile

# 129
  • София
Весела Коледа, момичета!

Имам един въпрос за шофьорските книжки. Когато отида да си извадя местната книжка - тоест взема изпита и кормуването, какъв тип книжка ще получа? Стандартната, която ми дава право да шофирам самостоятелно или онази за начинаещи шофьори с придружител? Знам, че в различните провинции е различно, но предполагам, че поне в това отношение нещата си приличат. Става дума за новодошли резиденти имащи вече шофьорски книжки в техните държави. В случая провинцията е НБ и от прочетеното на техния сайт разбирам, че ще получа пълноправна книжка, но срещнахме разни коментари, че не било вярно и реших да питам и тук.

И втори въпрос отново за книжките - за първи път влязохме в Канада миналия ноември за 8 дни, колкото да си оправим документите. Сега евентуално планираме да се преместим окончателно през лятото. Вече като перманент резидент, но не живеещ там, българската ми книжка важи ли изобщо? Интересува ме дали ще можем на влизане да си вземем рент-а-кар за няколко дни.

# 130
  • Лавал-Пловдив
светланка, мисля че като имаща вече бг книжка ще ти дадат пълноправна тук. На нас такива ни дадоха. Другите са за хора, които никога не са имали книжки. За другото не знам, не виждам причина да не ви дадат кола под наем като си плащате. Защо НБ? Какво смятате да работите там? Видя ми се много пусто като бях там това лято...Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes

Момичета, весело посрещане на Нова Година довечера и нека тя ви донесе всичко, което ви е на сърце.

# 131
Не се сещам вече за подробностите, но на ММ не му разрешиха да вземе кола под наем с БГ книжка, май нещо със застраховката беше свързано, но не съм сигурна.

Като гледам студът не се кани да остава в 2017 Wink много топлина в сърцата пожелавам Simple Smile

# 132
Не става с бг книжка, само това знам. Ние имахме намерение да вземаме кола под наем за едно пътуване и за целта бях оставила мъжа ми на спокойствие цяло лято да се накани да прочете какво се изисква, за да си извади  канадска книжка и да го направи. Той стигна само до прочитането на какво се изисква и спря до там. Не че е кой знае колко сложно, но все пак се изисква нещо да се направи, дали нямаше и изпит за полагане.
Мога да го питам тези дни, ако не ви е много спешно.

# 133
Весело посрещане на Новата година!

Шемет, новембър, контеса, мамамиа Hug

# 134
  • София
Благодаря за отговорите Simple Smile
Кака Дора, пусто е, но съм с провинциална номинация и поне в началото ще трябва да сме там.
Колата под наем ще ни я дадат, в това съм сигурна, а и вече сме взимали. Въпросът беше ако по някаква причина ни проверят по пътя дали няма да ни одрусат с някоя глоба, защото според мен има разлика между турист с бг книжка и ПР с бг книжка.
Иначе има изпит за канадската, там условията са ми ясни, но няма как да я взема още на летището. Ще я мислим някак. Най-много кратката екскурзия до Ниагара, която сме запланували преди да потеглим към провинцията, да се окаже най- скъпата в живота ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт