КАНАДСКА лятна тема - 60

• 110 914
  • 518
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Здравей  newlife2018,
 била дала малко по подробно информация какви стъпки сте решили да предприемате. С какъв статут ще кацнете в Канада за да си направите теста тук?
По последни данни с работни оферти е почти невъзможно да се стигне до Канада.

# 181
Arogance,мисля го но немога да кажа дали е правилно/легално/. 😳
Тур.виза,отиване и заплащане на изпита,оглед /екскурзия/,връщане в бг,"басейна"и каквото "сабя покаже".
Ако не съм на правия път,поправете ме.
Съпруга ми е оператор на тежки стр.машини,аз се занимавам с уп в строителна фирма.Не че някой ще ни вземе на такава работа,но не ни плаши труда.

# 182
  • Лавал-Пловдив
Абсолютно неправилна стратегия, която само ще ви вкара в много разходи, без никакъв резултат.
С "туристическа виза" (вече няма такава) може само и единствено да се поразходите и да поразгледате Канадската природа. Никой няма да ви обслужи и да ви обърне внимание за заплащане на изпит. Дали сте се записали за този изпит (какъвто и да е той, не ми е познат) от България или от Канада, е едно и също, с минимални шансове за успех. Ако дойдете до Канада 4 човека ще ви легне едно 7-10 000$ (билети, хотел, храна, разглеждане) за едното нищо. Помислете добре дали си заслужават тези разходи, без сигурни шансове за някакъв успех.

Много е трудно, да не кажа невъзможно, да получиш работна оферта, това вече го бяха обсъждали в бгканада. Работодателят трябва да докаже, че е търсил поне година, но не е намерил даден специалист, за да му разрешат да си "вземе" от чужбина. Той подава документите, плаща, занимава се с процедурата, а честно казано кой ще се навие да направи това. Правили са го в много редки случаи за компютърни специалисти-вируози.

Моят съвет е -информирайте се, четете, говорете с хора, минали по този път (тук повечето сме по имигрантската процедура, а не с работна оферта) преди да си хвърлите парите на вятъра.

# 183
Кака Дора не съм го написала правилно,през job bank.
http://www.fredericton.ca/en/community/newcomers-and-immigration
Аз мисля че може да се положи ielts там все пак той е платен и не е обвързан със специални документи.
индийци  азиатци и украинци като бежанци ли ги приемат?
Няма да взимам децата с нас.Федералната иска време.

# 184
  • Лавал-Пловдив
А защо мислите, че явяването на йелтс в Канада е по-резултатно от явявянето в България?
Кой ще ви направи работна оферта?
За китайците знам, че идват с едни куфарчета с пари, купуват собственост и се узаконяват, за индийците и украинците не знам.

# 185
Далеч съм от мисълта,че явяването е по-резултатно там.Не намерих мнения някой да се е явявал там,сигурно има.
За работа мислим,единия в "басейна" и франчайз.

# 186
Далеч съм от мисълта,че явяването е по-резултатно там.Не намерих мнения някой да се е явявал там,сигурно има.
За работа мислим,единия в "басейна" и франчайз.
Аз също споделям мнението на останалите жени, които писаха преди това, че така с туристическа виза (те всъщност нали отпаднаха ??) единственото, което можете да правите е да се насладите на красотата на Канада, където и да сте решили да отидете като град, да го раздавате туристи, да изхарчите една торба пари (хич не е за подценяване това). Има градове, които са ужасно скъпи, майка ми като дойде за 1ви път тук й се зави свят колко е скъпо всичко. За работната виза, както казаха по-горе почти никой да не казвам никой работодател няма да се навие да тръгне да изкарва документи, за да наеме някой, след като може да наеме човек с документи, колкото и да сте добри в работата си това съм чувала да става единствено за много високо ниво програмисти.
Моят мъж е по федералната процецура, изкара си всичко, докато бяхме в България, изпита Иелтс, както и всичко останало като документи, отне ни около 1г и половина две не помня вече с точност, през това време си бяхме в България, не сме и мислили да идваме тук на място, няма смисъл. След като стана ясно, че сме одобрени имахме късмета още от България да си намерим работа чрез познати и дойдохме тук на изметено и послано дето има една приказка Simple Smile.
Аз бих препоръчала да си изкарате процедурата в България, идването тук без необходимите документи за работа за мен е губене на време, пари и енергия, но все пак вие най-добре си знаете.

# 187
Кака Дора не съм го написала правилно,през job bank.
http://www.fredericton.ca/en/community/newcomers-and-immigration
Аз мисля че може да се положи ielts там все пак той е платен и не е обвързан със специални документи.
индийци  азиатци и украинци като бежанци ли ги приемат?
Няма да взимам децата с нас.Федералната иска време.

Имате ли регистрация. Моля пуснете условията за кандидатстване.
 Не искам да ви разубеждавам , може и да има начин затова искам да видя условията.
Всяка страна има различни спогодби сключени с Канада за емиграция/работа. България  няма нищо, което да ви помогне.
Най добрия/достоверен източник на информация за кандидатстване/емигриране е :
https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/servic … grate-canada.html

За теста : https://ieltscanada.ca/ApplicationForm
Почти навсякъде ще ви искат валиден канадски документ. Направете си теста в България.
Provide evidence of identity. This must be a valid, original passport or Canadian Permanent Resident Card (PRC)* bearing a photograph, a number, and a signature. The evidence of identity must show the full name of the applicant in English and include the date of birth. (The document upload must be smaller than 1600 X 1600 pixels and the file 1.5MB or less. Only JPEG, GIF or PNG files are supported at this time.)
Paid in full at our Online Payment Link. (We accept Visa, MasterCard, or debit card.) We do not hold seats for candidates. Seats are filled on a first-come, first-served basis. Payment must be made within 24 hours to secure a seat.
If any one of these steps is missing, test takers will not be confirmed with a test date.

*Please remember that you must bring the same original identification document (passport or PRC) with you on test day. If you do not bring the original document (no copies), you will not be allowed to sit the test, nor transfer the test date, nor get a refund. If you have sent your passport to your agent/attorney or Immigration Office, you must retrieve it in order to sit the test, and send it back to them after the test is finished.
[/size]

# 188
Update:
https://www.ignitefredericton.com/immigrating-to-fredericton

Тук обясняват начина за емиграция:
STEP 1:
The New Brunswick Provincial Nominee Program (PNP)
TEP 2:
Apply to Immigration and Citizenship Canada for a Permanent Resident Visa

ОБАЧЕ:
UPDATE: Effective February 16, 2018, the New Brunswick Provincial Nominee Program Skilled Worker with Family Support stream will be closed

# 189
Ние дойдохме с работна виза и оферта за работа преди близо 5 години.
Около нас са над 8 семейства дошли от различни точки на Б-я и света дошли пак така. Всички сме с рекрют агенции за намирането на работа и всички сме със статут.

След 2 години взехме и ПР и сега си чакаме писмото с поканата за теста преди церемонията за канадско гражданство.

Общо взето и 8тте семейства сме дошли все в периода 2012-2014.

Последна редакция: ср, 20 юни 2018, 19:19 от Анонимен

# 190
Извинете ме ако пиша глупости,но след вчерашния ми пост,тотално съм объркана😲
тур.виза си е ета,за мен.
На моята възраст и с две деца,не помислям за нелегално пребиваване.
Да разбирам че ме съветвате по федералната да кандидаствам?
Гледам само официалните сайтове,NB имаха на 11.6 инервюта в Белград за наемане на работници /задържителен ielts/ на 22.6 в Румъния.Явно е че им трябват работници......
Не ме плаши нито мен нито мъжа ми работа,заделили сме пари.Честно изкарваме прехраната си,плащаме данъци и тн,но тук се опитват да ни смажат и затова търсим начин да изведем децата си извън бг по най бързия начин.
Приемам съвети явно не съм чела достатъчно,ако има добри души помагайте.Благодаря предварително за отделеното време.
Barefoot Kontesa с екпрес ентри ли сте и др.ви познати?Може и на лично ако имаш желание.
Кака Дора,какво пазаруват тези китайци?с малките куфарчета 😉

# 191
  • Лавал-Пловдив

Кака Дора,какво пазаруват тези китайци?с малките куфарчета 😉

Imoti za milioni dollari, bizensi i prochie - taka si osigurqvat statut.

Nqmam mnogo info po tvoq vapros, po skoro kontessa da ti otgovori, edinstveno posochih, che da idvate chak do tuk za da napravite edin Ielts si e utrepiq i gubene na mnogo pari za nishto. Taka ili inache pari shte vi trqbvat, po koqto i procedura da se dvijite, i to mnogo. I se prigotvi che burzo ne stava, chaka se s godini, ne e ot dnes za utre.

Sorry za latinicata ama gadniarite ot commission scolair-a ne sa mi osigurili kirilizaciq i mi e zabraneno da si kacha Simple Smile

# 192
Не, не бяхме с екрспрес ентри, а с работна виза -TWP (Temporary work permits).

# 193
  • Canada
За процедурите няма никакво значение дали тестът е положен в Канада или България. Важни са резултатите. Тест изкаран в Канада не му придава повече тежест. За работните визи - в момента няма никаква сигурност, че ще ви ги удължат, нито че ще ви дадат ПР. Това за Албърта. Ако не се класирате по федералната процедура - пробвайте по тази за Квебек.

# 194
Квебек,френски=0
Ще го мисля още.Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт