КАНАДСКА лятна тема - 60

• 111 174
  • 518
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна - Монреал-Едмънтън
За имената. Аз съм Петрова в България. Когато сключвахме брак в България по време на процедурата за Канада, не си смених фамилията. Не ми се занимаваше и не ми се харчеха пари.
Дойдохме тук. Роди се голямата ни дъщеря и навсякъде ми викаха Мис Пеев (като мъжа и дъщерята) Тогава отидох в registry показах си превод на свидетелството за брак и станах и аз Пеев. Отнема 10.мин. 
Сега и трите деца са Пеев. Няма "а" за женските фамилии. Нямат втори имена. Аз тук съм Пеев и дори и по канадски паспорт. В България съм Петрова. Момичетата имат български акт за раждане издаден и там са записани с по две имена. Нямат бащино.

# 241
Здравейте на всички,
Може ли някой да ми препоръча добър гинеколог в Торонто? Със съпругът ми започваме опити за бебе и ми се иска да отида при специалист, който може да ме прегледа и да ми даде насоки. Местонахождението не е от значение.
Благодаря!

# 242
Dr. Maja Gans 

Address: 29 Gervais Dr, North York, ON M3C 1Y9
Province: Ontario
Phone: (416) 385-3431

Намира се малко над  Ontario Science Centre. Това е адреса на кабинета и, а иначе работи и в болницата, където изражда, оперира и т.н. Страхотна е като специалист и като човек!

# 243
Dr. Maja Gans 

Address: 29 Gervais Dr, North York, ON M3C 1Y9
Province: Ontario
Phone: (416) 385-3431

Намира се малко над  Ontario Science Centre. Това е адреса на кабинета и, а иначе работи и в болницата, където изражда, оперира и т.н. Страхотна е като специалист и като човек!

Благодаря ти,

Знаеш ли дали трябва направление за нея или мога да звънна и да си запазя час? Работи ли с ОХИП?

Поздрави!

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 17:51 от Mimi_TO_

# 244
Ами аз направо звъня и ми дават час. Възможно е да те попитат за какво става дума, защото ако е за бременност ти дават по- скорошен час, ако е за преглед може да ти дадат и за след 20 дена. Иначе - да, работи с ОХИП. Те са няколко докторки, които работят там, затова обикновено има хора в чакалнята, не се плаши, че всички са за нея. Отстрани на клиниката има паркинг, платен е, но не е скъпо.
 Hug Hug Hug

# 245
Ами аз направо звъня и ми дават час. Възможно е да те попитат за какво става дума, защото ако е за бременност ти дават по- скорошен час, ако е за преглед може да ти дадат и за след 20 дена. Иначе - да, работи с ОХИП. Те са няколко докторки, които работят там, затова обикновено има хора в чакалнята, не се плаши, че всички са за нея. Отстрани на клиниката има паркинг, платен е, но не е скъпо.
 Hug Hug Hug
Звънях им аз и ми казаха, че ми трябва Рифърал за тази докторка. До работата има Walking clinic и  ще отида да им се примоля да ми дадат. Питах кога е най- скорошния час и ми казаха Октомври Flushed

# 246
Здравейте момичета,
Има ли някой да живее в Summerside, Prince Edward Island? Ще се радвам на всякаква информация, защото след по-малко от месец трябва да се преместя там от Монреал, а изобщо не познавам района. Благодаря предварително. Може и на лични.

# 247
  • Лавал-Пловдив
krisskka, миналото лято бях на Принца, само в Шарлъттаун, за съжаление, но ми се видя много пусто и през цялото време се чудех, какво ли правят хората тук, особено зимата, когато няма туристи. Много по-различно е от пренаселения Монреал и може да ти се види доста скучно.
Какво ще работиш там ако не е тайна, че ми стана интересно. Успех.

# 248
Кака Дора, и аз така си го представям, а в Самърсайд са дори по-малко хора от Шарлтаун. В Ревеню Канада ми предложиха договор за година, което ми се вижда голям шанс да започна по-добра работа пък живот и здраве след това ще търся други възможности.

# 249
  • Лавал-Пловдив
Хвърляй се смело и успех!

# 250
Криси,
Честитооо. Много се радвам Simple Smile
Давай смело

# 251
Да, и двете професии са в този списък: Express Entry: Eligible Federal Skilled Worker Occupations
Не знам дали професията трябва да е свързана с дипломата, или не. Днес като проверявах, много приятно се изненадах, че ми се включи онлайн чат с консултант Simple Smile

Много благодаря за полезните въпроси!

Стажът ( минимум 1 година) трябва да е по някоя от признатите професии, но не е обвързан с дипломата по никакъв начин. Тя си дава точки по друго направление. Simple Smile

Здравейте, момичета.
От 2014 съм си наумила, че искам да се преместим в Канада. Бяхме на финалната крачка с всички подготвени документи за кандидатстване, но по много и разнородни причини все още сме в България. На мен обаче не ми харесва тук - мизерия, шуробаджанащина, простащина, корупция, отвратителна образователна система, здравеопазването е едно източване на клинични пътеки. Всеки гледа да прецака другия и като цяло вече се задушавам от тукашния начин на живот. Определено се чувствам не на място, а и с годините кръгът от приятелите ни рязко се стопи, защото много от тях се установиха в чужбина.
Иначе, имаме семеен бизнес и собствено жилище, и не сме финансово притиснати. Просто перспективите за децата тук са...никакви. Имам две момчета - на 11 и на 4 и половина. Началото на следващата година смятам да кандидатстваме в self-employed stream-a, тъй като нямаме стаж на трудов договор. За съжаление през Express Entry става много по-бързо, но нямам шанс. Sad

Много ми е интересно да ви чета и от известно време ви шпионирам, ще ме извините. Simple Smile Всяко мнение е полезно за мен и ми помага малко по-добре да опозная живота в Канада (доколкото това е възможно от хиляди километри разстояние).

Ами, това е, само минавам да кажа "Хаайй" Simple Smile)) Надявам се скоро да имам с какво повече да се включа.

П.П. Ако има някой с опит със собствен бизнес в Канада ще ми е интересно да споделите впечатления. Flowers Bouquet

Подобна ситуация е и при нас, само че Канада като идея се зароди в последната година. Приятелят ми е много колеблив и общо взето инициативата е при мен... До сега идеята е била винаги за Щатите (все още я има, тъй като работя за Американска компания и се надявам на някаква опция за преместване), участваме в лотарията повече от 5 год. вече. Нещото, което насочи мисълта ми към Канада е по-добрите социални "придобивки" - училищна, здравна и т.н. с-ми.
Обмислям варианта за кандидатсвтане чрез експрес ентри. Не сме се женили и зная, че трябва да подпишем, ако бъдем одобрени за ITA. И двамата имаме повече от 3 год стаж по цпециалностите си - той е индустриален инж, а аз на ръководна позиция във финансоватта сфера (в голям телеком), говорим свободно английски, но никакъв френски, като за това със сигурсност се обмисля единствено Онтарио.
Имаме познати там, но не ми се иска да разчитаме на който и да било.
Все още съм в процес на обмисляне... скъп ми се вижда дори самия процес на кандидатстване - 2000 хил. лв ги изчислих с приравняването и легализирането на дипломите + IELTS (всичо за 2-мата).
Факторът приятели и роднини не е за подценяване, но и аз по същия начин.. започвам да се задушавам много сериозно тук и със сигурност подбудите ни не са финансови.
Вероятно един ден ще трябва да се събудим с мисълта, че "днес е деня" и да започнем с всичко по реда си.

Успех ви желая!

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 17:50 от smileyy

# 252
  • Под кленовите дървета
Криси, давай смело и успех!
От утре започва учебната година, успех на всички деца и родители!
Нещо кратко ми се стори това лято,хем беше прекрасно и с много емоции. Искам ощееее...ама нямааа

# 253
  • Vaudreuil Canada
Чудесна новина Криси. Цялото семейство ли ще пътувате?

Вени и на мен ми е кратко лятото, искам още.

# 254
  • Лавал-Пловдив
Успешна учебна година на всички учащи се.
 Аз тази година съм в съвсем ново училище и вече на постоянен пост, мой, а не да замествам някого. Училището е в Розмон и ми е удобно за пътуване, но пък договорът ми е много труден - не само английски, но и рисуване ще трябва да преподавам и то на класовете адаптасион, които сами по себе си са доста проблемни. Настроила съм се за много тежка година, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт