Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 8

• 107 427
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
В училището в което ще бъде от нтория срок са 16 деца в класа. Дано това е добре за нея.

# 196
Подадохме молба за индивидуално обучение, но не става, защото не е болна. ТЕЛК нямаме. Успеха и е добър. Проблема е че бързо и става скучно да чете и пише. А учителите не я искат, защото пречи на дисциплината.
Това едва ли ще те успокои, но аз бях така. Вечно ме четяха в края на срока за похвала (първенец на класа/випуска) и за порицание (хич не слушах, биех момчетата, подрипах на учителите). Решението се оказа елементарно Mr. Green Понеже бях и спортистче, просто ме пускаха в салона или на двора и всички бяхме доволни. Аз си се оправях после сама с домашните доста успешно.

# 197
Никой не е толерантен към проблема и. Всеки директор на училище ми казва махнете я от нашето училище или аз ще го направя. Никой не ти дава подкрепа. Щом не е болна или с умствена изостаналот и право на индивидуално обучение няма. Госпожите не си правят труда да и помогнат. Лепват и етикета  проблемна и децата също я приемат, като проблем. И в семейството става проблем. Баща и неиска да разбере, че тя не се глези и не се инати, а има проблем. Майка му смята, че е психично болна. Налага и са не става от учебниците и и крещи докато не реши и напише всичко. Тя я гледа, когато я отстратят от училище и следобедите. Детето често ми казва и че я поплясква, но тя отрича. И филма на ужасите е пълен.

# 198
Изманипулирали са ви лошо. И са подхлъзнали детето по наклонената плоскост. Не могат да ви махнат детето, затова ви притискат вие да го правите. А това е много лошо за детето, защото то започва да се приема за лошо и проблемно и това затвърждава поведението. Това е и вид протест, съпротива.
Търсете Учител. Учител, който може да работи с различни деца. И спешно минете обследване, епикриза и ТЕЛК. Искайте СОП, така няма да гонят детето, че ще им носи двойно финансиране. Говорете с детето, но не упреквайте. С добро ще постигнете повече. Вие го знаете, за другите ще е трудно да го проумеят. Нека детето спи и колкото се може повече, намалете и електрониката. Запишете я на спорт, нещо активно, но и с треньор, налагащ дисциплина. С времето хиперактивност на би трябвало да намалее. Кураж и сили ви пожелавам. От София ли сте?

# 199
Не от Стара Загора сме. За махането могат. Те започват да я наказват по правилник на училището всеки път, когато не спазва правилата. И има наказание преместване в друго училище, училището определя общинския инспекторат по образувание. А за лоша да тя се приема за лоша. Има и момента с протеста. Опитвам се да говоря с нея спокойно и да и обяснявам нещата, но тя казва аз не съм болна. Нищо ми няма. За спорта спортува и то с желание.

# 200
Доколкото знам наказанията като преместване в друго училище не са за начален курс, но може и да греша.
https://news.bg/education/kt-podkrepa-iska-mon-da-spre-da-zashti … se-uchenitsi.html

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 09:27 от Mama Ru

# 201
Славка Симеонова, ако детето е без документ, няма как да очаквате някой да приеме, че тя е с проблем. Извадете документи. А оправданието, че ще я натъпчат с лекарства и ще стане еди каква си го подминавам. Поставете се на мястото на другата страна. И не ви нападам. Детето ви има нужда от помощ, положението не е нормално и трябва да направите нещо за да се промени. Добре сте направили, че сте записали час за специалист.
Моето дете е с дефицит на внимание. Ако има дете като вашето в класа и, тя няма да разбере нищо в училище. И другите деца няма, госпожата няма да може да си предаде урока. Всички ще кажат, че е разглезена, след като няма документи.

# 202
Когато някой се постави на мое място тогава и аз ще се поставя на негово. А вашето дете като е с дифицит на внимание, защо не му извадите документ и да го прехвърлят на индивидуално обучение? А за лекарствата чета и четох всичка имат странични ефекти. Немога да рискувам да я тъпча с лекарства, за да е тиха и кротка.

# 203
Славка Симеонова, ако е нужно, ще и се назначи медикаментозно лечение! Това го решава лекар, не вие, не ние! Но, трябва детенцето да се чувства спокойно! Длъжна сте като негова майка да направите незабавна лекарска консултация!

# 204
Славка Симеонова, има документ моето дете. Тя е с ХАДВ. И защо да е на индивидуално обучение? Съвсем добре е в класа си. Тя не пречи на другите деца.

# 205
Славка, запишете час в детски център за психично здраве, ако имате такъв или в София в Александровска болница, детска психиатрия Св. Никола. Това е екипна диагностика, не само от един спезиалист, а детски психиатър, детски психолог и логопед. И моето дете уж има всички симптоми на ХАДВ, дори с превес на дефицит на внимание и импулсивност, но в София поставиха друга диагноза. И не исписаха лекарства, а как ми се е искало понякога да изпишат вълшебното хапче/ сироп. Оцеляхме и през мелачката на първи клас. Но учителката я прие, децата свикнаха, детето също преосмисли лятото поведението си и тази година е много по-добре, въпреки обучителните трудности, които има - дислексия, дисграфия и дискалкулия. Докато минете лекар вземете от аптеката Седивитакс или Алора - едното е лайка и пасифлора, а другото само пасифлора. Не опива, няма страничен ефект. Аз в трудните моменти давах комбинация от двете и само това имаше ефект.
 Правили ли сте ЕЕГ? Детето в срок ли е родено? Ако да, изплака ли веднага? Посетете и детски невролог (ако имате такъв) и да ви прати на ЕЕГ. Изследването не е опасно или болезнено, но ще проследи мозъчните вълни и ще засече, ако има възбудно огнище в мозъка. Симптомите на хиперактивност имат някакъв корен, ако намерите причината ще е добре.

# 206
Преносена е 2 дни. Да изплака веднага. ЕЕГ не сме правили. Записах час при психиятар за др. седмица и тя ми каза, че ще направим редица изследвания включително и хормонални.

# 207
 Потърсете и  подходящо училище с разбиращи педагози ,такива които  са способни да я търпят и обичат, учители/учител/ ,който уважава децата и има подход с такива деца т. е учител ,който е търпелив а не сприхав, изнервен , намръщен цял ден!Не я откъсвайте от другите деца ,често и те са с такова поведение като вашето дете само ,че това не се отчита от хората.Те виждат само вашето дете и винят вас за това.Не им обяснявайте!В 99,99% и учителите няма да ви разберат и още по-вече ще ви упрекнат!По-малко контакти с тях!/ за съжаление/ И спрете да местите детето. Това го травмира още.Приемете ,че така ще е! Все ще бъдете неразбрани. Живеем в нетолерантно общество!

# 208
  • Пловдив
Славка Симеонова, как добре знам за какво говорите ....
Моето дете е със същите симптоми. Тази година е първи клас. Понеже знам какво ни чакаше и очаквах такова неприемане и местене по училища го записах в Монтесори паралелка. За сега казват, че е добре.
Но аз съм все на тръни и още от сега се притеснявам за времето, когато ще се разделим със сегашните госпожи и ще започнем 5ти клас по съвсем друга система.
И моя съвет е като на всички останали - търсете госпожа, спокойна, но строга, която има опит с такива деца и другото много важно нещо - детето трябва да е спокойно и сигурно вкъщи.
Срещата с психолога ние проведохме по следния начин: психолог наблюдава детето в училище и след това консултация с психолога семейно (мами и тати) без детето. Така всички са наясно и се работи заедно по проблема за спокойствието.

# 209
  • България
Pables В София има ли Монтесори паралелка или става въпрос за друг град?

Общи условия

Активация на акаунт