Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 8

• 105 745
  • 767
  •   2
Отговори
# 615
Те и при нас така ги учат. Тези къщички и пирамиди докато ги схвана какво искат да се прави ...
Уф да ви снимам задачите на щерката от менталната аритметика и ще кача.
Ето:

https://youtu.be/2BY32wbI6y4

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 18:31 от Mama Ru

# 616
Благодаря, снимай! Обаче с тези къщички се подсетих нещо. Тя например знае точното число при деление. Няма грешки. Например 42:7=6 и така всички.. Обаче нали делят по-големи числа. Например трябва да раздели 684...:9=  И започва 68 не се дели на 9, а кое е най-близкото число, и не се сеща за 63 в случая, започва чудене, мислене, а като е изпитване греши, взема по- малко число, 54 например.  Но пък в таблицата за 9 е много лесно. Сега го видях от показаните къщички. Числото е с някоя първа цифра, а за единици има допълнението до сбор 9. Например 18, 27,36,45,.. Така че 6 и 3, за да е сбор 9. Не знам как го обясних. Ще пробвам на детето.

# 617
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Laurentin, мисля, че е нормално да не се сещат кое е най-близкото число. При деление с 9 го карам да почне да търси числото от 10. В твоя пример 70 е малко по-голямо от 68, да пробва тогава дали 7 пасва при 9.

Виж дали тук ще намериш нещо, незнам до къде са с математиката в Бг.

Мама Ру,  благодаря.
За моето дете не става. Той не е много по подобни задачи. Знаеш ли дали има по-сложни неща?

# 618
Започват от най-елементарното и след това надграждат..Дъщеря ми още не е стигнала до умножение и деление. На моменти й омръзва, защото има повторение и еднообразност и тя губи интересно, но от друга страна е необходимо да се измине пътя. Тя тръгва в трети клас, а на практика менталната аритметика я започна от ниво детска градина. Но и няма как да се прескачат основните положения. Има различни формули, които усвояват преди да минат към по-сложни неща. Не знам колко нива са е докъде ще стигне тя. За сега е на втория учебник.

# 619
Моето има онлайн обучение няколко дни заради падналия сняг. Днес го оставих сам в стаята да се справя с урока с предтекст, че имам работа. и инсталирах камерата на бебефона скришно, за да го следя какво прави. Стоя на стола пред таблета 25 минути без да става. Часът им е 30 мин. През почти цялото време си игра с настройките на таблета, без да се концентрира върху урока. Представете си, че учителката разказва много интересна приказка. Ката приключи и питате детето какво е разказала госпожата, то вдига рамене. Защото не може да си задържи вниманието там за повече от няколко минути. На 25-тата минута стана от стола преди урока да приключи, защото му се доходило до тоалетна.
Затова се питам как вашите деца се справят с онлайн уроцити. Че са и по-доволни от присъствената форма? Наистина ли могат да се концентрират? И подобрява ли се концентрацията след години, защото сега е още предучилищна, и въобще не ми се мисли какво ще става по-натам, ако невъзможността да се концентрира остане същата. Тръпки ме побиват като си помисля

# 620
Almira, декември бяха на тийймс. Много, много добре. Значи в клас тя се разсейва от децата, обстановката, отделно е срамежлива. Като резултат рядко нещо е научила в клас, повечето е загубено време в училище и уморено дете. На до, госпожата не ги оставяше. На нов урок ги караше по номерата в класа да четат всяко дете по 1 изречение, да решат на глас по една задача, да отговарят на следващо упражнение по бел. Така всеки трябваше да си следи номера и да внимава, тя изключила микрофони и съответно не могат да се включват когато си искат и да гиворят, както е в клас. Аз напоследък не съм доволна от госпожата, че много тестове дава, но до през декември го беше организирала перфектно.

# 621
От къде може да се купи Есприко, освен в аптеки Субра? Търся го в чужбина, но го няма, няма и подобни добавки в 1. Трябва да се купува от България явно. Или в краен случай ще ги купувам по отделно.Но и Омега 6 трудно се намира

# 622
  • София
В Германия го продават, за друга чужбина не знам Simple Smile

# 623
Аз съм купувала от електронен магазин от България "омега 3,6,9" и магнезий и цинк отделно.

# 624
Аз ще се го купя от България, въпроса ми беше в кои вериги аптеки се продава, освен Субра?

# 625
  • София
Аз ще се го купя от България, въпроса ми беше в кои вериги аптеки се продава, освен Субра?

Във всяка аптека, в която съм питала, са казали, че могат да го доставят. Аз поръчвам от 366 онлайн. Там е най-ниската цена, която съм намирала.

# 626
Аз го взимам от денонощна аптека Вира, а последния път от Сейба.

# 627
Моето дете пие вече месец Есприко и не забелязвам никакво подобрение. Рано ли е?

# 628
В много източници пише, че не помога. Но въпреки това и аз ще го пробвам. По- скоро да има полза като подпомага основната терапия.
Но също било важно да ограничим детето от сладки и купешки продукти с консерванти, доколкото е възможно. Минимално количество захар.

Друго да попитам. Забелязали ли сте липса на емпатия и съпричастност при вашите деца?   Моето куца в графа чувства.

# 629
О, консервантите в готовите храни и сладкото провалят всичко при хиперактивните! Те са голям бич и за раздразнение, за избухване.

Общи условия

Активация на акаунт