MasterChef България сезон 3, тема 5

• 89 675
  • 884
  •   1
Отговори
# 585
  • До морето
И 10 пъти повтори на журито, че това било според последните световни тенденции, нали те ако не знаят, той да им натърти!

# 586
Така де, да не вземат да се объркат, че е "Балкантурист".  Laughing
Аз не можах само да разбера, защо порязаха Иван и го отказаха да прави това, което беше замислил – някаква модернистична шопска салата, но модернистичният таратор мина и то на финал.

# 587
  • София
А аз седя днес, изумена все още от вчера и се чудя... Колко информация си погълнал - било от книги, било от интернет, било от ресторанти, за да направиш такива чудеса в кухнята? Колко си прочел? Колко време си отделил и каква е тази любов към хобито ти?
И не стига, че си погълнал тази информация, а си стигнал до ниво, че експериментираш до край и поемаш рискове единствено и само с идеята да се изпиташ сам - до къде стигат възможностите ти. Нивото на желирания таратор и (за пореден път) агнешки котлети беше много под знанията на това момиче.
Респект!

# 588
И на мен основното и десертът на Божана не ми харесаха. Иначе мисля, че заслужено победи. Няма спор, че като цяло се справи по-добре.

Всички взаимстват рецепти и идеи за презентации. Включително и Божана, особено начинът, по който си подреждаше чиниите се среща доста в интернет. Тук водещо беше кой е по-подготвен. Божана не я чух нито веднъж да каже, че нещо не е опитвала или готвила, за разлика от много други. За финала си беше "написала" домашното отлично и изпълни рецептите до перфекционизъм. Росица ме разочарова. Все си мисля, че за три месеца можеше да подбере по-добри идеи и да ги отрепетира, така че да не допуска такива елементарни грешки. Димитър също се справи добре, но в сравнение с Божана, беше на по-ниско ниво.

# 589
  • София
Влизам специално да честитя на Божана победата. Вчера не гледах финала и чаках с нетърпение да видя, кой побеждава. Като видях, че е тя...много се зарадвах. Това определено беше най-силния и емоционален сезон, а тя изпъкна още на кастингите. Харесва ми, че е лудичка. Обичам емоционални, леко луди и талантливи хора. Успех и желая и довечера с кеф и спокойствие ще си изгледам финала!  Party Party Party
Аз предпочитам да си гледам промото вместо после .....тръпката я няма.....ноооо кой както може☺
От снощи се чудя кога ще има следващ сезон ,за Гласът на България кастингите са започнали ......

# 590
И така и не разбрах каква беше идеята и Росица да е на финала... Можеше спокойно на полуфинала да си завърши трета и пак никой да не й отрече напредъка и уменията.

# 591
Много от нещата, които готвеше Божана са като яхнии... Балонът и от изомалт беше пълна катастрофа
Чета, чета и се чудя - ние едно и също предаване ли гледахме ?! Какви яхнии, какви пет лева, бе хора ?!  ooooh!
Хайде Димитър да направи балон от изомалт, а, дали ще се справи ? Катастрофа било... ooooh!
Неговите димящи чаши защото бяха супер оригинални, нали ? Счупи тъпомера, много се извинявам. Какво беше това на кулинарно състезание ?! Тараторища и тиквички с цедено мляко, па макар и по-модернизирани и поднесени с димящи коктейлченца.
Е, хайде остави хората да имат и те свое мнение, става ли?
На мен тези безформени балони на Божана също не ми харесаха и не виждам място за прехласване. Остави хората да си изкажат мнинието, без да подскачаш така разпалено.

# 592
Ако дойдеш да ме видиш как съм се опънала на дивана, няма въобще да предположиш, че подскачам, камо ли пък разпалено Peace
Оставям всеки да си има мнение, не подскачам и не натрапвам своето. Просто го изказвам, опонирайки на написаното от другото момиче и очудвайки се как може ястията на Божана да бъдат наречени яхнии.
Май ти скачаш, но недей, защото не ми се занимава да влизам в излишни махленски спорове. Peace

# 593
Не е нужно за опонираш така пространствено на всеки, който посмее да каже, че нещо на Димитър му е харесало повече от това на Божана. Хората имат различен вкус, което е много хубаво.
Махленските спорове се вижда кой се опитва за ги заформя, така че няма нужда от повече дискусия.

# 594
Не е нужно за опонираш така пространствено
Ти четеш ли постовете ми ? Къде видя чак пространствено опониране ? Да не би под всеки пост да следва мой ?
Нищо повече няма да изкоментирам към постовете ти, просто е абсолютно излишно !

# 595
Я сложете тук една яхния, да видим. И аз яхнии не видях. Thinking

# 596
  • Другата България
Всички взаимстват рецепти и идеи за презентации. Включително и Божана, особено начинът, по който си подреждаше чиниите се среща доста в интернет. Тук водещо беше кой е по-подготвен. Божана не я чух нито веднъж да каже, че нещо не е опитвала или готвила, за разлика от много други. За финала си беше "написала" домашното отлично и изпълни рецептите до перфекционизъм. Росица ме разочарова. Все си мисля, че за три месеца можеше да подбере по-добри идеи и да ги отрепетира, така че да не допуска такива елементарни грешки. Димитър също се справи добре, но в сравнение с Божана, беше на по-ниско ниво.
Мнението ми се припокрива горе - долу с написаното. Зя Божана бях, казвах го и го писах многократно, заслужено победи според мен и много се радвам за нея. Заслужена победа, с оглед представянето ѝ през целия сезон. Нямаше по-заслужил от нея /е, Куку малко, но него го коментирахме вече/. Единствено се чудя защо стоеше с тази почти разплакана физиономия всеки път, когато презентираше пред журито, аха-аха да се разплаче, самоувереност ли ѝ липсваше, нервите ли ѝ дадоха фира? Накрая почти си беше ревнала, не искам да мисля какво щеше да стане ако беше загубила.....
Балоните бяха малко безформени, да, но това са бели кахъри на фона на всичко показано от нея не само снощи. На хапките пък само тя беше разбрала правилно какво се иска и точно това беше приготвила, на Роска и Димитър си бяха ордьоври поднесените.... неща.
Димитър сте го изкоментирали, просто се присъединявам към всичко казано. Много лошо впечатление ми направи това, че не я поздрави накрая, докато тя специално му благодари. На то си е до възпитание и манталитет все пак.

# 597
Оставям всеки да си има мнение, не подскачам и не натрапвам своето. Просто го изказвам, опонирайки на написаното от другото момиче и очудвайки се как може ястията на Божана да бъдат наречени яхнии.

Това е мое мнение и мой вкус, възможно е въобще да не съм права.

Я сложете тук една яхния, да видим. И аз яхнии не видях. Thinking

https://www.facebook.com/bgMasterChef/photos/pcb.127079988970569 … ype=3&theater
https://www.facebook.com/bgMasterChef/photos/pcb.127079988970569 … ype=3&theater

# 598
Я пусни сега да видиш действително какво е яхния в кой да е готварски сайт. Crazy

# 599
няма нужда- за този формат яхнията на баба ми не върви
но нейното ястие по-скоро прилича на сготвена яхния - и месото и зеленчуците... във фюжън вариант
това си е мое мнение и така ги виждам нещата, не ми се рови да показвам още нейни изпълнения, които са оформили мнението ми за това
И много ясно отбелязах още в началото, че просто стила на готвене на Димитър ми харесва повече- излишно е да постваме доказателства, когато всеки има различен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт