MasterChef България сезон 3, тема 5

• 89 654
  • 884
  •   1
Отговори
# 600
Гледах Божана в Преди обед, много яка мацка, радвам се, че тя спечели, въпреки че не харесвам Димитър снощи и той се представи блестящо. Много труден избор за победител.

# 601
И така и не разбрах каква беше идеята и Росица да е на финала... Можеше спокойно на полуфинала да си завърши трета и пак никой да не й отрече напредъка и уменията.
И аз не разбрах.Но пък от участието и във финала се затвърди мнението ми че мястото и изобщо не беше там.
Направо ми стана смешна снощи как след постоянното и парадиране, че нейното оръжие е спокойствието, като видя че е на път да отпадне, взе да мрънка че се надява журито да си затвори очите за дребните грешки заради това че била под напрежение

# 602
няма нужда- за този формат яхнията на баба ми не върви
но нейното ястие по-скоро прилича на сготвена яхния - и месото и зеленчуците... във фюжън вариант
това си е мое мнение и така ги виждам нещата, не ми се рови да показвам още нейни изпълнения, които са оформили мнението ми за това
И много ясно отбелязах още в началото, че просто стила на готвене на Димитър ми харесва повече- излишно е да постваме доказателства, когато всеки има различен вкус.

Спор за харесване на различен стил няма. Има само върху определението "яхния". Peace

# 603
Прави се кастинг за мъж на Божана, къде е Цецо  Thinking  Нищо не се каза за него

# 604
  • София
Цецо и Божана, нали, уж се разбираха? Защо Цецо през цялото време подкрепяше Митко?

# 605

Това не ми прилича на яхния, но бурканът от оня ден си беше точно "драпащ да избяга от яхния октопод". Simple Smile А "горската пътечка" на снимката на мен повече ми прилича на
Скрит текст:
"с.ало мече на пътече"
Извинете за сравнението, но това е първото, което ми изникна в ума. Confused Embarassed

От прочетеното тук ми става ясно, че всички могат да изредят какво е сготвил Димитър, но почти никой не е наясно какво точно е сготвила Божана. Иначе, суперлативите летят - експлозия на вкусове, уникално, техники-мехники и т.н. Като изключа предястието, което може да бъде обобщено като морски дарове, за другите и като гледам снимките, пак не мога да си спомня. В десерта имаше балон и пуканки. В основното - неприятно изглеждащи кореноплоди. Вярно е, че всеки си има вкус, но тези неща дори на картинка не ми изглеждат апетитно.  Cry

# 606
тази Божана, ех, това момиче. Млада, амбициозна, борбена, креативна и аз пак да си кажа, ми не я усетих да се заяжда грозно и грубо като Димитър. Не я харесвах въобще в началото, тази самонадеяност ме дразнеше, но с всеки изминал епизод ми ставаше все по-симпатична с това, че не мрънкаше и не се оплакваше, а готвеше. Браво за победата! Заслужена! Гледах я и днес, не чух лоша дума за Димитър, а той дори не я поздрави. Защо сме толкова злобни хората, не разбирам! Не съм гледала Мастършеф 1 и 2, не гледам реалити, случайно го загледах една вечер и ми стана любопитно, но...чакам Мастършеф 4 Simple Smile

а къде видяхте жените на шефовете??? И аз да погледна Simple Smile

# 607
  • София
Гледах Божана в Преди обед, много яка мацка, радвам се, че тя спечели, въпреки че не харесвам Димитър снощи и той се представи блестящо. Много труден избор за победител.

Гледах я и аз. Няма такава енергия, ентусиазъм и диво любопитство към всичко в живота. Явно гори във всяко нещо с което се захване и неминуемо заразява и околните.  Wink
Такива хора са уникални сами по себе си, независимо от областта, в която се изявяват, дори и да остават неразбрани.
Уникално момиче - абсолютното откритие на сезона.

# 608
  • Ню Йорк
тия смачкани балони бяха кофти.
А кривите сглобени сфери на Димитър бяха страхотни, нали ?
Аз харесвам коктейли и нямам проблем с тях  Wink, но не и поднесени в Мастършеф и придружаващи всяко ястие. Към едно - да, но иначе малко в повече ми идва.

Странно тогава защо ли в истинските гурме ресторанти правят така  newsm78

# 609
В основното имаше мозък, език, шкембе, патешко, нахут, кореноплодни и плодове. Аз затова и писах, че не ми хареса. Прекалено много неща за моя вкус. За десерт няма начин да предпочета карамелизирани пуканки пред нещо шоколадово. Предястието беше ОК, ако се абстрахираш от количеството. Съгласна съм, че репликите на Димитър пред журито бяха излишни, но в интерес на истината беше прав за размера на порцията. Но пак да си кажа, на база цялостно представяне в сезона, победата и е напълно заслужена.

# 610
Странно тогава защо ли в истинските гурме ресторанти правят така  newsm78

Как правят - към предястието, основното и десерта поднасят коктейли ли ? Не ми се вярва.

# 611
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
От прочетеното тук ми става ясно, че всички могат да изредят какво е сготвил Димитър, но почти никой не е наясно какво точно е сготвила Божана.

Това пък как ти хрумна?  Rolling Eyes Амюз буш-ът й беше от риба тон с карамбол, лук и люти чушки, патица и мус от сирена. Предястието - морски дарове /омар, стриди, миди Сен Жак/ в собствен сос, спонж/спондж кейк и водорасли. Основното - мозък, език, шкембе и патешко с плодове и фалафел. Десертът - профитерол с крем от фурми, шоколадов корал, замразени плодове и карамелени пуканки.

# 612
  • София
За четвърти сезон - за взема да си пожелая сляп музикант-веган, който готви на слух и допир, издухва съвършени захарни сфери с тромпет, под звуците на "Неаполитански танц" от Чайковски и ги пълни с плодова салата, дизайнерски сладолед с хималайска сол и малки сферички с шотчета от коктейлчета?
Joy Heart Eyes

# 613
В основното имаше мозък, език, шкембе, патешко, нахут, кореноплодни и плодове. Аз затова и писах, че не ми хареса. Прекалено много неща за моя вкус. За десерт няма начин да предпочета карамелизирани пуканки пред нещо шоколадово. Предястието беше ОК, ако се абстрахираш от количеството. Съгласна съм, че репликите на Димитър пред журито бяха излишни, но в интерес на истината беше прав за размера на порцията. Но пак да си кажа, на база цялостно представяне в сезона, победата и е напълно заслужена.
Съгласна съм с всичко написано. Победата ѝ може да е била напълно заслужена, защото някакви капацитети опитват и решават(абстрахирам се от слуховете за нагласена победа, защото винаги ги има), но нейните чинии не ми бяха привлекателни през целия сезон. От друга страна се радвам, че участваше в шоуто, защото без нея нямаше да е толкова интересно и шарено. Simple Smile
От прочетеното тук ми става ясно, че всички могат да изредят какво е сготвил Димитър, но почти никой не е наясно какво точно е сготвила Божана.

Това пък как ти хрумна?  Rolling Eyes
В цитата се крие и отговорът. Sunglasses Споделенето беше за прочетеното допреди моя пост Wink, но благодаря за внесената яснота. Simple Smile

# 614
  • София
Днес не мога да започна да работя. Simple Smile Търся си къде мога да гледам Божана. Изключително завладяваща и впечатляваща млада жена, която влага душата и сърцето си във всичко, което прави. Много я харесвам и й пожелавам да бъде много щастлива.  Hug
Ето я при Сашо Кадиев:
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/bozhana-kacarova … a-masterchef.html

Общи условия

Активация на акаунт