MasterChef България сезон 3, тема 5

• 89 642
  • 884
  •   1
Отговори
# 615
Че аз на Димитър името не му помнех, наричах го Георги. Как да запомня нещо сготвено от него. Помня само ехидните му подмятания, защото дразнят. Всичко останало му е незапомняемо  Laughing (пак по нехови думи да припомним-вторите никой не го помни).

# 616
  • Варна
Димитър не бил поздравил Божана. Евгени не поздрави Севда, нито Елена - Симеон. Отстъпиха назад оставяйки победителите да изживеят мига си.
Чудите се в какво да го обвините човека.-)

# 617
  • София
От прочетеното тук ми става ясно, че всички могат да изредят какво е сготвил Димитър, но почти никой не е наясно какво точно е сготвила Божана.

Това пък как ти хрумна?  Rolling Eyes Амюз буш-ът й беше от риба тон с карамбол, лук и люти чушки, патица и мус от сирена. Предястието - морски дарове /омар, стриди, миди Сен Жак/ в собствен сос, спонж/спондж кейк и водорасли. Основното - мозък, език, шкембе и патешко с плодове и фалафел. Десертът - профитерол с крем от фурми, шоколадов корал, замразени плодове и карамелени пуканки.

ГЛУ-ПО-СТИ! Една яхния беше всичко... Hug

+ балоните Simple Smile

# 618
  • Другата България
От прочетеното тук ми става ясно, че всички могат да изредят какво е сготвил Димитър, но почти никой не е наясно какво точно е сготвила Божана.

Това пък как ти хрумна?  Rolling Eyes Амюз буш-ът й беше от риба тон с карамбол, лук и люти чушки, патица и мус от сирена. Предястието - морски дарове /омар, стриди, миди Сен Жак/ в собствен сос, спонж/спондж кейк и водорасли. Основното - мозък, език, шкембе и патешко с плодове и фалафел. Десертът - профитерол с крем от фурми, шоколадов корал, замразени плодове и карамелени пуканки.

+ балоните Simple Smile
Кое е било яхния? newsm78

# 619
Съгласна съм, че репликите на Димитър пред журито бяха излишни, но в интерес на истината беше прав за размера на порцията.

И как точно прецени, че е прав, като дори шефовете повториха няколко пъти, че количеството всъщност е идеално за предястие? Laughing Peace

# 620
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Че е яхния е ясно.  Wink Laughing По задание на съфорумка просто изброих продуктите, вложени в направата й.

Мesmunda, няма за какво. Имах предвид, че щом сме следили внимателно какво и как точно е приготвил Димитър, няма как да не сме направили същото и с приготвените от Божана ястия.  Peace

# 621
Някой може ли да каже две думи за поведението на Куку и Цецо. Уж бяха "мъжът ми и брат ми" за Божана, а как така стана, че изведнъж минаха към другия лагер?
Предполагам, че е обсъждано по-рано в темата, но не мога да смогна с всичко написано.

# 622
  • София
Съгласна съм, че репликите на Димитър пред журито бяха излишни, но в интерес на истината беше прав за размера на порцията.

И как точно прецени, че е прав, като дори шефовете повториха няколко пъти, че количеството всъщност е идеално за предястие? Laughing Peace

А и Божана нали му обясни, че черупките на мидите не се ядат.  Grinning

# 623
Браво, браво, бравооо на Божана и на журЕто, че успя да възнагради таланта, творчеството и позитивността!
Не мога да повярвам, че след вчерашния финал все още има хора, които да хейтят Божана. Не мислех да коментирам Димитър, но сега с всичките глупости, които прочетох за Божана...
Някой беше коментирал, че Божана си е написала домашното за вчера - абсолютна истина - тя си беше написала домашното, МитЮ си беше преписал домашното  Mr. Green
В никакъв случай Димитър не е лош готвач, просто не може да си мечтае дори да превъзхожда Божана по отношение на креативност, талант, техники, характер и отношение към готвенето и околните.
МитЮ, гурме не значи задължително изчанчено, човеко. Първо, всичките пушаци и "техно-емоционална-молекулярна" кухня изобщо не са новост и лично на мен ми изглежда доста неапетитно, студено и самоцелно концептуално. За сметка на това при Божана всичко ми изглеждаше апетитно и ако не се лъжа актуалната тенденция е нещата да изглеждат по-домашни, така че коментара че били като яхнии всъщност изписва вежди.  Peace Освен това с тези напитки  newsm78 дроб сарма с лимец и коктейл тип Мохито, той шегува ли се? Мохито? Ама честно ли? С шампанско...  ooooh! в комбинация с дроб сарма...
За коментарите му по адрес на Божана и на собствените му заложби... какво да се каже? Грозна работа. Питат го с какво неговия опушен "таратор" превъзхожда ястието на Божана и той вместо да изтъкне хипотетичните предимства на своето предястие, започва да се подиграва на чинията на Божана... жалка история. Не знам с какви точно качества на характера си е впечатлил приятелката си, не за друго, просто в този човек няма и помен от кавалерство, добронамереност или човечност. Това последното не е много красиво от моя страна, но в крайна сметка тук постоянно се коментират личностните качества на Божана, що пък да не си кажа за Митко  Mr. Green
Бил правил съвременен прочит на българската традиционна кухня, в съответствие със световните тенденции - 2/3 от "амюз бЮша" му не беше български (чийз кейк и дзадзики, човек!), в основното - тайландска къри паста (ко, каза, ко?), гвоздея на десерта му - шоколад, два вида меко сирене и фламбе.
Изобщо не съм вманиачена по кулинарията, гледам с огромен интерес две-три предавания и дори аз при това положение бях виждала и чувала абсолютно всички техники, които той използва. Нямаше едно нещо, което не го бях виждала в други предавания.
Чудя се колко са платили на Цецо и Куку да кажат, че подкрепят Димитър  hahaha
Пешо пак супер ме изкефи.
Божана беше вълшебна, много ме зарадва това момиче. Надявам се да продължава със същтата страст и позитивизъм да се развива. Представи се невероятно вчера и като хоби готвач и като човек. Отнесе се добре към Димитър. Беше уравновесена и концентрирана докато готвеше и не позволи на коментарите от претендента да я отклонят. В ястията си сложи неща, които никога не съм яла (например мозък, не ме изкушава принципно), обаче цялото меню което представи от вчера бих го омела до дъно. И то само с чаша хубаво вино, защото апетитната храна няма нужда от димящи чаши подобрители на вкуса  Rolling Eyes

# 624
  • Ню Йорк
Странно тогава защо ли в истинските гурме ресторанти правят така  newsm78

Как правят - към предястието, основното и десерта поднасят коктейли ли ? Не ми се вярва.

Абсолютно към всичко се поднася съответната напитка, колкото и да не ти се вярва. Аз лично имам претенции на човек обиколил огромно количество от тези ресторанти по цял свят.

# 625

Знам, че шефовете одобриха размера, но това не променя моето мнение, че порцията е голяма. В крайна сметка не съм сляпа, нито пък глуха и не съм длъжна да се съгласявам на 100% с тях. Те и основното и харесаха, аз обаче не съм във възторг от избора и на продукти за него. Лично мнение, не държа да се съгласявате с мен.

И аз останах изненадана, че Цецо, Куку и Виктория бяха за Димитър. Иван едва ли би подкрепил точно него, но не видях да подкрепя и Божана.

# 626
Някой може ли да каже две думи за поведението на Куку и Цецо. Уж бяха "мъжът ми и брат ми" за Божана, а как така стана, че изведнъж минаха към другия лагер?
Предполагам, че е обсъждано по-рано в темата, но не мога да смогна с всичко написано.
В интерес на истината не сме обсъждали това, че Цецо и Куку бяха за Димитър. Възможно е симпатиите да са били еднопосочни - тя да ги е харесвала и чувствала близки, а те нея - не чак толкова.

phelippa, Иван подкрепяше Божана определено.
А Димитър на онзиденшния купон в ресторанта на Севда беше направил същите агнешки ребърца от основното си на финала и не бяха нещо невиждано.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 15:02 от Reinа

# 627
  • Другата България
И аз останах изненадана, че Цецо, Куку и Виктория бяха за Димитър. Иван едва ли би подкрепил точно него, но не видях да подкрепя и Божана.
Май доста неща не си видяла, Иван беше един от първите, които отидоха да я поздравят, в гръб го дадоха, а и преди това в коментар каза, че е за нея.

В интерес на истината не сме обсъждали това, че Цецо и Куку бяха за Димитър. Възможно е симпатиите да са били еднопосочни - тя да ги е харесвала и чувствала близки, а те нея - не чак толкова.
Нали заедно бяха всички в "Бургеро", не вярвам да имат разногласия,това е било само за пред камерата мисля, щото не е имало кой да подкрепи Митю иначе. Mr. Green Sunglasses

# 628
Нали заедно бяха всички в "Бургеро", не вярвам да имат разногласия,това е било само за пред камерата мисля, щото не е имало кой да подкрепи Митю иначе. Mr. Green Sunglasses

Да, твърде възможно. Иначе сал една Виктория щеше да вика за него. Освен приятелката и сестра му.  Laughing

# 629

За Виктория не е изненада. Това досадно и вечно превъзбудено като първомайско пионерче кореноплодно, винаги си е било за Димитър. Но поведението на Цецо и Куку ме изненада. Рязко обърнаха палачинката накрая.

Общи условия

Активация на акаунт