Избор на прахосмукачка- 2

• 120 445
  • 785
  •   1
Отговори
# 390
Може и така да е. Ползвала съм я само за пране преди време и наистина не помня кое от коя страна е. Значи с нея става и да се мие, супер. А какъв препарат слагате? Нали знаете, че трябва да са специални за машина? Слага се и антипенител.

Приставките за мокро миене са 2 голямата заедно с четката отпред е за миене на твърди настилки, а малката е за пране на килими и дамаски. Даже по-скоро е за дамаски на мебели, за пране на килими се използват доста по-масивни машини, които освен впръскване и измукване имат едни въртящи се четки. С нашият тип има известно освежаване с цената на доста хамалогия. Използва се малката защото с нея се получава по-силно засмукване и успяваш да събереш повече течност отколкото с голямата. От твърди покрития течността се изсмуква много по-лесно и там голямата пък покрива по-голяма площ за единица време. За препаратите аз навремето, когато си взех зелмера си купих една 5 литрова туба професионален препарат за почистване, от който слагам една капачка и още не е свършил, с него после пода скърца.  Проблема е, че някой трябва да чисти с тази прахосмукачка, а ме мързи да да извършвам цялата процедура по сглобяване и след това миене, затова по-често мия с обикновен моп въпреки че с него не измиваш толкова добре.

Ето това е препарата.
https://kamakbg.com/product/221/icefloor-simplex-za-pochistvane- … ovi-nastilki.html

# 391
  • Велико Търново
Има ли някой отзиви за Бош BGS05A222?

# 392
Някой ползвал ли е iRobot Roomba? Обмислям много сериозно да си купя. Проблемът при нас е, че поради пернати любимци, които са по цял ден пуснати, се налага чистенето да е поне 2 пъти на ден на остатъци от храна, перушина и каквото там са изчоплили през деня. Между чистенията продължавам да им събирам боклука с метличка и лопатка, но нещо не се справям, те цапат по-бързо, отколкото аз успявам да им почистя. Отделно, че в последно време взех да се схващам от непрестанното навеждане и си мисля, че нещо такова би ми било от огромна полза.
Спряла съм се на модели 605 или 616, но не мога да се реша. Чудя се дали ще чисти като хората, дали ще обира ефективно или ще трябва да ходя след нея и да събирам това, което не е успяла да събере. Също така колко ток харчи ако базата и е непрестанно включена. Ей такива работа. Ако някой ползва, ще се радвам да даде мнения.
Аз съм с Румба 680 мисля. Имам я от две години и половина и съм изключително доволна. Не ползвам друга прахосмукачка. Имам 2 деца и куче.

# 393
  • Благоевград
Здравейте,
трябва ми малка ръчна прахосмукачка за чистене на космите на котката.Искам да чистя само там, където е спала.
Пробвах ръчната на Бош от модел 2 в 1( не знам точния модел - свекърва ми си я взе миналия месец на някаква промоция за  300 лева), но е много слаба и само вее косъмчетата.Може ли да препоръчате нещо.За цялостно чистене имам зелмер с воден филтър.

# 394
  • Ловеч
Аз съм с Philips 3в1 и съм много доволна.
https://www.technopolis.bg/bg/Stick/Vacuum-cleaner-PHILIPS-FC6404-01/p/813697

# 395
  • София
Миналата година по черно-петъчните разпродажби купих тази за майка ми, за £29.99. Много силно дърпа, а разпродажбите наближават!
Ако нямаш пред вид толкова малка, то виж тази Има всякакви аксесоари и ще ти е удобна освен за котката и за бързо почистване на жилището. Има много обяви.

# 396
  • Благоевград
Благодаря,
а тази дали ще ми върши работа? - https://magprom.net/prakhosmukachki/rchna-prakhosmukachka-shark- … andvac-25748-500w

# 397
  • София
Предполагам, че ще Ви свърши работа. Не съм сравнявала мощности, предполагам че са еднакви или близки с предложеният от мен вариант. Тук просто имате същата прахосмукачка с кабел, но нямате приставките, които ще са от полза за почистване на цялата къща. Според мен не си струва да спестите някой лев, а да не ползвате пълната функционалност на прахосмукачката.

# 398
Някой има ли впечатления от марката "Хувър"? Какво мислите за тази?
https://www.technopolis.bg/bg/Bagless-vacuumcleaners/Vacuum-clea … -KS50PET/p/811311
Параметрите са отлични, притеснява ме само липсата на регулатор на мощността. И не съм я виждала на живо, не знам как се изпразва контейнера Thinking

# 399
Ние сме с Roboclean , за село сме си взели един по-стар Rainbow. Прахисмукачките с филтър са ми като метли на ток: прах и неефективност.

# 400
Всички прахосмукачки са с филтър, включително Rainbow и Roboclean.

# 401
Доста мнения прочетох и се спрях на два модела Philips.
https://m.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-philips-powerpro-comp … -09/pd/D73KYDBBM/
И другата
Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Expert FC9744/09, TriActive+, Енергиен клас A+, Телескопична тръба, Зелена.
Коя ще ме посъветвате да взема.Втората е доста по скъпичка и дали си заслужава 100лв отгоре

# 402
Всички прахосмукачки са с филтър, включително Rainbow и Roboclean.
Става въпрос за филтъра и торбичката на традиционните прахосмукачки, които са си инкубатор на бактерии. HEPA  филтърът е нещо съвсем различно. Все пак всеки сам си преценява спрямо нуждите и бюджета, който може да отдели. От 1994г. използваме този тип почистващи системи и не бих ги заменила за ел. метла Simple Smile

# 403
Доста мнения прочетох и се спрях на два модела Philips.
https://m.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-philips-powerpro-comp … -09/pd/D73KYDBBM/
И другата
Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Expert FC9744/09, TriActive+, Енергиен клас A+, Телескопична тръба, Зелена.
Коя ще ме посъветвате да взема.Втората е доста по скъпичка и дали си заслужава 100лв отгоре
Втората е с клас С на почистване на килими и само с една четка повече от FC9744/09!

# 404
Става въпрос за филтъра и торбичката на традиционните прахосмукачки, които са си инкубатор на бактерии. HEPA  филтърът е нещо съвсем различно. Все пак всеки сам си преценява спрямо нуждите и бюджета, който може да отдели. От 1994г. използваме този тип почистващи системи и не бих ги заменила за ел. метла Simple Smile

Торбичката, циклонът или водата са все филтри, които филтрират до някаква степен според вида и модела. Хепа филтърът е краен филтър и работата му е да улови каквото не е уловено от по-грубите филтри преди него. По-старите прахосмукачки Rainbow нямаха Хепа филтър и разнасяха прах във въздуха както и обикновените прахосмукачки с разликата, че е някак си е по-така да разнасяш прах не с някаква си проста "ел. метла" за 100-200 лева, а със "система" за 2000$.

Общи условия

Активация на акаунт