Избор на прахосмукачка- 2

• 120 327
  • 785
  •   1
Отговори
# 510
Уффффф....
Аз пък утре чакам да дойде ей таз!
https://www.technopolis.bg/bg/Bagless-vacuumcleaners/Vacuum-clea … C9729-09/p/813690
Няма сепаратори, Хепи-Мепи филтри и дрдрдр.
Трябва ми да смукна космите на котката от диваните, че Irobot Roomba пълзи само по пода.
Ще споделя мнение след първото пускане колко прах улавя и неулавя Simple Smile
п.с. То при нас все едно сме в археологически разкопки вече година. И грам не ме интересува колко прах ще издуха през филтъра, защото отвън си влиза завидно количество.

# 511
Тази прахосмукачка, която си сложил на схемата за първи път я виждам, ще пратя снимки на моята и сепаратора Simple Smile за да видиш, че няма нищо общо.

Няма нужда да ми изпращаш снимка. Това е разрез на Ritello и ми е ясно, че на външен вид се различава от Rainbow и от Roboclean. Сложих тази снимка за да ти покажа вътрешното устройство, а там особени разлики няма. Ето ти една схема на Rainbow

Най-отгоре е мотора, после е турбината и най-отдолу сепаратора 31. Същото устройство както Ritello и както ще е при Roboclean.

# 512
  • Балчик
Уффффф....
Аз пък утре чакам да дойде ей таз!
https://www.technopolis.bg/bg/Bagless-vacuumcleaners/Vacuum-clea … C9729-09/p/813690
Няма сепаратори, Хепи-Мепи филтри и дрдрдр.
Трябва ми да смукна космите на котката от диваните, че Irobot Roomba пълзи само по пода.
Ще споделя мнение след първото пускане колко прах улавя и неулавя Simple Smile
п.с. То при нас все едно сме в археологически разкопки вече година. И грам не ме интересува колко прах ще издуха през филтъра, защото отвън си влиза завидно количество.
Добър избор, аз също преди да взема Милето я гледах и за малко да я поръчам. Ходих и да я гледам на живо. Има по-добри стойности на въздухопотока от останалите масови прахосмукачки. Да си я ползвате със здраве.

# 513
  • до най-прекрасния мъж
Сепараторът в този вид прахосмукачки отделя водата от въздушният поток, за да не попадне вода в двигателя. При по-евтините прахосмукачки с водна филтрация това се върши от един или повече дунапренени филтъра, които се перат или само се изплакват. Водата е тази, която върши работата да улавя праха и хепафилтърът, който е най-накрая дообира най-финото. 
Просто и елементарно.

# 514
Здравейте, дали някой от вас може да ми даде мнение зза тези 2 прахосмукачки;
https://www.emag.bg/multifunkcionalna-prahosmukachka-bosch-2-v-1 … aW1iMEUbzQLCkQlk#
и
https://www.technopolis.bg/bg/Bagless-vacuumcleaners/Vacuum-clea … RO7283EA/p/818394
понеже имам 2 бебета и килим ми трябва нещо, с което набързо да минавам вс ден и да не ги плаши. Приемам и др варианти, мн ще съм благодарна, ако има кой да помогне.  Simple Smile

# 515
Сепараторът в този вид прахосмукачки отделя водата от въздушният поток, за да не попадне вода в двигателя. При по-евтините прахосмукачки с водна филтрация това се върши от един или повече дунапренени филтъра, които се перат или само се изплакват. Водата е тази, която върши работата да улавя праха и хепафилтърът, който е най-накрая дообира най-финото. 
Просто и елементарно.
Е това да переш филтри ми звучи като да переш парцала...доста гнусно. Нали за това са създадени всички тези технологии да улесняват максимално и да бъдат максимално ефективни. По тази логика може направо с метлата. То и затова са евтини тези прахосмукачки, защото не вършат работа Wink
Всеки си преценява, ние с ММ сме фенове на всичко Hi-Tech в дома, така, че сме направили правилния за нас избор. Не мога само да разбера защо се опитвате да отречете ефективността в отдавна доказала се технология.

# 516
Защото в случая не става въпрос за ефективност.
От известно време чета темата и оставам с впечатление, че просто се опитваш да убедиш сама себе си, че не си се прецакала.
Не всичко хай-тек на космическа цена е ефективно, би трябвало да го знаеш Simple Smile

# 517
Защото в случая не става въпрос за ефективност.
От известно време чета темата и оставам с впечатление, че просто се опитваш да убедиш сама себе си, че не си се прецакала.
Не всичко хай-тек на космическа цена е ефективно, би трябвало да го знаеш Simple Smile
Не смятам, че съм се прецакала. Второ, цената никак не е космическа за такъв тип уред.
Извинявай, ама един фотоепилатор струва 1000лв.
Имаме Рейнбоу от 94г - работи перфектно
Робоклийнът е от 2012 г. ( сега ще ни го изкупят и ще вземем нов модел)
Когато разделиш инвестираната сума пари и разходите ( които са минимални) удряш чертата и разбираш.
Не е като да не съм имала и други прахосмукачки от любопитство, но всичките са свършвали в OLX Simple Smile

# 518
Просто и елементарно.
Е това да переш филтри ми звучи като да переш парцала...доста гнусно. Нали за това са създадени всички тези технологии да улесняват максимално и да бъдат максимално ефективни. По тази логика може направо с метлата. То и затова са евтини тези прахосмукачки, защото не вършат работа Wink
Всеки си преценява, ние с ММ сме фенове на всичко Hi-Tech в дома, така, че сме направили правилния за нас избор. Не мога само да разбера защо се опитвате да отречете ефективността в отдавна доказала се технология.

А контейнера с мръсната вода не го ли миете? Или той не е гнусен, за разлика от филтрите?
Също толкова гнусно, но и се налага да се развива и после да се завива и болт, че и да се търка с четка:
https://www.youtube.com/watch?v=-kVbey9_SR0
Предпочитам да измия филтър с вода пред това.
И темата е за избор на прахосмукачка, не е нужно да се превръща в "за или против системите за почистване". Разбрахме вашето мнение, който иска ще се съобрази с него, който не иска - няма.

# 519
Просто и елементарно.

А контейнера с мръсната вода не го ли миете? Или той не е гнусен, за разлика от филтрите?
Също толкова гнусно, но и се налага да се развива и после да се завива и болт, че и да се търка с четка:
https://www.youtube.com/watch?v=-kVbey9_SR0
Предпочитам да измия филтър с вода пред това.
И темата е за избор на прахосмукачка, не е нужно да се превръща в "за или против системите за почистване". Разбрахме вашето мнение, който иска ще се съобрази с него, който не иска - няма.
Е ако човек живее в кочина със сигурност ще трябва да направи процедурите във видеото.
Аз толкова смрад не мога да изкарам от село на двора Simple Smile

# 520
  • до най-прекрасния мъж
Ами именно, поддържаните жилища нямат тази гняс, та да се гнуся, докато си пера филтъра. Който между другото го плакна със слушалката на душа за 30 секунди и който при правилна употреба и поддържане на къщата е леко мокър, не и мръсен. Просто така съм свикнала. В кофата е мръсотията, която би трябвало да те притеснява, не по филтъра.
Извинявай, но една пластмасова джаджа, дето се върти, колкото и хай тек да е, не си струва разликата в парите, която е десеторна спрямо среден клас прахосмукачки с водна филтрация.
Но всеки си знае, парите са си негови, харчи си ги както намери за добре.

# 521
Ами именно, поддържаните жилища нямат тази гняс, та да се гнуся, докато си пера филтъра. Който между другото го плакна със слушалката на душа за 30 секунди и който при правилна употреба и поддържане на къщата е леко мокър, не и мръсен. Просто така съм свикнала. В кофата е мръсотията, която би трябвало да те притеснява, не по филтъра.
Извинявай, но една пластмасова джаджа, дето се върти, колкото и хай тек да е, не си струва разликата в парите, която е десеторна спрямо среден клас прахосмукачки с водна филтрация.
Извикай някой познат с Рейнбоу/Робоклийн да ти мине един път килима или матрака, тогава ще разбереш за какво говоря.
Това не е просто джаджа, а зад тази джаджа има уникален мотор и т.н, но няма смисъл да навлизам в подробности.

И аз бях като тебе, скептична, даже бях чистила цял ден + парочистачка, е като видях за какво става въпрос се хванах за главата. Няма да дискутирам повече по темата. Всеки сам си решава колко да задели, как да чисти и какви са му критериите за чистота. Успех на всички в избора на перфектната прахосмукачка! Лек ден Simple Smile

# 522
Скрит текст:
Извикай някой познат с Рейнбоу/Робоклийн да ти мине един път килима или матрака, тогава ще разбереш за какво говоря.
Това не е просто джаджа, а зад тази джаджа има уникален мотор и т.н, но няма смисъл да навлизам в подробности.

Скрит текст:
И аз бях като тебе, скептична, даже бях чистила цял ден + парочистачка, е като видях за какво става въпрос се хванах за главата. Няма да дискутирам повече по темата. Всеки сам си решава колко да задели, как да чисти и какви са му критериите за чистота. Успех на всички в избора на перфектната прахосмукачка! Лек ден Simple Smile

Просто за обща култура, всички мотори работят на един и същ принцип. Такова нещо като "уникален мотор", който да оказва влияние при процеса на чистене, е просто нелепо.

# 523
  • до най-прекрасния мъж
Чистили са ми, моята не отстъпва по нищо, а струва 350 лв.

# 524

Защо да няма смисъл? Навлез в подробности.

Общи условия

Активация на акаунт