Избор на прахосмукачка- 2

• 120 368
  • 785
  •   1
Отговори
# 465
  • Велико Търново
Има четка за паркет и накрайник за ъгли допълнително. Филтърът се пере и се сме ня около веднъж годишно казаха в магазина. Има един хартиен, който съответно не се мие

# 466
Има четка за паркет и накрайник за ъгли допълнително. Филтърът се пере и се сме ня около веднъж годишно казаха в магазина. Има един хартиен, който съответно не се мие

Много благодаря за бързия отговор и полезната информация.

# 467
Не знам за коя четка на Филипс говориш, но аз искам четка която да почиства точно клавиатури, книги и т.н. Не им знам диаметрите, но на Рейнбоу е с по-малък.
Не разбирам какво ме питаш?

Не съм си формулирал питането правилно. Питах за четката на Филипс, която имате дали не става за деликатни повърхности, защото са и твърди космите или нещо не ти допада формата. И другото което питах е за диаметъра. Някои прахосмукачки са с диаметър 32мм, а други са с 35мм. Трябва да измериш какъв диаметър е вашата. Иначе такива четки с конски косъм, каквато си показала на Rainbow има, но са по 32мм и трябва да ползваш преходник.
Виж тук https://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Universal-Soft-Hors … b448-e078ac133029

Някой има ли Дайсън, но не безжичната да каже впечатления? Безжичната ми е безценна, но моята площ е доста голяма и бързо издиша. А зареждането е 5 часа, тоест дотогава ми е минала музата за чистене. Интересувам се главно имат ли турбочетки и разните там накрайници или отделно трябва да се взима? В Амазон цените са наполовина на скъпите модели, които се продават тук, чудя се за пореден път на какво отгоре?

На мен основната ми е Дайсън. Естествено има накрайници, но турбо четка идва с версиите, които са Animal. Разликата с другите е в окомплектовката. Иначе турбо четки и разни допълнителни пристaвки се продават и отделно. Също така можеш да ползваш тези накрайници, които имаш в момента. Ако ще купуваш Дайсън с кабел имай предвид, че от Дайсън обявиха, че спират да разработват нови модели прахосмукачки с кабел и ще се концентрират върху роботите и безжичните.

Имам притеснения, че батерията може да издъхне след година-две.

По-дълго ще издържи. Около 5-10% на година им пада капацитета. Същите литиеви батерии ползвам в електронната цигара и имам такива на по 5 години и с над 1000 цикъла на зареждане и още се държат.

# 468
  • София
Скрит текст:
Не знам за коя четка на Филипс говориш, но аз искам четка която да почиства точно клавиатури, книги и т.н. Не им знам диаметрите, но на Рейнбоу е с по-малък.
Не разбирам какво ме питаш?
Не съм си формулирал питането правилно. Питах за четката на Филипс, която имате дали не става за деликатни повърхности, защото са и твърди космите или нещо не ти допада формата. И другото което питах е за диаметъра. Някои прахосмукачки са с диаметър 32мм, а други са с 35мм. Трябва да измериш какъв диаметър е вашата. Иначе такива четки с конски косъм, каквато си показала на Rainbow има, но са по 32мм и трябва да ползваш преходник.
Виж тук https://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Universal-Soft-Hors … b448-e078ac133029

Сега вече те разбрах.
Нашата четка в комплекта е такава, твърда, въобще не бих казала, че има някакви косми, използвам я да чистя меката мебел:
Скрит текст:

Добра идея си ми дала за преходник, не знаех, че съществува, мерси! Направо ще измеря диаметрите на нашата тръба и на четката на Рейнбоу и ще си купя такива Simple Smile

# 469
Наистина ли Дайсън ще прекратяват производството на такива с кабел? Жалко ако е така. Дано тогава разработят по-мощна батерия или зареждаща се по-бързо, че 20 минути и после 5 часа зареждане не ми е опция на мен.

# 470
  • au bout du monde
Здравейте, сдобихме се с нова прахосмукачка Миеле https://www.currys.co.uk/gbuk/home-appliances/floorcare/vacuum-c … 10184421-pdt.html

Чудя се дали да купя и турбочетката. Някой има ли я да сподели обира ли добре косми?
Четката за всякакви плоскости е много добра на плочки и паркет, но на мокет и килим е доста трудно да се движи.

# 471
  • Балчик
Здравейте, търся по-подробна информация за тази прахосмукачка. В темата има само едно мнение. Някой друг да си я е закупил също?
Lavor VENTI ENERGY

# 472
Наистина ли Дайсън ще прекратяват производството на такива с кабел? Жалко ако е така. Дано тогава разработят по-мощна батерия или зареждаща се по-бързо, че 20 минути и после 5 часа зареждане не ми е опция на мен.

Може би няма да прекратят производството, но няма да разработват нови. При последните модели, тези от серията Кинетик те елиминираха нуждата от предмоторен филтър, а ХЕПА филтъра, който е след мотора изобщо не се сменя. Няма накъде повече да разработват. А батериите не ги разработват те, правят ги Panasonic, Sony, LG и Samsung.

Чудя се дали да купя и турбочетката. Някой има ли я да сподели обира ли добре косми?
Четката за всякакви плоскости е много добра на плочки и паркет, но на мокет и килим е доста трудно да се движи.

Няма какво да го мислиш. Турбо четките и тези с мотор са предназначени точно за килими и мокети и са много по-ефективни в почистването им от обикновените. Имай предвид, че космите се увиват около четките и ще трябва от време на време да ги почистваш.

# 473
  • au bout du monde

Няма какво да го мислиш. Турбо четките и тези с мотор са предназначени точно за килими и мокети и са много по-ефективни в почистването им от обикновените. Имай предвид, че космите се увиват около четките и ще трябва от време на време да ги почистваш.

Ще си поръчам и турбочетката тогава. Благодаря.

# 474
Откакто започнах да ползвам турбо четка си мисля, че преди изобщо не съм успявала да премахна всички косми от килима. Много и су радвам 😁😁😁

# 475
Не съм сигурна дали е обсъждано,но ще попитам.Какъв препарат използвате за перящите прахосмукачки като зелмер?

# 476
Ние използваме тези в комплекта, има ги и в емаг, но някъде четох, че се купуват и препарати за машинно пране.

# 477
Ние използваме тези в комплекта, има ги и в емаг, но някъде четох, че се купуват и препарати за машинно пране.
И аз използвам тези но ги взимам от Технополис..но търся заместител. Нещо по изгодно.

# 478
Здравейте, коя от двете прахосмукачки бихте ми препоръчали? И двете са с контейнер, клас А на почистване на твърда повърхност, каквато ми трябва и клас А за изходящи емисии. Почти еднакви W, децибели и обем. Едната май обаче има hepa (Бош), а другата не. Май на Филипса се пере, а другия се сменя на 6м-1г. Като добавък и двете имат удължени гаранции, но Боша като че ли е по--непопулярен от Филипса, който доста често се споменава.
BOSCH BGC05AAA1 https://techmart.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BE%D1%81%D0%BC%D … Bosch%20BGC05AAA1
PHILIPS FC9331/09 - https://techmart.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BE%D1%81%D0%BC%D … HILIPS%20FC933109

Здравейте, аз в момента съм в чужбина, но се ориентирам каква прахосмукачка да си купя и от бг сайтовете. Та след ровене (във Франция съм) и аз като че ли се спирам на Бош, защото имат ниска цена, марка са и не им се сменят филтрите по правило. Чудя се между същата, която вие сте избрала и такава с торба, защото май имат по-добра смукателна сила тия с торбите.
Та от ровене попаднах вчера на едно руско видео, в което човекът доста подробно описа и разглоби прахосмукачката. Даже за филтрите каза надолу в обясненията, че са миещи се и няма нужда да се сменят.
https://www.youtube.com/watch?v=nk17XiziZd8

Но клас чистене на килими е Д, не знам какво значи това...и няма регулатор на мощността.

# 479
Това последното определено е кофти. Много нисък клас на килимите и регулатор на мощността си трябва.

Общи условия

Активация на акаунт