Избор на прахосмукачка- 2

• 120 366
  • 785
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте.Купих си прахосмукачка.Много силно засмуква и съм много доволна ,но едно голямо НО...с четката е мъка да изчистя,Чисто физически не мога да я мърдам.Много ми е трудно.С цялата си тежест на тялото я бутам,а за дърпането е още по зле.Резултата е страхотно почистено помещение , но докато приключа съм се узорила яко.Моля предложете ми само четка ,която да върши работа.Нямам претенции , за нещо специално.Нека предложенията да са направени на базата опит.Гледах в интернет ,но не знам коя колко работа ще върши.Благодаря Ви.

# 481
  • София
Каква е четката и какви настилки чистиш? Ако чистиш мокет с четка за паркет ще си е зор, да.
Дай да видим прахосмукачката, четката и кажи какво точно чистиш?

# 482
Каква е четката и какви настилки чистиш? Ако чистиш мокет с четка за паркет ще си е зор, да.
Дай да видим прахосмукачката, четката и кажи какво точно чистиш?

Прахосмукачката е Samsung VCC43Q0V3B. Четката е стандартната в пакета.Има две положения.Едното е за килими-съответно за пътеките и килимите използвам него.За ламината- положението за гладки повърхности.

https://www.samsung.com/bg/vacuum-cleaners/canister-vcc43q0v3bbol/

# 483
Отгоре на дръжката има едно като прозорче,след като го отворите би трябвало да се намали всмукателната мощност и да успеете да вдигнете четката от пода!Ето тук:

# 484
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам подобна в комплекта на моят Зелмер. Наистина този тип трудно се вдигат от пода. Ползвам от този тип: за всички повърхности и нямам проблеми. Имам я в комплект с прахосмукачката и чистя само с нея.

# 485
Отгоре на дръжката има едно като прозорче,след като го отворите би трябвало да се намали всмукателната мощност и да успеете да вдигнете четката от пода!Ето тук:

Има копче за всмукателната мощност ,от там я намалям,но за съжаление пак същата работа. Sad

# 486
Тогава трябва да чистите навсякъде с четката в положение за килим/за да влиза и отдолу въздух/, при отворен клапан на дръжката и намалена мощност!

# 487
Четката на моя Roboclean е с естествен косъм и не надрасква, има и каналчета, които позволяват лесно движение и не създава вакуум.

# 488
https://m.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-philips-powerpro-expe … -09/pd/DYWHCNBBM/
Някой взел ли си е този модел да сподели впечатления

# 489
  • Балчик
Скед като не получих отговор за Лавора и след обстойно четене по други форуми с професионални мнения за типовете филтри, разбрах, че за момента най-добро и ефективно са торбичките на Miele, освен водния филтър, но и той ди има недостатъци. Реших, че инвестицията си заслужава, поръчах тази прахосмукачка.
Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine

Старата ми, марка Бош, изгоря и не подлежи на ремонт.
Имаме кокер и космите са част от ежедневието ни. Отделно имам и Румба, но не мога без основна прахосмукачка.
Чакам с нетърпение да пристигне.

# 490
А пък ние след основно четене по форуми, продавалници, фирмени сайтове и рекламни сайтове на четири езика си взехме Бош без торба, с регулатор на мощността, защото му се перят филтрите и няма последваща поддръжка. Друга марка с такава категорична преценка не срещнах. Не е супер дупер и не става за косми животински вероятно, но ние сме от ония, дето не искаме да слугуваме на машините.
Аз лично щях да взема с торбичка, щото беше доста по-евтина при равни други условия, но не надделях...
Ето тая, само дето тук е доста по-скъпа, та се изнервих от цената.
BGS05A222

# 491
  • Балчик
Всеки преценява кое е важно за него. Но производителите масово крият какви са филтрите им. Пишат НЕРА, но спестяват цифричката. Само 12 и 13 са реално хепа, 10 и 11 са епа. Прахосмукачките с торби са най-ефективни, но хубавите торби не са у всички. За чистенето сигурно всички чистят, но колко от тях изхвърлят прах обратно е въпросът.
Освен това, дори и да имат хепа 12 или13, повечето модели нямат уплътнения на капака, така че през луфтовете пак излиза прах. Разбира се за масовият потребител не е проблем, най-вече за хората с алергии.
Най-добре е да се четат мнение на грамотни потребители, производителите лъжат и мажат, прехвалените нови технологии са 90%въздух под налягане.

# 492
Всеки преценява кое е важно за него. Но производителите масово крият какви са филтрите им. Пишат НЕРА, но спестяват цифричката. Само 12 и 13 са реално хепа, 10 и 11 са епа. Прахосмукачките с торби са най-ефективни, но хубавите торби не са у всички. За чистенето сигурно всички чистят, но колко от тях изхвърлят прах обратно е въпросът.
Освен това, дори и да имат хепа 12 или13, повечето модели нямат уплътнения на капака, така че през луфтовете пак излиза прах. Разбира се за масовият потребител не е проблем, най-вече за хората с алергии.
Най-добре е да се четат мнение на грамотни потребители, производителите лъжат и мажат, прехвалените нови технологии са 90%въздух под налягане.
Точно прахосмукачките с торби не се препоръчват за хора с алергии. Торбите са инкубатор на бактерии и алергени, гнилосни процеси и т.н. Всяка прахосмукачка с торба мирише доста гадно, докато работи. Най-добрите прахосмукачки са тези със сепаратор и вода. Говоря от личен опит като човек с алергия.

# 493
В момента като филтрация на въздуха най-доброто е серията Кинетик на Дайсън и като казвам най-добро става дума за най-добро с много пред другите. Милето е много хубава прахосмукачка и наистина торбичките им са с много високо качество, но си има недостатъците на прахосмукачките с торби. За мен е недостатък загубата на мощност и високата цена на обслужване. Торбите са по-скъпи от хартиените и това се преживява, но ХЕПА филтрите имат около 50 работни часа живот и струват толкова, че за 10 год експлоатация я плашаш още веднъж тази прахосмукачка. Иначе като качество на изработка е с високо качество, но ако трябва да избирам между прахосмукачки с торба бих избрал Sebo.

На споменатият Бош както и на всички подобни Филипс, Ровента и т.н. проблема им е, че са с един голям циклон и толкова. Този циклон обира едрите и част от по-дребните прашинки, а останалото отива във филтъра. Този филтър може да е обявен като миещ се и това означава че е от материя, която няма да се скапе при намокряне, но не означава че ще бъде измит. Ако филтърът ви е от материя подобна на дунапрен или вата и може да се мачка при миене тогава ще може да се измива прахта от него. Ако е от тези филтри с нагънатата тъкан в рамка, при миене ще измивате само водоразтворимите частици, а повечето от другите ще остават и след всяко миене ще са все повече докато стане съвсем непропусклив. А със задръстването на филтъра циклонът ще работи все по-зле и все повече прах ще отива във филтъра.

# 494
Не сме получили още прахосмукачката, но от упътването, дето намерих из нета и от гледането на филмчета с подобни прахосмукачки от сходни серии видях, че филтърът е прав, не е нагънат, състои се от две части, вади се, отделят се частите и се перат поотделно. Не е хармоника, щото и такива мярках. И има още един хепа филтър отзад, дето казват, че при правилна употреба няма нужда да се сменя, а само се изтупва отвреме навреме.

Опитах се да кача картинка от упътването, но не стана, тук в това видео на 4:03 човекът показва филтъра отпред и отзад, не знам какво е порлонов, но скоро ще видя. :-!
https://www.youtube.com/watch?v=nk17XiziZd8

Да, и щото надолу във видеото го попитаха как се мие, той даде друго видео на Филипс, но каза, че се мие по същия начин -
https://www.youtube.com/watch?v=-G5kuCTDWNA&feature=youtu.be

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 00:24 от kaily

Общи условия

Активация на акаунт