С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 928
  • 803
  •   1
Отговори
# 255

Сега се оказва, че не нормално, ако свекървата през ден да не се обади с тези сакрални въпроси. Mr. Green

А от къде материал за темата ако свека не досажда през ден?
То пък и като си мълчи - пак е лошо.
Да не знае човек как да угоди на снахата.
Доколкото си спомням от стари теми свекърите на Джули не ги търсеха много-много и преди бебето.
Не виждам нищо странно.

# 256
  • София
Извинявам се, че ще посоча толкова обидно очеваден факт, но различните хора искат различни неща. В конкретния случай някои снахи и свекърви искат по-чести контакти, други снахи и свекърви предпочитат по-редките контакти.  Или още по-конкретно: една снаха, която винаги досега, ако се е оплаквала, то е било заради липса на чести конктакти, продължава да се оплаква от същото.

# 257
  • София
Извинявам се, че ще посоча толкова обидно очеваден факт, но различните хора искат различни неща. В конкретния случай някои снахи и свекърви искат по-чести контакти, други снахи и свекърви предпочитат по-редките контакти.  Или още по-конкретно: една снаха, която винаги досега, ако се е оплаквала, то е било заради липса на чести конктакти, продължава да се оплаква от същото.

Велика си! smile3501

# 258
  • при късмета
Може да ги е страх, че ако попитат, веднага ще ги впрегнат да помагат  Grinning

Тя, ма ко забрави, как с пяна на уста обсъждаше натоварването от всекидневното обаждане, за да се пита яло ли е, спало ли е и акало ли е бебето.
И какво си готвила.........

Сега се оказва, че не нормално, ако свекървата през ден да не се обади с тези сакрални въпроси. Mr. Green
За разлика от теб не съм упоменавала срокове, нито съм твърдяла, че всеки ден трябва да пита за детето. както винаги си измисляш и си мислиш, че уязвяваш. Обаче просто ставаш смешна. Защото за пореден път или не разбираш кратък текст или се заяждаш на ниво детска градина. Нали си наясно, че всички четат това, което и ти?

# 259
  • София
Ма ко, ти, миленака и контесата сте един лагер, който скача на всичко, което АбсурТ напише. Ако ще да пише, че днес е слънчево - ще скочите да я опровергавате.
Интересното е, че по-назад съвсем човешки и разумно беше обяснила своята житейска ситуация и звучеше направо като друг човек. А след като въобще нямаш свекърва - не зная защо с такъв патос си против абсолютно всяка действаща свекърва. Щото потенциални сме много, но друго е да ти дойде до главата.

# 260
  • София
Всъщност, аз пак спрях да чета Абсурд, така че не съм скачала срещу нея. Реагирах на абсурдното обобщение в поста над моя, че щом двама човека искат две различни неща от напълно различни хора, значи не можело да им се угоди. Все едно да напиша, че щом Краси предпочита по-редките контакти, а КАГ – по-честите, значи на свекървите не може да се угоди. Смехотворно е.

# 261
  • Бургас
Ма ко, ти, миленака и контесата сте един лагер, който скача на всичко, което АбсурТ напише. Ако ще да пише, че днес е слънчево - ще скочите да я опровергавате.
Интересното е, че по-назад съвсем човешки и разумно беше обяснила своята житейска ситуация и звучеше направо като друг човек. А след като въобще нямаш свекърва - не зная защо с такъв патос си против абсолютно всяка действаща свекърва. Щото потенциални сме много, но друго е да ти дойде до главата.
Същото важи, но в обратен ред. Някои свекърви в темата с поведението си отговарят на въпроса защо темата С какво ви дразнят снахите е замряла, а настоящата е вече 83 та тема. То бива преиначаване на думи и дразнене на ниво  дърпане на плитки в детската градина

# 262
Някои  свекърви искат деца,бебета особено,да се радват на това чудо.Най-чистото и светло същество на земята.Зареждащо ,красиво, мекичко и топло и сгряващо душата.Други не искат.
Едни снахи дават деца,други-не и  имат дебели списъци как да не го докосваш дори.
Джули разбрах като искаща да даде ,но няма  ответ и  мерак да получат радост.Със сигурност се справя  и сама.Моите с две се справиха ,та може.
На  този етап бебетата не разбират кой  се радва и  дали въобще някой страничен има,те усещат и  виждат мама с всичкото си.
Джули може би в противовес на недаващите бебета казва-давам,ако съм я разбрала.

# 263
  • при късмета
Напротив, скачащата е Абсурт. Пише по мой пост и твърди, че съм казвала, нещо коет изобщо не съм. За това реагирах. Хайде сега ти ми цитирай къде аз съм написала, че трябва свекървата всекидневно да звъни да се интересува от детето? Защото това е твърдението на Абсурт. Аз казах, че е незаинтересованост, когато при контакт, т.е. когато се чуят и видят, да не пита за детето. Не съм твърдяла, че трябва да се случва всеки ден, както тя се опитва да го извърти. Или и за теб е едно и също?

# 264
Аз съм съгласна с Бор яна,и аз така разбрах ситуацията
И понеже и при мен я има донякъде...малкият е на 11 години вече. Днес е сам у дома. Свеки живее отсреща. Няма да се сети да иде ей така, да си кажат две приказки. Той храна, пари и занимания си има. Не е длъжна, разбира се. Просто и за мен е мистерия чааак толкова да не ти се занимава със собствените внуци. Simple Smile Но...се ла ви...

# 265
  • София
Същото важи, но в обратен ред. Някои свекърви в темата с поведението си отговарят на въпроса защо темата С какво ви дразнят снахите е замряла, а настоящата е вече 83 та тема.
Темата е 83-та, защото повечето съфорумки са млади за свекърви/тъщи. Това важи и за целия форум, жените раждат доста по-късно, и съответно още са млади за такива неща.
И аз мога да изтълкувам, че темата за свекървите е 83-та, защото на снахите никога не може да се угоди, а малкото истински свекърви са толерантни и си траят, заради внуците и мира в семейството.
Няма как да повярвам, че жена която от нищо скача на бой (виртуален) срещу свекървите, ще бъде разбираща и лежерна свекърва, но достатъчно ангажирана, за да не я обявят за безхаберна.

# 266
  • Бургас
Същото важи, но в обратен ред. Някои свекърви в темата с поведението си отговарят на въпроса защо темата С какво ви дразнят снахите е замряла, а настоящата е вече 83 та тема.
Темата е 83-та, защото повечето съфорумки са млади за свекърви/тъщи. Това важи и за целия форум, жените раждат доста по-късно, и съответно още са млади за такива неща.
И аз мога да изтълкувам, че темата за свекървите е 83-та, защото на снахите никога не може да се угоди, а малкото истински свекърви са толерантни и си траят, заради внуците и мира в семейството.
Няма как да повярвам, че жена която от нищо скача на бой (виртуален) срещу свекървите, ще бъде разбираща и лежерна свекърва, но достатъчно ангажирана, за да не я обявят за безхаберна.

А, хич не бърка, даже. Я да се върнем на всяка една тема /чела съм ги всичките/ и да прочетем колко коментара са на оплакващи се снахи и колко СТРАНИЦИ след това са плювки, заяжданки и остроумия на съфорумки, кои снахи, кои свекърви..... Ето и сега. Джули написа 2 изречения, за да СПОДЕЛИ /каквато е и целта на темата/ нещо, от което й е неприятно, а вече колко страници се вихрят свободни съчинения на тема - е ли или не е длъжна бабата да си гледа внуците. А в поста на Джули изобщо не стана дума за гледане Laughing

# 267
  • при късмета
Не е нужно никоя да е разбираща свекърва. Нужно е да е разбиращ родител, макар на пораснали деца. Зора на свекървите е, че синовете им се съобразяват, правят плановете и обсъждат важните неща с жените си, а не с тях. И не могат да се примирят, че сина им ги изключва от ежедневието си и те не могат да контролират кой потник е облякъл днес.
И за това разбира се изкарват виновна снахата, а естествения ход е двамата млади да правят заедно горепосочените неща, а пък свекървата да е в страни от тях.
Тъщите го разбират по-лесно, защото както те са градили семейства, разбират, че сега дъщерите им го правят.
sixsens, много точно

# 268
Нито на свекървите може да се угоди, нито на снахите.

# 269
Нито на свекървите може да се угоди, нито на снахите.
Може, може. Аз на мен, тя на нея.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт