С какво ви дразнят свекървите- 83

• 88 961
  • 803
  •   1
Отговори
# 795
  • Стара Загора
За мен е нормално при двойки от различни етноси да се попива взаимно от културата и езика. Вече за мен е ненормално това да е само едностранно, аз не знам как е при тях. Силно се надявам за едно цветно бъдеще за нея.

С ММ сме интернационална двойка, и си попиваме доста от културата и езика един от друг.

# 796
За мен е нормално при двойки от различни етноси да се попива взаимно от културата и езика. Вече за мен е ненормално това да е само едностранно, аз не знам как е при тях. Силно се надявам за едно цветно бъдеще за нея.

С ММ сме интернационална двойка, и си попиваме доста от културата и езика един от друг.
Сама го каза, взаимно. Но вие с ТМ не сте исторически обременени.

# 797
Българка да пише в лентичката за бременността си на турски...и на мен ми се струва странно. Явно мъжът е доминиращ, а съдейки по езика-и родата му.
Нищо лошо няма в крайблоковите градинки, пред перспективата да деля къща и двор с шовинистична свекърва, дори не бих се замислила. Аз имам приятелка, която създаде семейство с турчин, родителите и бяха много против. Той, обаче, наистина се е откъснал-няма приятели турци, детето им е с интернационално име, но християнско. Самият той се представя с умалено от името си, което може и за българско да мине. Родителите му живеят в Западна Европа. Та не си представям тя да пише на турски лентички.

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 21:58 от Елиас

# 798
  • Асеновград
Младото и интелигентно момиче си е избрало турско име за ник, пише на турски в лентичката си и се радва на похвалата, че бог е благословил ръцете й, при това, казано на турски. Нещо, червени лампички? При това любимият е над 35 годишен, дали не знае как да замотае 20 годишна
Скрит текст:
пикла
, м?
Първо никът ми не е турски, а е съкращение от цялото ми име, което също не е турско. Няма нищо общо с Нермин, Нериман и подобни, ако това е което си мислиш.
Второ аз не виждам нищо лошо в това, че съм поназнайвала езикът на мъжа ми, бил той и турски. Всеки един език е богатство за мен. Аз знам четири + българския, явно ми се отдава ученето им  Wink
И трето мъжът ми не е над 35 и не виждам с какво е завъртял главата на пиклата  Grinning Можете да си пообсъждате още моя живот и да гадаете, поне ме разсейвате, макар да помагате и за гаденето  Wink

# 799
  • при късмета
Ами вече избягвам изобщо да контактувам със споменатите. Но имам подобни контакти от много отдавна, че да ги наблюдавам повече от 2 десетилетия. Това отговаря ли на въпроса ти? За близки приятели повече подобни хора няма да допусна, но мъжа ми има много близки приятели от етноса и с тях контактувам почти ежедневно, но на друго ниво. И двамата все още не са женени, но това не пречи нагласите им в това отношение да сме ги коментирали. Все пак повече от 10 години се познаваме. И те са от вида отдавна откъснали се от средата си, самостоятелни, нерелигиозни, пият алкохол, не говорят дори сносен турски и не стъпват в джамия. И са от смесен брак де, само единия родител е от турски произход.
Тези, с които съм орязала контактите отдавна, все пак трябва и отдавна да се знаем, че да има причина, нали? А наблюденията ми са м/у другото над хора от етноса от различни краища на страната и съм съгласна, че има разлики помежду им. Но пък по отношение на семейството, изобщо отношението към жените, възпитанието на децата и отношенията в семейството, все едно са правени по калъп.
Та nneriih, познавам и имам наблюдения над хора от този етност, от толкова време, колкото ти години не си навъртяла. Това достатъчно изчерпателно ли отговаря на "интересно ти е колко познавам"?

# 800
  • Стара Загора
Ох, малко ли са трудни връзките по принцип, ами като се намеси и нещо такова... става цветно.
Горещо препоръчвам на авторката, ако е сигурна в това, което прави, и не иска съвети относно това, да не чете темата повече. Не мисля, че бременна жена има нужда от такива емоции.
Има какво да се чуе от всеки, все пак има и мнения от хора с повече стаж. Но и все пак тя си знае какво се случва вкъщи.
Всеки случай едно нещо няма как да не се набие на очи, българка да казва "българите това си онова си" "Българските мъже ей такива онакива", такива изрази са доста присъщи на хора от етносите. Просто има нужда да седне и да помисли много трезво за всякакви знаци на случващото се около нея.
Но и вярвам, че момиче от Асеновградско знае много за турците също. Simple Smile
Ако приятелите й почнат да странят от нея, както и родителите, нещата за жалост клонят към по- неоптимистичните изказвания в темата.
Ние нямаме такова свеки на главите си, нито религиите ни са обременени, но пък търпим разни погледи, шушукания и коментари понякога от хора на улицата. Така че- всеки с проблемите си.
Не знам, аз продължавам да съм оптимист, и смятам, че като се отделят в Пловдив, ще им е по- добре и ще са щастливи.
Относно лентичката й на турски, като отвориш темите за турски сериали, там са масово аватари и подписи с гифчета с турци (мисля, че няма как да няма българки там), така че.... Simple Smile

# 801
  • при късмета
Аз съм останала с убеждение, че Пловдивска област е по-скоро католическа, отколкото мюсюлманска. Но пък и голяма част от Родопите обхваща самата административна територия, така, че може и да греша. Асеновград е по-близо до самия Пловдив, отколкото да селата в Родопите. Ще се поинтересувам какъв етнос преобладава там и околните, има от кого.
Имам и съученички хванали се във връзка с български турци. При всички се разви и завърши по един и същи начин.
Аз и миналия път, като подхванахме темата го казах. Още ми е чудно как мюсюлмани успяват да оплетат (направо заблудят според мен) млади, имащи се за интелигентни момичета. Като, че карат курсове. И не само тук, навън даже им още по-лесно сякаш.
И после като вече има брак и деца, задължително мюсюлмани, разбира се, чак тогава се сещат, че имали традиции и разбирания, които уж загърбили заради жената. А всъщност е докато вържат жената

# 802
  • София
Нери, дано да е лека бременността ти. Не се впечатлявай от писаното тук, толкова си могат масовката маменца, свекенца и бабети.  По споделеното от тебе -умна и търпелива си и знаеш как да си осигурите хубав семеен живот с любимия. Дано да сте добре и да се разбирате. От свека и обкръжението няма как да избягате, независимо с какво самосъзнание е той. Подобни истории и с чистокръвни българи съм чувала.

# 803

Общи условия

Активация на акаунт