Астрология - 9 тема

• 45 719
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
хи хи Grinning
аз с теб съм по - скоро набор Wink Hug
неговият Плутон е в края на Стрелец, смятай разликата Simple Smile

# 421
  • Sofia
Здравейте момичета, мъжа ми има съвпад на Луна и Сатурн в 9 ти дом в Лъв- има неразбирателства с майка си, тя е с очевадни предпочитания към другото си дете, има проблем с изразяване на емоциите, всичко подтиска и се затваря в себе си. Дъщеря ми също е с този аспект, но в 11 дом във Везни, аз пък съм с
тригон между тях, Сатурн ми е на асцендента, но като ви чета виждам същите характеристики и в себе си, вероятно трябва да се погледнат и другите аспекти или при мен е в резултат вероятно и на последиците от едно не толкова хубаво детство.

# 422
За моя близка със съвпад Луна/Сатурн на МС мога да споделя, че е изживяла несправедливо отношение от страна на майка си. Има по-голяма сестра, с която имат малка възрастова разлика. Голямата дъщеря е била предпочитана, обичана и глезена от майката – има съвпад на Луна и Венера, лъвски Асцендент и Слънце. А на по-малката ѝ се е демонстрирало пренебрежение и е била постоянно критикувана, подценявана. Като малко дете, макар и несъзнателно, усещах тази разлика в отношението, по всевъзможни начини ни се натякваше, дори имаше разделение сред внуците. Израснах с изострено чувство за справедливост и дълг.

# 423
Аз също мога да потвърдя от лични наблюдения връзката на напрегнат аспект между Луната и Сатурн и хладно, дистанцирано отношение на майката, с предпочитание към друго/то дете.

# 424
За съжаление моята близка в по-зряла възраст попадна в същия капан, порочен кръг – тя самата започна да се държи несправедливо и цинично с хората. И не успя да го преодолее, макар че ѝ се изпращаха знаци от съдбата, а по-нататък и удари. Астрологично е много трудно да се отгатне в една по-напрегната карта към коя категория клони нативът – дали житейските несгоди и обрати го провокират да прогледне, да се осъзнае или още повече да затъва.

# 425
За съжаление моята близка в по-зряла възраст попадна в същия капан, порочен кръг – тя самата започна да се държи несправедливо и цинично с хората. И не успя да го преодолее, макар че ѝ се изпращаха знаци от съдбата, а по-нататък и удари. Астрологично е много трудно да се отгатне в една по-напрегната карта към коя категория клони нативът – дали житейските несгоди и обрати го провокират да прогледне, да се осъзнае или още повече да затъва.
Многократно съм мислела по този въпрос. Как нативът реагира и оттам подреждането на събитията.
Тъжно ми е за твоята близка. Дано я осени усещането за топлина, мир и Любов.

# 426
  • Sofia
При моя мъж също съвпада е близо до МС. Работохолик е, а стимула му според мен е да се докаже пред майка си, че може да се справи, че заслужава уважението й, но уви нищо такова не виждам.

# 427

Сотис, твоята приятелка е попила модела на дистанцирано и студено общуване от най-важния човек в живота ни - майката. Такова отношение е видяла, на това се е научила. Дори и да не го одобрява, тя несъзнателно го повтаря, защото то е станало част от нея, все едно е влязло в кръвта й.
Трудно се преодолява такъв модел, трябва й много силна мотивация да се фокусира в себе си и да се наблюдава отстрани, но не е невъзможно. Това е сериозно предизвикателство и е с голяма духовна стойност.

# 428
Съгласна съм, че родителите оставят отпечатък в децата. Но пък има толкова примери за деца, откопчили се от родителския пагубен модел. А е можело и те да се отклонят и да влязат в омагьосан кръг.
Затова се питам- КОЕ отключва у някои прозрението за спасение?
Триизмерно погледнато, чрез аспектните конфигурации, сигурно все ще има някакъв поддържащ, хармоничен аспект, на който да се облегнат.....за който да се хванат.
И който да им даде сила на волята, на избора от коя страна да застанат. Но все пак, се чудя, има ли хора, които да са просто обречени да изберат злото?

# 429
Но пък има толкова примери за деца, откопчили се от родителския пагубен модел. А е можело и те да се отклонят и да влязат в омагьосан кръг.

И аз съм от такива деца, но моята "проработка" е друга – избрала съм да не създавам семейство. Или поне дотук така се стичаха обстоятелствата. Всъщност през цялото време сякаш животът ме е водил, измествайки фокуса към друго и създавайки всевъзможни проблеми, които да попречат да се задомя и да повторя вредния родителски модел. При мен Сатурн няма напрегнати аспекти с персонални планети и е част от голям тригон, в който участва едното светило. А другото светило участва в друг голям тригон. Но и на мен сатурнови проблеми и отговорности не ми бяха спестени. В това отношение даже бих казала, че ми е доста изявен. При все това, че не ранява светилата, не е ъглов.

# 430
Момичета, чета ви за този съвпад Сатурн/Луна и за отношението на майката към детето.
Специално се обадих на майка ми да я разпитам за детството й и затова как се е държала баба ми с нея и с леля (майка ми има и по-малка сестра), но при тях не е имало нищо такова.

Баба ми е била страхотна майка и към 2-те, не ги е делила изобщо, просто е била по-строга, но никога несправедлива.

Явно аспекта е многозначен и може да се прояви в различни области.

# 431
От един съвпад на Луна и Сатурн не може да се очаква идентична изява при всички. Без оглед на знака, дома, останалите аспекти и като цяло на спецификата на наталната карта. А и се предполага, че позициониран върху МС ще има в пъти по-силна изява, отколкото в някой неъглов дом, слаб дом. Но по ъглите изявата му е по-видима, по-драматично се изживява и от самия натив. Освен това би следвало в нощна карта повече да вреди. Ще има разлика в изявата и в зависимост от това дали картата е мъжка или женска. За женска психика този съвпад е по-пресиращ, докато в мъжка карта може да се изяви проективно, да засяга някоя от близките жени.

# 432
В такъв случай, абсолютно безсмислено е да питаш и да посочваш тази натална карта,  за да коментираме върху нея.
 Peace Simple Smile
Уточнихме се за часа - имаше разминаване с 10 мин., но нямаше голяма промяна по наталната карта. Peace

Благодаря на всички, които се включиха! bouquet

# 433
Здравейте, а дали можете да ми кажете по-добрите и лошите аспекти в моята карта ... ще съм много благодарна ..интересно ми е какво ми е заложено по рождение в областта на семейството, любовта, работа ..нещо по-интересно ако виждате ThinkingRevolving HeartsFlowers Hibiscus
http://www.img-share.eu/f/images/394/kartaMBZe76x.gif

# 434
Добри и лоши е силно казано.

Има ли някаква специфика в родителския дом, как възприемаш отношенията между твоите родители и тяхната роля в живота ти?
Влиянието на майката е силно, вижда ми се емоционално експресивна личност. Част от нейната емоционалност вероятно си наследила и ти. Бащата ми се вижда по-труден характер. От него несъзнателно може да си наследила пасивно-агресивен маниер, особено в ситуации, в които по някакъв начин се чувстваш неуверена, застрашена. Любовта и романтичните отношения играят съществена роля в живота ти, но има тенденция към непостоянство, бързо се увличаш, понякога и необмислено.

За отговор на всички останали въпроси е нужен цялостен анализ, задълбочен.

Общи условия

Активация на акаунт