Астрология - 9 тема

• 45 012
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • в 1001-та нощ
За някои планети това е времето, за което правят една обиколка около Слънцето и се връщат на мястото, на което са били преди съответния брой години - например - ако Юпитер сега е на 16 градус във Везни, преди 12г е бил някъде там, за Сатурн - възвратният цикъл е 29-30г. За Венера предполагам отчита завъртането по пентаграма - 8г. 19г за луната - предполагам поради повторението на местата на лунациите.

Обаче - според мен методът е неточен, защото много други констелации се променят за това време - и като транзити и по прогресии, за дирекции да не говорим. Фонът е различен и както е казал Хераклит - "Панта рей".

# 466
За някои планети това е времето, за което правят една обиколка около Слънцето и се връщат на мястото, на което са били преди съответния брой години - например - ако Юпитер сега е на 16 градус във Везни, преди 12г е бил някъде там, за Сатурн - възвратният цикъл е 29-30г. За Венера предполагам отчита завъртането по пентаграма - 8г. 19г за луната - предполагам поради повторението на местата на лунациите.

Обаче - според мен методът е неточен, защото много други констелации се променят за това време - и като транзити и по прогресии, за дирекции да не говорим. Фонът е различен и както е казал Хераклит - "Панта рей".
И аз мисля така.За 19-те години - може би е възвръщане на Нодалната ос (Северен/Южен лунен възел)

# 467
Момичета, моля кажете си мнението за следния метод на Джеронимо Кардано за прогнозиране на това, което ни очаква през дадена година.
Методът се състои в следното - трябва да си спомним какво се е случило с нас 4, 8, 12, 19 и 30 години преди това. 4 отговаря на осъществяването, 8 на Венера и естествените явления, 12  на Юпитер и отговаря на успехите, на 19 съответства Луната, 30 на Сатурн или фаталното предопределение. Тоест трябва да си припомним всички естествени благополучия и трудности, случили се преди 8 години. Лични успехи или неуспехи, които сме имали преди 12 години, всички премеждия и болести, които са ни се случили преди 19 години и фаталните и трагични събития, които сме преживели преди 30 години.

Интересен метод, но не дотам разбран. Преподава се от някои лектори у нас. Идеята е, че всяка планета се свързва с определени години от живота и възрастови периоди. В зависимост от това можем да предположим в каква насока ще проработи дадена дирекция. Например, ако е някоя марсова квадратура, то в детска възраст може да даде повече грижи за майката покрай детето, в юношеска – труден пубертет, в зряла възраст, след като подгоним и прехвърлим трийсетака, може да даде и кариерни рокади, но и увенчани с резултат, след средна възраст бихме могли и проблеми с родител да имаме, а към старостта може да ни удари и нас. По същия начин и някоя дирекция на/към Венера в детска възраст няма как да даде брак или по-запомняща се връзка.

И на този принцип, т.е. с оглед на това, че всяка планета отговаря за някакво число/възраст, през съответните години можем да проследим дали не се включва някой аспект с участието на тази планета в наталната карта. Но методът не се прилага изолирано. Проследяваме текущите транзити, прогресии, дирекции, годишни профекции, фирдарии и др.

# 468
  • в 1001-та нощ

И аз мисля така.За 19-те години - може би е възвръщане на Нодалната ос (Северен/Южен лунен възел)

За нодалната - първоначално и аз асоциирах така, но тя не посочва 19 годишна възраст, а ретроспекция за 19г назад, независимо на колко години си. Или поне така разбрах схемата Simple Smile

# 469
Тук има много добро обяснение за планетните цикли и техните числови стойности:
 http://www.astro.bas.bg/sun/biblio/ND_Rajdaneto.pdf

# 470
  • в 1001-та нощ
Страхотно Simple Smile Благодаря, Sotis  Hug bouquet

# 471
«инцеста» ??? .... между мъжкото   (слънчевото)   и   женското   (лунното)   начало ???

# 472
И на мен ми е любопитно какъв смисъл са вложили в тази дума, но в случая цифрите са важни.

Цитат

Значение слова Инцест по словарю Символизма:

Инцест - В легендах и мифах кровосмешение среди богов - это символ изначального единства, которое воссоздается посредством брака разъединенных частей. В алхимии инцест означает регенерацию, возврат к основе, к prima materia. В Великом Опыте инцест иногда имеет значение кровосмешения, в котором мать соединяется с сыном; необходимого возврата во чрево перед возрождением.

Съжалявам, само на руски намерих, там има по-богат интернет ресурс. Във философски аспект значението на думата далеч не се изчерпва с "кръвосмешение", както сме свикнали да го разбираме в съвремието.

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 12:38 от Sotis

# 473
аз инцест знам какво е, за по-сигурно и Гугъл питах,
не ми ясна употрбата на думата в контекста на статията

и да добавя още малко:
"които лежат в основата на самия фундамент"
ние имаме една смешка за тавтология, която нищо не казва: "базирайки се на основата на фундамента... дъра-дъра"

ще я прочета статията, няма автор, ама как да му се довериш на такова писане до началото на 2ра страница

нямам работа и кротичко се дразня, не ми отговаряй да си губиш времето, само мрънкам ей-така
 Hug

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 14:25 от Herzen

# 474
нямам работа и кротичко се дразня, не ми отговаряй да си губиш времето, само мрънкам ей-така  Hug

И аз имам мрънкащи периоди, и много критично око при това. И тавтологии ме дразнят, и лоша граматика, и липса на адекватна пунктуация. Но и от един материал със стилистични грешки може да се извлече нещо полезно. От този можем да вземем за основа обясненията му за числата и планетните съответствия. А за годините на Луната и на мен ми беше интересно защо 19. Още от античността е тръгнало. Нали Луната отговаряше за първите седем. Освен това в рамките на лунния месец приблизително на всеки седем дни се сменят и нейните фази. Според някои автори всеки 7 и всеки 9 години се смятат  за "критични" – не е задължително да бъде нещо лошо, просто са натоварени с повече потенциал за събитийност.

# 475
нямам работа и кротичко се дразня, не ми отговаряй да си губиш времето, само мрънкам ей-така  Hug

И аз имам мрънкащи периоди, и много критично око при това. И тавтологии ме дразнят, и лоша граматика, и липса на адекватна пунктуация. Но и от един материал със стилистични грешки може да се извлече нещо полезно. От този можем да вземем за основа обясненията му за числата и планетните съответствия. А за годините на Луната и на мен ми беше интересно защо 19. Още от античността е тръгнало. Нали Луната отговаряше за първите седем. Освен това в рамките на лунния месец приблизително на всеки седем дни се сменят и нейните фази. Според някои автори всеки 7 и всеки 9 години се смятат  за "критични" – не е задължително да бъде нещо лошо, просто са натоварени с повече потенциал за събитийност.

Ако трябва да свържем числото 7  с Луната ( и с астрологията),може би се отнася за прогресивната Луна - на всеки седем години прави квадрат със себе си.7-цата обикновено се свързва със Сатурн,който също на всеки седем години прави квадрат със себе си ( транзитния с наталния). 9-те години свързвам със съвпада на разноименните лунни възли ( транзитни в съвпад с разноименни натални) и възвръщането на Черната луна.

# 476
За 9те години със сигурност не беше свързано с Черната Луна, античните астролози не са я разглеждали. Съвсем изключих – не помня коя беше последната книга, която съм разлиствала. Там го прочетох и имаше обяснение. Нищо общо с Лилит и Селена.

А седморният принцип в основата си съдържа седемте планетни сфери, т.е. планетите от септенера. Има го и в Херметизма. По същия начин се определят и часовите управители. Тръгваме от планетата, управляваща деня от седмицата, и продължаваме нататък по халдейския ред.

Намерих едно тънко книжле, на някакъв руски автор, не е особено известно име. Там има една таблица, в която са изброени възрастовите периоди, обаче ми прави впечатление, че всеки е с различна продължителност. Първият започва от Луната, той е 7 години. Всеки период се раздробява на 7 подпериода, но управляващите планети не са по халдейския ред. Никъде обаче не е посочено от кой източник е взета тази концепция и защо е такава последователността на планетите, управляващи подпериодите. Но сега проверих – възрастовите периоди наистина са подредени по халдейския ред, но с подпериодите не ми е много ясно.

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 15:11 от Sotis

# 477
  • в 1001-та нощ
Хайде - честит ни ингрес на Марс в Лъв  Hug Ух, да си отдъхнем малко  Heart Eyes И квадратът с Уран е разходящ ...Сега предстои новолунието да го активира Simple Smile

# 478
През август предстоят две затъмнения с марсово участие. Интересно ми е какво ще се отпуши, тъй като през текущата година имам прогресивен съвпад на Марс със Слънце. Засега го карам безконфликтно, но през последните месеци има рязко увеличаване в обема на ежедневната работа. И броят ангажименти се увеличава, но затова си направих и "диверсификация", да не чакам поръчки само от едно място и да не съм зависима от един източник. Принципът беше да не си държиш яйцата само в една кошница, а моят е да събирам яйца от различни кошници. Но идва момент, в който започва да натежава, ако не намалиш темпото.  Crazy

# 479
  • в 1001-та нощ
В кои домове са прогресивния съвпад и двете затъмнения? Кой дом ти управлява Марс (тропическа Simple Smile )?

Общи условия

Активация на акаунт