Боледуване на децата ни - тема 53

• 52 910
  • 783
  •   1
Отговори
# 360
Уми, Лино как са децата?

На моето вчера изписаха Вентолин на 8часа, да инхалира освен Пулмикорта. Вчера успяхме да направим трите инхалации с Вентолин, е по скоро на 5-6часа щото към 10.30го прегледаха и го изписаха. И явно че действа - тази нощ вече нямаше пристъпна кашлица, а само покашля малко. Дали от него или се по натрупаха лекарства , но рязко много намаля.

Гърлото било по - малко червено, но казаха антибиотика 8-9дни,не 7.

Ох нз, но и аз май няма се размина с антибиотика. Качвам до 38.5-7 и гърлобол. Това е първата фаза, после ще бухам и аз сигурно. Както при него.Такива температури не помня да съм вдигала аз, по принцип леко боледувам, но явно това е някой серт бациляк.

# 361
Мъника е по-добре. Но ще сме до четвъртък в болница. Искаха да ни изпишат днес и да ни пратят с друг аб за вкъщи, но мен ми е толкоз писнало от техните номера. Просто отидох при професора който е шеф на отделението сутринта и сега оставаме до четвъртък. Хич вече не съм мила.
Лайт още онзи ден щях да казвам, че ви трябва вентолин. Заради неспирната кашлица

# 362
  • shumen
Лино,радвам се,че детето е по добре.
Лайт,явно Ви е трябвал Вентолин,а може и лекарствата да са се натрупали и вече да се оправя детето.

# 363
  • София - Варна
Лино, браво!
Ти в България ли си?

# 364
  • София
Лино, в крайна сметка махнаха ли сливиците на детето или само са махнали абцеса?

# 365
Лино,радвам се за вас Hug
Габи уж утре трябваше да е на градина или по скоро с мен ,на излет, но нещо се оплака пак от гърло.Дадох и смукалки,изварен компрес,ериус и я пратих да спи.Очите се оправиха с офталмисеотонекс капки и мазило.Още капем,де.Повръщането беше 1 ден.Сега,тва гърло.Офффф!

# 366
  • shumen
Уми,да се оправя скоро Габи.На мен повръщането ми е най-големия кошмар.
Сега и моята позната писа,че пак повръща детето и.От 5 часа от както го е взела от градина до сега е повърнал няколко пъти и не яде нищо.Притеснява ме,че играха вчера с моя и се надявам да не се е заразил и той баш сега.

# 367
Баткото днес ми беше за шести ден на системи,  много тежък вирус! Много отслабна, няма сили, спи по цял ден. Едва от вчера започна по мъничко да се храни. Бебето го кара с една идея по-леко - явно кърмата помага. Но и на двамата гърлата им са още червени и си имат диария. Поне повръщането и температурата минаха. Днес и аз усетих леко стомашно неразположение, изразяващо се в малко куркане на червата и липса на апетит. Ако нямах две болни деца вкъщи, не бих заподозряла, че карам вирус. Вероятно и някой възрастен точно така ги е заразил.

# 368
  • shumen
Моме,милите.Да се оправят скоро и двамата.

# 369
Моме ужас! Бързо да се възстановят дечицата!

Моя е на управяне, само някое друго закашляне. И вчера 3 инхалации с Вентолин, днес вече две, т.е на 12часа, носа хърка и мърка още, допиваме антибиотика и другите.
Обаче пак има фистула на зъб, друг...пак от правените, но не е тоя, на който до сега беше. И снощи като натиснах а клечката за уши да мажа с йод и излезе нещо белезникаво, явно пак гной, а хем на антибиотик.
Направо не знам вече

И аз така болна не съм била, при мен задълба на гърло, нямам кашлица. Усещам го като подуто и налепено, още ме боли бая. Смуках и лукчета и Трахизан, гаргара с лайка и сода и боли ли боли. Та почнах Зинат вчера. Температура и вчера имах, тази нощ май не.
Изобщо голяма почивка изкарахме, до сега безсънни нощи заради температури и кашлици на детето, сега пак не мога се наспивам заради гърлото ми.

# 370
  • shumen
Лайт,ужас.Оправяйте се скоро.
Моме,как са децата?

# 371
Лайт, и вашата няма край значи.
Баткото живна, но днес му пуснахме уринца и има ацетон в нея, малко ниско ПХ, та му вляха пак глюкоза, но след нея му махнаха абоката, вече с домашни средства ще се справяме оттук нататък. Бебето още е със силна диария, отнесе и той една система Рингер, но и утре ще го водя пак. Изписаха му едни прахчета Адирекс, които пък се оказа, че още не са заредени в аптечната мрежа с нов срок на годност, т.е. засега си остава на старото лечение (което досега не е помогнало  Laughing)
И от днес и аз съм  клуба на дрискащите. Егати - 6 дни след първите симптоми на баткото ме хваща. Поне се успокоих, че не е някой хилав вирус, който ги е докопал и тръшнал чак толкова, щеше да означава, че имунната им с-ма хич я няма.

# 372
Африканчо в Германия съм.
Моме защо така поединични системи? За толкоз тежък вирус не е ли по-добре денонощно за 2-3 дни?
Да се оправяте всички големи и малки
Ние утре ако всичко е ок ще си ходим. Днес навън пребледня нещо и щял да повръща та се прибрахме в стаята набързо. Но то и времето много тежко, горещо. Кой питаше за сливиците, извадихме ги. Днес си взех снимките от ЯМР и ще ги покажа като отидем на контролен навън да чуя и второ мнение

# 373
  • shumen
Моме,радвам се,че е по добре Марти,а бебо да се оправя скоро.
Моята приятелка е водила детето на лекар и са му изписали Еспумизан,пробиотик и натриев цитрат.До Неделя си е у дома и ако всичко е наред в Понеделник каза си го изпраща на градина.
Лино,дано е добре от тук нататък детенце и не боледува толкова много.

# 374
Лино,дано вече е добре малчо!
След неуспешен опит да извадя кърлеж от гърба на Габи,ходихме до спешното.Гледаха ме като луда.Втори кърлеж и се заби за седмица.Умирам от страх.

Общи условия

Активация на акаунт