Боледуване на децата ни - тема 53

• 52 895
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
  • shumen
Лайт,благодаря.Видях,че си ми пратила телефоните и дори мисля да звъня другата седмица,че тази съм нощна и докато се наспя вече е 2-3 часа след обяд и не знам дали ще намеря някой по това време.
За плуването къде го записа твоя?Във военното училище ли или някъде другаде?
Аш,да ти е жив и здрав рожденика.И да му минава скоро.
Мраве,радвам се,че сте добре вече.Дано скоро не се разболявате пак.

# 676
  • София
Ние се записваме с кашлица и сополи. Бяхме на слушалка в дежурен кабинет. Уж нищо нямало надолу, гърлото - лееееко зачервени дъги. Да, ама кашлицата е много гадна, задръстена такава  #Cussing out

# 677
  • shumen
Миамим,да се оправя скоро детенце.

# 678
  • София
Аш, да ти е жив и здрав рожденика  bouquet
Лайт, той студът не разболява, а вирусите, но пък във водата се пренасят точно колкото и във въздуха, та си е още една такава среда, освен детската градина. И моята госпожица страшно много мръзне във вода, в началото мръзнеше дори и в детския басейн, където водата е 30-31 градуса, а хич не е кльощава. Е, вече я водя на плуване от близо година и има известен напредък с мръзненето, вече я преместих в по-големия басейн, където е 27 градуса и горе-долу си издържа цялата тренировка, но пак ѝ е студено накрая, има още какво да се желае  Mr. Green

# 679
  • София
Благодаря ви, да са живи и здрави всичките ни дечица  bouquet!

Навън е непоносима жега, дори на мен ми е топло  Shocked. Не ми се мисли какво е да си с вирус при такива температури  Cry.

# 680
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, карахме разни банални вируси от време на време, а и вече е на 7 малкия и по-леко минават. Сега обаче съм в чуденка какво става. В групата им са обявили скарлатина от събота. Вчера следобед вдигна температура, отидохме  при педиатъра - уголемени сливици с наченка на налеп. Имаше пъпчици по стъпалата, дребни по целите стъпала отгоре и отдолу подобно на елергичен обрив или обрив като от прегряване, но пък точно вчера отиде с маратонки понеже се оплакваше че го дразни пясъка в пясъчника със сандалите и помислих че може да е прегрял. Вечерта и тази сутрин обаче имаше такъв обрив и на дланите. По телефона педиатърката каза че вероятно не е скарлатина, а вирус със синдром ръка, крак, уста, но така или иначе заради скрлатината започнахме антибиотик. Сега вече има малко пъпчици и около слабините и коремчето, сливиците са червени също с нещо като пъпки. Чудя се това скрлатина ли е или вирус или някаква шарка? Утре сме при педитърката пак сутринта, но мира не ми дава какво може да е - обрива изби едновременно с температурата и гърлото във вид на дребни пъпчици по стъпалата, а уж при скарлатина точно там няма обрив, някой с някакви идеи

# 681
Аш, да ти е жив и здрав рожденника! Много ли е температурата? Гадно е да, да се оправяте скоро.

Дани, във военото училище да, то нз има ли другаде.
Светле, да и аз съм на мнение, че студа не разболява. Но нали предразполага. А и това да, те са групи деца и може принципно да има обмен на бацили.
Дано постигнем целта, която търсим.
То и зъбните му проблеми също в дъното е слаб имунитет. Оня ден пак казах на зъболекарката, че при боледуванията му се възпаляват и гноят. Тя вика да това е хронична инфекция на корените, която се изявява на фона на отслабен имунитет. Та ако се засили организма,по-лесно ще се справи с тази инфекция. То стана почти година ги влачи тия зъби. От юли мин.лято за първи път се яви гнойна фистула. И след няколко дни се разболя. Та забелязах от тогава насам че или малко преди или по време или след разболяването, че се явява. Като отидохме на Трявна таман се беше поуоравил единият зъб. Та още на 2-3ти ден забелязах фистулата на съседният зъб и той на 5тия ден вечерта се разболя. И ся периодично си бере, но нали го повтори кашлицата като си дойдохме и все още имунитета явно е отслабен от вируса.
Давам имуностимуланти. Иначе юни вече по принцип не давам, ама...
То от друга страна е добре че дава симптоми тази хронична инфекция, че може и да протиче безсимптомна, но като не се лекува на време следващата фаза е гангрена и в коста може да се разпространи.
Та ако не е болен в момента или не е бил болен до сега, видя ли фистулата, очаквам включване с разболяване.

# 682
  • shumen
Аш,офф,гадно е в тая жега със Т наистина.Дано скоро му мине на детето.
Лайт,и аз мисля,че студа не разболява.

# 683
Light...не се притеснявай, моя ходи на плуване и зимата на минус 20 пак ходеше. Един от пътите дядо му забравил да му изсуши косата. Той плува с шапка...ама все пак по края се мокри. Е дойде на минус 20 с влажна коса. Направо го виждах болен на другият ден. Е...не се разболя.

Sparkles и моя кара същият вирус в момента. Адски червено гърло,  обрив по стъпала и ръце. Коксаки вирус. В неделя го заболя гърло,  в понеделник вечерта ухо. И почнах АБ на секундата. Днес е вече пушка. Гърлото изглежда още червено но не го боли.

# 684
Да, знам самият студ не разболява, но нали предразполага, при преохлаждането на тялото по - лесно би могло да се закачи нещо. А и твоето е по устойчиво от към болести. Рядко се разписваш с някоя болест. Иначе и при нас плуват с шапки.
Аз усещам че не се е възтановил от боледуванията този месец. Ето таз вечер на два пъти ми чете на глас и не след дълго гласа почва леко да грачи и го усещам че има напрежение като говори (чете) , той сам каза усещал че му се напряга гърлото, то това е от ларингса. Познато ми е като усещане, било ми е така. То от там е и остатъчното, сухо вече, позакашляне на моменти. Реших да спра Ериуса вече, тази вечер не дадох, ама да видим.

# 685
Офффф,аз пак виждам напукани капилярчета около ухапаното от кърлежа Sad В други ден тръгвам за бг с малечка.Толкова ме е страх.Плаче ми се..Утре е последен ден на дг, а аз на работа..Направо не знам.Баща и нищо не вижда,даже се опитва да ме убеди,че кърлежът не е бил там,а 5 см.по надолу...

# 686
Уми, погледни има ли и какви пренасяни от кърлежи болести и в страната, и в района. Не навсякъде има, и не навсякъде са еднакви. Също има разлика при различните модели кърлежи и типичния им източник на храна - дивеч, селскостопански и градски животни. Ако няма в района ти - стига го занича това ухапано. Ако има - поне ще знаеш за какво да тествш.

Sparkles, моето е карало вируси с обрив, обрив от жега, обрив от пясъчник, но в устата не е имал. Да не е играло твоето на някоя скоро обработена тревна площ - моят при пръскано за бълхи беше с обринати език и небце?

# 687
  • shumen
Уми,дано няма нищо от кърлежа пренесено Габи.
Спарк,как сте днес?
Моето от Понеделник е в сборна група,в друга градина и дано е здрав и ходи.Още месец до ваканцията ще му треперя.
Лайт,Вие с какво пътувахте до Трявна?

# 688
Бе водих я на доктор аз.Каза,че не е борелиоза, но ме посъветва да пусна
 кръв след 2 седмици.Другото,което каза е,че трудно се хваща лаймска болест ако кърлежът не е преседял 36ч.Дано е права!

# 689
  • shumen
Уми,дано е права докторката.

Общи условия

Активация на акаунт